Käytiin treenaamassa agilitya! Täytyy sanoa, että näin huonosti en ole ikinä valmistautunut SM-kisoihin, mutta tokon MM-kisat veivät tällä kertaa voiton ajankäytön ja huomionnin suhteen. Näillä mennään tällä kertaa, mahdollisimman stressittömästi ja rennosti. Jos koiran kanssa on tehnyt koko kaudella yhden (1!) tuplanollan, ei ihan hirveitä voi odottaakaan ;) Lähellä oli, ettei oltaisi nollien puutteessa päästy ollenkaan, joten nautitaan osallistumisen ilosta.

Joka tapauksessa ajattelin yrittää nyt pari treenit saada alle :D Ja onhan meillä yhdet iltakisatkin vielä, valitettavasti vaan Eteläpuiston pesiksen pelaajien takia Tallilla. Nipsuhan on tehnyt tänä kevä... kesänä agilitya ulkokentällä tasan kerran, yksissä kisoissa.

Tänäänkin oltiin demarilla, yksin kun olin. Ulkona oli todella kuuma. Hallissa ei paistanut aurinko, mutta sielläkin oli todella kuuma, semmoinen tunkkainen. Henki ei oikein kulkenut parin pienen spurtin jälkeen ja koiratkin läähättivät ihan hulluna.

Ensin molempien kanssa puomia ja aata etupalkalla. Nipsu himmaili puomilla, mutta teki aan paremmin. Luu teki varsinkin puomin tosi hyvin, etupalkan jähmettävä vaikutus ei vaan tunnu palaavan. Huippua!

Sitten kehittelin Nipsulle ratapätkän, esteitä siirtelemättä ;) Ideana nyt oli vain saada tehtyä jotain. Ei päästy nollana ja tehtiin suosiolla pätkissä, kun oli niin rankka keli. Raskasta keinua Nipsu ei nyt pystynyt tekemään ollenkaan kunnolla. Yhdestä putkesta ajautui selän takaa väärälle puolelle ja aasta tuli läpi. Jälkimmäinen ei mikään ylläri, sillä olen vapautellut aalta tosi liukkaasti. Otin vaan uudestaan (ei ole varaa moittiakaan!) ja korjasi kyllä hyvin. Mutta ihan kivalta tuntui. Jossain mulla oli turhan hoppu, kun kyllä se vaan aika liukkaasti jossain tilanteissa menee...

Luu treenasi rytmityksiin reagoimisia :) Tein ensin pari kertaa minirimoilla ja nostin sitten makseiksi. Kentällä oli vielä sama kuvio kuin Niinun treeneissä, joten tehtiin sitä. Ensin eri suuntaan kuin Niinun treeneissä, meni ihan hyvin. Toinen suunta oli ensin vaikeampi ja meni pitkäksi, mutta saatiin sekin onnistumaan. Ei se nyt mitenkään kevyesti ja pennin päällä käänny, mutta tuli kuitenkin hypyn kautta. Mulle oli jotenkin tosi vaikeata olla tarpeeksi edellä! Taakse jääminen tuntui tässä kuviossa juuri aiheuttavan flänkkiä.

Nipsu teki sitten parit toistot niistoa ja viskileikkausta yhdellä hypyllä. Sitten luukutusta hypyillä ja putkilla. Yksi rima tippui ekalla yrityksellä. Tokalla meni jostain hypystä ohi, kun oli ihan semmoinen mutka suoralla. Yritin juosta lujaa ja kiihdyttää oikeissa kohdissa. Juoksin muutaman kerran kentän päästä päähän ja olin aivan kuollut! Olen rapakunnossakin toki, mutta tukala keli teki osansa myös.

Loppuun tehtiin vielä Nipsun kanssa muutama kerta sitä kevyempää keinua. Vähän parempi, mutta ei nyt mikään hyvä.