Ensin olin, että vuodesta 2017 tulee niin paljon parempi kuin vuodesta 2016, mutta sitten siinä tulikin kaikenlaista. Universumi pistää kapuloita rattaisiin, mutta jospa me aloitetaan vuosi 2017 vasta helmikuussa?

Tuitun yskä kesti yli kaksi viikkoa ja Luun piti perua Kuopion karsintakoe. Joo, se pakollinen. Voiko karsintakiertue enää ihanammin alkaa? Eläinlääkärintodistuksella meidän mahdollinen maajoukkuehakemuksemme ehkä hyväksytään, tai sitten ei. Joka tapauksessa kaikkiin muihin karsintoihin on ihan pakko päästä ja niissä pitää onnistua paremmin kuin hyvin, jos haluaa pitää ovet auki.

Kuopion lisäksi väliin on jäänyt muutamat agilitykisat ja aivan hirvittävä määrä treenejä. Vuodenvaihteessa sain itsekin flunssan. Sinänsä se tuli ihan hyvään saumaan, kun ei mihinkään päästy kuitenkaan. Tosin bortsut ovat olleet koko ajan terveitä kuin pukit ja vähän huono yhdistelmä treenitauon ja sängyn pohjalla makaavan ihmisen kanssa. Onneksi flunssa helpotti muutamassa päivässä niin, että päästiin sentään lenkkeilemään. Samaan saumaan iskivät toki vielä ne pakkasetkin, mutta jääkausi ei onneksi kestänyt kauaa ja sen jälkeen sää on suositnut. Ollaankin tehty nyt normaalia enemmän  metsälenkkejä ja olen löytänyt kotimaastoista monta uutta polkua ja reittiä.

Nyt on alettu aktivoitua ja etsiä kelvollisia plänttejä ulkotreeneihin. Hetken aikaa oli pelkkää jäätikköä, mutta onneksi tuli vähän lunta peitoksi.

7.1. tehtiin pienet treenit lenkin yhteydessä uimarannan parkkiksella. Luun kanssa hinkattiin sivulletuloja. Käsikosketusprojektista on seurannut kaiken muun huonon lisäksi se, että Luu on nyt luonnollisesti kovin kiinni siinä kädessä. Otettiinkin seuraavaksi projektiksi sivulletulot käsihäiriöillä. Vaikein on ehdottomasti kädet vartalon etupuolella.

Tehtiin myös luoksetuloa kokonaisena, seuraamista, jääviä ja kaukojumppaa.

Syy keskittyi sivulletuloihin ja seuraamiseen. Ja ylipäätään yhdessä tekemiseen ;) Lisäksi muisteltiin jääviä ja otettiin liikkeestä maahanmeno mukaan ohjelmistoon. Siihen lumipohja sopii hyvin :)

Tämän viikon maanantaina treenasin pelkän Luun kanssa tutulla koulun pihalla.

Tehtiin kaukojumppaa sekä oravavaihdoilla että kierroilla.

Ohjattua huonosti näkyvillä kapuloilla. Vasen oli lumipenkan ja treenirepun takana, oikea lumipenkassa valkoinen pääty näkyvissä. Luu oli tosi huono ja punki ensin keskelle.

Tunnarissa kapulat pienillä väleillä. Eka lähetys enemmän ja toinen vähemmän hetsillä. Ihan hyvät etsinnät ja aika kivasti palauttikin. Ote on vaan viime aikoina usein turhankin tiukka. Ei korjaa, mutta puree niin tiukkaan, että kapula rutisee.

Luoksetuloa läpi, kokonaisena ja loppua erikseen niillä käsijutuilla.

Zetassa ei istunut ekalla suoralla, muuten ok.

Eilen illalla suunnattiin molempien kanssa Suolijärven parkkikselle, jossa olikin hyvä treenata. Luu teki ensin ja Syy huusi autossa :p

Tunnarissa tiheä rivi. Oma oli ekana ja meni ensin ohi. Uusinnalla ok. Sitten oma vielä keskemmälle, tämäkin hyvä. Kapula oli vaan taas melkein säleinä...

Ohjatussa kapulat taas vaikeasti. Oikea auton edessä kamojen vieressä. Taas ensin melkein suoraan keskelle. Ja uudestaankin. Muuten ok, paitsi nää palautukset ahdistaa.

Luoksetulo kokonaisena. Nyt tuli kivalla asenteella lopun!

Zetassa asennot oikein. Pientä variointia mukaanottoihin ja kulmiin. Seuruu ei tunnu parhaalta, mutta tuommoista se on aina taukojen jälkeen.

Lopuksi ruutua. Eteenmenoa ensin erikseen, kun ennakoi. Tuli treenattua myös korjauksia. Meni oikeaan suuntaan. Ruudussa oli takana lelu. Juoksutin ensin läpi ja sitten pysäytin. Olisiko ollut juuri ja juuri sisällä. Ihan hyvä kuitenkin tuolla liukkaudella, koska oli juoksemassa läpi. Loppuun vielä eteenmenokin lelulle ja yksi ruutu ilman lelua.

Syy tuntui aika kivalta :) Tehtiin ensin noutojuttuja. Sähläsi ekan vauhtinoudon noston, mutta lumi taisi yllättää. Väliin muutama lelu-nosto-vaihto ja toisella vauhtinoudolla nosti tosi nätisti. Ja näissä oli jo sitä vauhtiakin!

Sivulletuloissa koitettiin Syynkin kanssa vähän käden siirtelyä. Sehän on myös siinä vielä ihan kiinni, mutta alkaa paikastakin olla jo joku käsitys.

Seuraamisessa kokeiltiin juoksua. Tätä on tehty ehkä kerran tai pari ennenkin ja on sujunut yllättävän hyvin.

Jäävät kerrattiin tuttuun tapaan.

Lopuksi pari ruutua, jätettiin lelu yhdessä. Ekan meni vähän hakien, tokan sitten jo suoraviivaisemmin. Melkoiset tiikeriloikat tulee nyt lelulle.

Muuten ollaan höntsäilty kotona ja lenkeillä jotain pientä. Syyn sivulletulot ovat edistyneet, ts. se tulee jo pelkällä käskyllä. Ja tarjoaa. Tekniikka on vielä vähän mitä sattuu, mutta edistyy kuitenkin. Lisäksi Syyn kanssa on alettu jumpata kaukoja. Seiso-istu on vielä mietintäasteella, mutta muut vaihdot ovat jo alulla. Myös kapulanpitoa on yritetty jaksaa ja kyllä vaan siinäkin välillä pieniä edistymisen välähdyksiä on ollut havaittavissa. Luu on tehnyt lähinnä kaukoja ja sivulletuloja.

Viikon päästä saadaan mennä hallille!!! Se tekee viiden viikon tauon.

WP_20170109_17_52_33_Pro.jpg