Meillä oli tänään Katin kanssa ruhtinaalliset kaksi tuntia treeniaikaa navetalta. Ihanaa, kun sai tehdä kaikessa rauhassa ja ehti jopa miettiä välillä ;) Parempi toki olisi, jos miettisi jo etukäteen ja suunnittelisi treenit paremmin. Moitin itseäni kyllä jatkuvasti siitä, etten suunnitteli omia treenejä kunnolla! Pitäiskö tehdä uudenvuodenlupaus?

Nipsun kanssa tuli tehtyä kaikkia kontakteja, keppejä, rengasta ja pientä radantynkää. Puomia ihan hihnassa, mutta nyt Kati tuli auttamaan. Tehtiin siis niin, että Kati taiteili hihnan päässä ja mä juoksin vierellä/edellä/jäljessä. Vaihdeltiin sijoittumisia niin, että välillä Kati jätätti ja mä edistin ja päinvastoin. Vaikeinta oli se, että mä juoksin yhtään himmailematta edelle, silloin Nipsu tarvitsi selkeän himmauksen hihnasta. Näitä lisää!

Aata tein pari kertaa hihnassa ja pari kertaa ilman hihnaa. Vapaana Nipsu meni ensin pitkäksi (pysähtyi maahan), mutta kun rytmitin oman liikkeeni samoin kuin teen hihnan kanssa, se meni ihan jees. Mun liikkumisen ei tietty pitäisi vaikuttaa, mutta niin se nyt vaan vielä tekee. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin koko ajan menossa. Keinulla Kati tuli himmaamaan keinua, niin mä pystyin viemään Nipsua vähän luontevammin (ei tarvinnut syöksyä ottamaan laudasta koppia). Tässäkin pari ihan hyvää toistoa. Keinun laskeuduttua Nipsu jopa tarjosi etutassoja maahan ihan itse.

Keppejä otin ensin pari kertaa hihnan kanssa, mutta koska pystyin pitämään sitä ihan löysällä, myös kerta ilman hihnaa. Kerta riitti, koska se meni hyvin :) Tämä on jopa videolla, lisään linkin sitten joskus. Treenattiin myös sisäänmenoja kuudella kepillä. Suoraan vauhdista sekä loivia avo- ja umpikulmia hypyn ja putken kautta. Suoralla piti vähän himmata, avokulma sujui ihan superisti ja umpikulmakin pienellä vekkauksella. Pujottelun suhteen olen tällä hetkellä ihan toiveikas mahdollista kisauran aloitusta ajatellen :)

Rengasta tehtiin eri variaatiolla. Putken kautta lähettäen sekä kutsuina loivasti vinoista kulmista. Kerran kokeilin myös vedättää reilusti, mutta sitä Nipsu ei kestä. Muuten pari hutia, mutta pääsääntöisesti ihan hyvin. Samalla tuli mieleen, että pituutta ei olla treenattu olleenkaan (no, ehkä kerran Mouhijärvellä yhdellä palikalla), joten ehkä sitäkin pitäisi. Varsinkin, jos haluaa varautua siihen, että Nipsusta tulee medi. Minien pituus nyt on niin naurettava, että siinä ei paljon tekemistä ole.

Rata oli ihan semmoinen 10 esteen aika helppo pätkä. Yhdellä hypyllä piti kääntää tiukemmin oikeaan putkenpäähän, ja samaisessa kohdassa sain Nipsun ekalla kertaa kiertämään. Takaakiertoja Nipsu lähtee tekemään aika herkästi (vähän treenattu...), joten niitä kannattanee vähän rajoittaa ratasuunnitelmisssa. Muita virheitä ei tehty :) Nipsu pääsi liitämään myös Johannan kanssa, joka oli treenejämme seuraamassa. Hyvin Nipsu lähti ihan vieraan ohjaajankin mukaan. Yhdessä putkeenmenossa oli pientä epävarmuutta, mutta muuten hienosti.

Tuittu sai tehdä taas puomia. Yritettiin kuvata sitä sen steppailua, mutta steppailun sijasta se keskittyi lähinnä palkalle varastamiseen... Ihan hauskaa oli sekin :D Tein myös muutaman kerran keinua, kun navetalle oli tuotu uusi hieno Agimetin keinu. Kerran kokonaisena ja muuten keinu stopaten ja päähän palkaten.