Shelttiterapia toimi tänään vähän huonommin, mutta varmaan siksi, että Luun eilisen kiltteyden takia sille ei ollut niin suurta tarvetta...? Tänään olin suunnittelemassa vaihteeksi merle-rukkasia, mutta pian nää mun käsityösuunnitelmat aina unohtuu ;)

Nipsun päivä alkoi Lena Dyrsmedsin agilityradalla. Se oli semmoinen "nukkekotirata", pientä piiperrystä. Joka puolella ansaesteitä. Alussa oli heti hyppy, hyppy, pituus ja putki suoralla, paitsi että ei menty sinne putkeen vaan sen vieressä olevalle hypylle. Tässä pyörin suurimman osan tutustumisajasta, kun en oikein osannut päättää missä ja miten päin olla. Vetämällä en uskaltanut kokeilla, joten vastaanottavalla valssilla mentiin. Hypyn kauemman siivekkeen kautta kierrätys oli ehkä vähän hitaampi, mutta sillä sai hyvät saumat ehtiä suoran putken jälkeen persjättöön. Hypyn käännös oli vähän kökkö, mutta muuten meni hyvin. Sitten kaksi hyppyä ja aalle, jossa oli putki tyrkyllä. Vekkasin huolella ennen jälkimmäistä hyppyä ja lähetin kontaktille. Verkkokalvoille on piirtynyt kuva koirasta, joka on menossa viivasuoraa linjaa kohti aata, mutta päättääkin sitten koukata putkeen. Vähän koiran piikkiin pistin tämän. En ikinä ohjaa erotteluissa putkeen noin, että jään taakse ja käskytän! Ja se osoittamani linja oli tosiaan ihan suoraan aalle. Tässä säädettiin hetki, kun ei se aa meinannut millään löytyä. Sitten sain kasattua pääni ja vedettiin loppurata hyvällä asenteella ja hyvin. Hylly hyödynnettiin kyllä kontaktitreenailuihin...

Rata D

Seuraavaksi mentiin Anne Viitasen hyppäri. Se oli aika helppo ja leppoisa. Ainoastaan lopun putkesta putkeen vienti vähän jänskätti, että kuinka sen toisen pääsee ohjaamaan, kun piti kiertää keppejä matkalla. Sössittiin sitten heti alussa, kun Nipsu meni kepeille väärin sisään. Ehkä mä olisin voinut antaa enemmän tilaa tai jotain, mutta kyllä sen musta olisi pitänyt tuommoinen osata. Ärsytti sitten niin paljon, että loppurata meni huonolla asenteella. Ois voinut lopettaa siihen kepeille yhtä hyvin.

Rata E

Vikana itävaltalaisvieraan Gabi Steppanin agilityrata. Se oli kiva ja sopivan helpon tuntuinen. Loppu kyllä vähän jopa pelotti. Muurin jälkeen piti saada vähän työnnettyä linjaa takaakiertoon, ellei jäänyt ulkopuolelle ja tehnyt jotain poispäinkäännöstä (jonka jälkeen olisi voinut olla mielenkiintoista ehtiä lopun välistävetoihin). Tää kohta helpotettiinkin makseille, kai tuomari huomasi, että siinä tuli vähän inhoja tilanteita. Samoin sen loppukuvion alussa oli yksi putkensuu aika tyrkyllä. Ajattelin siinä vaan, että pitää vähän valuttaa valssia ennen muuria, että saa linjan oikeaan suuntaan. Siinä valutellessani ja takaakiertoa ajatellessani unohdin sitten yhden olennaisen asian - koiran :D Nipsu jäi ihan selän taakse, ja kun sen sieltä paikallistin, se pyöri jo ympyrää... Olin ihan varma, että tästä tuli kielto, mutta vedin lopun tsempillä, koska halusin saada takaakierto-päällejuoksut onnistumaan. Ei siitä sitten kieltoa tullutkaan, joten saatiin edes yksi merkintä kisakirjaan. Ihme kyllä, aikakin riitti jopa kakkossijaan :) Liina voitti parilla sekunnilla. Muuten tämä rata sujui oikein hyvin, suunnitellusti, keskittyneesti ja ilman herpaantumisia.

Rata F

Tuommoiset "tyhmät virheet" ärsyttää tosi paljon, mutta KUN ne saa unohdettua, päivässä oli paljon hyvää. Omaan ohjaamiseen olin nyt paljon tyytyväisempi kuin viime kisojen nollaradoilla. Pystyin keskittymään hyvin ja ohjaus tuntui hallitulta ja rauhalliselta. Huippua, kun alkaa oppia siitä kamalasta sähläämisestä ja hosumisesta pois. Ja ihan hieno tunne, kun radalla ei tule kiire, vaikkei koirakaan ihan hitain hiihtäjä ole :)

Kisakirjamerkinnästä pakko muuten vielä mainita, että ei mennyt paikallisilla seuroilla näissä ja edellisissä kisoissa ihan putkeen ;) TamSKin kisoissa meillä jäi uupumaan toisen nollan merkintä kisakirjaan. Ja huomasin sen tietty vasta kotona, vaikka yleensä tulee tsekattua kirja jo kisapaikalla. (Vink vink, kannattaa, pääsee helpommalla, jos on korjattavaa!) Sovittiin, että Johanna tekee merkinnän jälkikäteen. Jätin kirjaan sitten tyhjän rivin merkintää varten ja merkkasin jo paikka- ja aika-kohdan. Ilmossa kirjan väliin oli vielä laitettu lappu toimistoa varten, että jättävät rivin tyhjäksi. Ja joo, hienosti oli jätettykin - vasemmalta sivulta... Eli vasemman sivun tiedot (paikka, aika, ohjaaja, luokka, tulos) oli kirjattu seuraavalle tyhjälle riville, mutta oikean sivun tiedot (sijoitus ja tuomari) sille ylemmälle, eli eri riveille! Ei millään pahalla sinne toimistoon (joo, pitkät päivät, kiire ja kaikkea), mutta olihan se aika huvittavaa. Sivulle oli tosiaan liimattu iso post it -lappu, jossa vielä käskettiin jättää tyhjä rivi... No, siinä sitä olikin korjattavaa. Onneksi Johanna oli paikan päällä ja hoiti a) uuden merkinnän ja tuomarin leiman oikealle riville b) korjauslakkaa, jolla poistaa tämän kisan merkintä vanhan kisan kohdalta c) vanhan kisan puuttuneen merkinnän oikealle kohdalleen... Kiitos Johannalle!

Että kaikkee sitä. Muistakaa tarkistaa kisakirjanne! :)