Tänään vuorossa Vantaan karsintakoe. Koe pidettiin Vuokkoset-areenalla, jossa en ole ehtinyt vielä käydä agilitykisoissakaan. Ihan hyvä paikka, sisällä oli sopivan lämmmin. Bajamajat pakkasella eivät toki houkuta, mutta hengissä selvittiin.

Tuomareina kokeessa toimivat Carina Savander-Ranne ja Pirkko Bellaoui. Varsinkin Pirkon kehässä oli jämpti linja, eikä kymppejä paljon heiluteltu. Ilmaiseksi niitä ei saanut Carinankaan kehässä. Vaan näinhän se pitää tällä tasolla ollakin! Osallistujat oli jaettu kahteen ryhmään, me oltiin Katin kanssa iltapäivässä. Peräkkäin. Ja Luu taas ihan viimeisten joukossa. Ihme tuuri!

Paikallaolot tehtiin vasta loppuun, joten yksilöliikkeillä aloitettiin. Ensin Pirkon kehässä kaukot, seuraaminen ja ohjattu, sitten Carinalla luoksetulo, tunnari, ruutu, idari ja hyppy. Kokeesta sai myös kirjallisen arvostelun, kiva käytäntö. Tuomarien kirjalliset kommentit kursiivilla:

Kaukot 7 - Järkkä S-M-I-S-I-M. Oli vähän jähmeä. S-M pompsahti vähän, mutta S-I jopa aika hyvä! Sitten ihan yllärinä kaksoiskäsky vikaan maahanmenoon! Aika turha ja kallis virhe. Liikkuri vaihdatti aika ripeää tahtia, itsellä oli jotenkin hätäinen olo ja annoin ekan maa-käskyn vissiin huonosti.

vino maahan (aloitus), aavistuksen vajaat i + seiso, m -2

Seuraaminen 9 - Järkytyn nykyään aina, kun kuulen jälkikäteen meidän seuruupisteet. Siis että miten voitiin saada niin hyvä arvosana...?! :D Ja ysi oli tässä kokeessa hyvä, vain Ässä taisi saada 9,5. En ole kokonaisuuteen koskaan tyytyväinen, mutta nytkin tehtiin ihan hyviä pätkiä. Jokunen vino pa (askelissa) ja semmoista.

vino PA, askelissa hieman kroppa-apua + samoin pysähdyksissä, hieno perusseuraaminen + loistavat istumiset

Ohjattu 8,5 - Hyvä merkki! Luovutus huono, oli vähän vino ja sivussa.

loistava merkki, seiso vajaa, pieni saalistus, hieman puree, käsimerkkiä sivulletulossa

(Tuota kättä sivulletulossa en ole koskaan tajunnut, täytyy kiinnittää huomiota. Kati sai saman! :D)

(Tauko)

Luoksetulo 9,5 - Tästä saatiin musta liikaa. Huonot molemmat stopit. Vauhti ja loppu ihan jees.

hyvä nopeus, riittävän nopeat pysähdykset

Tunnari 9 - Ihan ok etsintä, toki aina voisi parantaa. Puri tuodessa ihan kunnolla, kuulin rousketta!

hieman kova ote

Ruutu 10 - Tää oli hyvä! Ja tuli niiiin nätisti sivulle, että!

R hyvä nopeus, T hyvä, hyvä seur.

Idari 10 - Hyvä!

M hyvä, S hyvä

Hyppynouto 9,5 - Eteentulo nihkeä.

Ei tuomarin kommentteja, joten ilmeisesti vain puuttui se jokin, vaikka virheitä ei ollutkaan.

(Tauko)

Paikkamakuu 9,5 - Meni vähän vinoon alas ja nenä edellä. Tullessa oli samassa asennossa nenä ruohossa, voi kiltti! <3 Korjasi pään paremmin kuitenkin palatessani. Nousu ok.

tosi hyvä paikallaolo, vain aavistuksen vino

Istuminen 10 - Tästä ei kirjallisia kommentteja, mutta suulliset kehut. Uskotaan niitä :)

Yleinen viretila on ollut parempikin. Leikitin aika paljon ennen molempia kehiä, mitä olen kyllä pitänyt sopivana. Liikkeiden väleissä Luu oli vähän lentoon lähdössä eikä vastannut kehuihin niin hyvin kuin parhaimmillaan. Liikkeiden alussa oli jonkun verran kyyläystä. Se ei kuitenkaan tunnu nykyään juuri heijastuvat liikkeisiin (esim. ohjatun ja ruudun merkit teki hyvin, vaikka oli aika kyylänä sivulla), joten itse en hermoile siitä niin paljon, mikä taas lienee hyväksi yleiseen vireeseen. Positiivinen kierre? Treeneissä olen viime aikoina odottanut katsekontaktia liikkeiden aluissa ja sekin tuntuu pikku hiljaa siirtyvän koetilanteeseen. Kokeessa en edes yritä odottaa, koska se saattaa kestää, mutta monessa kohtaa Luu tarjoili ainakin nopeita vilkaisuja. Hyvä! Paikallaoloihin meno ja poistuminen olivat pahimmat tälläkin kertaa, huoh...

En ollut yhtään katsonut pisteitä kehissä enkä kehien välissä. Tosi moni tuli onnittelemaan hienosta suorituksesta ja olin vähän, että no, ihan kivastihan se meni. Sitten joku sanoi, että saatiin 293 pistettä, mentiin toiseksi eikä kukaan todennäköisesti mene enää ohi. En tainnut oikein tajuta sitä vielä palkintojenjaossakaan. Tai vieläkään. Siellä mun Luu oli maailman parhaiden tokokoirien kanssa! :)

Paljon onnea kaikille muillekin tuloksiinsa ja suorituksiinsa tyytyväisille!

Video. Kiitos Katjalle kuvaamisesta!