Marke ei ehtinyt tänään koutsaamaan, joten mä lupauduin katsomaan meille jonkun radan. Valkkasin Luomalan ykkösluokan agiradan Janakkalan kisoista, sen josta me päästiin Luun kanssa esteelle neljä. Koska ei jaksettu siirtää puomia, koska kenttä on pienempi ja koska putkia on neljän sijasta vain kolme, rata muuttui aika paljon alkuperäisestä. Mutta ehkä siinä jotain ideaa säilyi.

Aalle meno oli samantyyppinen. Ja tehtiin tietty ihan sama virhe! Luu ampaisi puomille kuin tykinsuusta. Nyt olin kyllä ajoissa ja ehdin ohjata siinä hypyllä, mutta Luu ei ihan hirveästi reagoinut. Tein sitten vastakäännöksellä, jolla kääntyi ok.
 
Aalta lähti ekan kerran hämyhytkystä. Sen jälkeen pysyi kyllä, vaikka käskytin putkeenkin. Keppikulma oli vähän erilainen, mutta avokulma kuitenkin. Menin keppien yläpuolelle ja ensin Luu ei malttanut hakea aloitusta vaan ryysi mun liikkeen perässä vaan johonkin. Itse kun jarrutti vähän, niin onnistui. Keppien päähän tein päällejuoksun ja työnsin sivussa olevalle hypylle (eri kuin alkuperäisessä siis). Tän Luu kesti hyvin. Mun piti vaan saada keppien alussa tarpeeksi etumatkaa, koska pujottelun aikana ei kyllä ehdi kiriä...

Radan kohta 10-13 oli meillä ihan erilainen. Mentiin vaan kahta hyppyä edestakaisin, putkea ei ollut ja hyppy 13 oli eri puolella puomin linjaa. Tein ekalle (johon tultiin putkesta lujaa) ennakoivan valssin ja tokalle pyörityksen. Valssilla kääntyi nätisti, mutta pyörityksellä lensi. Piti jarruttaa ihan hulluna, mutta en saanut sitä vauhdin kanssa kovin hyväksi. Nää pyöritykset, vekit ja perinteiset käännökset pitää ottaa joskus yksittäiseksi treeniaiheeksi. En tiedä, mättääkö mun ajoitus pahasti vai tuleeko Luu vaan niistä läpi, mutta niissä on usein ongelmia. Näen hyvin selvästi itseni seisomassa paikallaan hypyn edessä käsi alhaalla ja koiran lentäessä kilometrin loikkaa johonkin hornan tuuttiin...

Puomista meni ekan kerran yli. Mä en kyllä muistanut sanoa edes oikeaa käskyä, hoin vaan kiipee kiipeetä. Seuraavat toistot ok. Alastuloilla oli aina ennen mua ja kääntyi vähän vinoon, siedettävästi kuitenkin. Puomin jälkeinen rima ennen putkea tippui monta kertaa. Se taisikin olla suunnilleen ainoa. Ilmeisesti putki veti niin voimakkaasti, ettei malttanut.

Lopussa oli samantapainen pyöritys kuin kuvassa. Siinäkin Luu ensin lensi hyppyä 17, kun yritin rytmittää ja vekata. Kun tein vaan selkeämmän jarrutuksen (liikettä koiran tullessa putkesta ja sitten seis), se kääntyi nätisti. Kerran liukastui pahasti hyppyjen 17 ja 18 välissä. Oli ponnistamassa ja jalat vaan menivät alta. Ei siis onneksi ollut siinä vaiheessa ilmassa, vaan kellahti pehmeästi kyljelleen. Aina tuommoiset vaan pelästyttää :(

Ennen jäähkälenkkiä tokoteltiin ilman suunnitelmaa. Mutta tehtiin vaan kiva-juttuja. Ensin ihan muutama lyhyt pätkä seuraamista. Vasemmalle käännökset taas ok.

Merkkiä ohjatun kapuloiden kera. Keskimmäinen parin metrin syvyydessä ja reunimmaiset merkin tasossa. Ekalla meinasi jämähtää liian aikaisin, mutta korjasi mokansa niin nopeasti ja kiltisti, että sai kehut ja namia. Toka ok ja sai hakea oikean. Sen jälkeen pelkkää merkkiä, jossa haettiin vaan vauhtia kilpajuoksulla. En jättänyt lelua merkille, mutta juoksin aina Luun perään palkkaamaan. Tääkin toimi ihan hyvin.

Tunnariin laitoin 20 kapulaa kahteen tiheään riviin, välit 2-3 cm. Oman hajustin nopeasti. En mennyt vahtimaan, vaan jäin lähetyspaikkaan. Luu työskenteli sikäli hätäisesti, että kävi rivit pari kertaa läpi ennen kuin bongasi oman. Tarkisti kuitenkin huolellisesti hajun saatuaan, että nostaa varmasti oikean :)

Tuittukin teki tunnarin. Sille laitoin vähemmän kapuloita ja hajustin oman paremmin. Meinasi mennä ja nostella ties mitä. Suu oli jo auki, mutta ei kuitenkaan nostanut yhtään väärää ja malttoi etsiä oman. Vauhtipalkka.

Lisäksi Tuittu teki seuraamista. Juoksussa tahtoo jäädä jälkeen, vaikka hölkötän tosi hitaasti. Mikään karkuun pyrähtäminenkään ei auta, koska Tuittua ei ihan hirveästi häiritse, vaikka se ei pysyisikään menossa mukana. Se vaihtaa tekemisen ihan mielellään sitten johonkin muuhun :D