Maanantaista ja tiistaista tuli treenivapaita. Keskiviikkoaamu meni itselläni Suomi 100 -kuntotutkimuksessa. Selvisin verikokeestakin hengissä, joten päivällä mentiin treenamaan!

Syyn kanssa tehtiin erikseen seuraamista, pitoa ja maahanmenoa, ja sitten näyttö kokonaisena.

Luun kanssa tunnarin palautusta, jossa yritetään kitkeä sitä ärsyttävää yhtä otteen korjausta... Lisäksi luoksarin mattostoppeja, kiertoa, kaukoja ja seuraamista.

Luu sai myös aksata vähän :) Ja Syy teki mattojuttuja sekä aloitti keppitreenit kypsässä 19 kuukauden iässä! (Kamala kuvitella, että tuollainen koipeliini saisi jo iän puolesta kisata...)

Torstain tokoissa muistuttelin Syylle ensin pitoa erikseen, sitten tehtiin koko näyttö palkatta. Taisi mennä ihan ok...? Lopuksi erikseen vielä seuraamista palkkaillen ja ruutua. Ja paikkiskin taas, vaikka sitä ei yleensä muista mainita.

Perjantaina taas kahden koiran setti. Luulle jäi tosin aika kapea osuus, kun sen kanssa ehdttiin vain sitä tunnaria... Syyllä oli luoksarissa haasteita ja tuli haukkuakin. Seuraamista palkkailin. Pito epäonnistui taas ekalla yrityksellä... Maahanmeno sentään taas ok. Tehtiin tekniikkaa vielä erikseen, se kun on pitänyt tässä kokonaisuustreenissä unohtaa.

Aksajutuista Syy jatkoi 2x2-keppejä ja mattotreeniä.

Viikonloppuna oli suuria päiviä!

Lauantaina kisattiin Nipsun kanssa kaksi starttia! Sille kisataukoa kertyi semmoinen 3,5 kk! Tassu on parantunut hyvin, mutta eihän se muuten ole ihan entisessä kunnossa. Saa nähdä, palautuuko enää... Mutta hirmuisen kivaa meillä oli ja kyllä Nipsu ihan kohtuuhyvät ajat kipitti menemään. Tuloksellisesti meni melko nappiin, kun tempaistiin tuplanolla :) Hyppärillä hävittiin Sinnille reilu kymmenys, mutta aksaradalta tuli voitto. Puomi ei ole mystisesti korjaantunut tauon aikana, vaan oli edelleen huono.

Nipsun hyppäri

Nispun aksarata

Syyn kanssa tehtiin ihan lyhyet tokoviimeistelyt, pitoa, seuraamista ja maahanmenoa.

Ja sunnuntaina suuri viikonloppu jatkui sillä näyttökokeella. Jännitti ihan hulluna! Se tunne, kun ei yhtään tiedä, mitä koira tekee ja onko tilanne sille ihan liian vaikea. Vaikeahan se oli, kun nuoren koiran piti tehdä kisamaisesti ja odottaa liikkeiden välissä ihan tuskaisen kauan.

Kehäänmenotarkastuksen jälkeen käskin Syyn käydä siihen ja otin hihnan pois. Siitä kun olin ottamassa sitä mukaan (ihan kuin aina), se bongasi "jotain" ja lähti huutamaan kentän laidalle. Tässä vaihessa iso pilvi ehti peittää oman pään ja ajattelin, että tämä oli sitten tässä. Enhän mä saa sitä enää mitenkään kasaan tuollaisen alun jälkeen! Sain kuin sainkin kuitenkin pidettyä itseni rauhallisena ja otin ihan pokalla sen muutaman sekunnin aikaa. Kutsuin Syyn neutraalisti takaisin, käskin uudestaan maihin, hengitin, ja pyysin uudestaan mukaan. Ja se tuli! Ja oli mun kanssa koko loppunäytön! <3 Tuon kohtauksen olisi voinut jättää väliin, mutta olin ihan hirmutyytyväinen siihen, miten se palautui!

Luoksetulon jätössä oli vähän levoton ja liikutti tassua, itse luoksari oli ok. Seuraaminen oli suht omaa tämänhetkistä tasoa. Ennen täyskäännöstä kontakti meinasi jäädä, mutta korjasi onneksi käännökseen. Juoksussa irtosi, mutta se onkin ihan vaiheessa nyt. Pidossa ei meinannut ottaa kapulaa, mutta piti sitten tosi siististi! :) Bravuurinsa, eli maahanmenon, Syy sitten mokasi :D Se onnistuu treeneissä _aina_ ja siksi sen Syylle helppona juttuna valkkasin vapaavalintaiseksi, mutta nyt jäikin seisomaan. Korjasi kyllä kivasti uudella käskyllä.

Välit olivat tosiaan tuskaisen pitkiä ja niissä tuli ääntä. Kaikkien liikkeiden alkuihin Syy tuli kuitenkin ihan tosi kivasti mukaan. Kaikkinensa se selvisi oikein hyvin siihen nähden, millainen se on, ja miten vaikea tämä tilanne sille oli. Paikkiksessa piti antaa tuplakäsky maahanmenoon, mutta itse makuu oli ihan kivan rauhallinen. Vähän liikutti tassuja ja kääntyi lonkalle, mutta ei yhtään ääntä :)

Syyn näyttö

Tuloksia saatiin odottaa melkein kuukausi, mutta lopulta sähköpostiin kilahti viesti, että Syy on valittu rinkiin vuoden paikalle!