Tehtiin valkkuryhmän treeneissä taas (33 esteen) rataa, koulutusvuorossa oli Esa. Rata taisi olla aluevalmennuksen treeneistä. AIka vauhdikas, ei mikään erityisen vaikea. Joissain kohdissa meinasi kuitenkin tulla hoppu.

Ekalla kierroksella yritettiin mennä kisanomaisesta. Mä kyllä aloitin kaksi kertaa uudestaan alusta, kun ekoilla yrityksellä tippui rimat heti alkuradasta ja Nipsu myös meni ohi kakkosen  takaakierrosta. Kolmannella päästiin sitten maaliin asti. Aalta Nipsu tuli läpi ja jotain muuta pientä siellä oli, mutta periaatteessa nollana. Nipsu tuntui ihan oudolta, harvinaisen hervottomalta tai jotain :D Myöhemmin treenissä tilanne normalisoitui, voi olla, että sain vain itse paremmin rytmistä kiinni.

Toisella kierroksella treenattiin pätkiä. Alku oli meille tosi hankala. Kun tein kakkosen takaakiertona, tuli aina kamala kiire seuraaville hypyille. Ja kun yritin ottaa takaakiertoon lähetyksestä enemmän ennakkoa, Nipsu kiersi koko hypyn tai meni sen suoraan. Sitten kokeiltiin pakkovalssia kakkoselle ja persjättöä 3-4-väliin, mutta en vaan ehtinyt. Outi oli tehnyt tämän makeesti Ollin kanssa, mutta mä en päässyt niin hyvin pakkovalssista eteenpäin. Noita pitäisi kyllä vahvistaa, että Nipsu malttaisi lukea pakkovalssihypyn, vaikka ryysin jo liikkeelle. Lopulta tein sen, minkä olin saanut ekallakin kierroksella onnistumaan, eli pakkovalssi ja leikkaus neloselle. Takaaleikkaus, ihan vapaahetoisesti! Ja se oli paras vaihtoehto...?! Ja onnistui joka kerta!

Sitten Nipsu alkoi jostain syystä kääntyä loivasta u-putkesta väärään suuntaan. Lukiko jostain syystä mun jarrun (huonoksi) takaaleikkaukseksi...? No, tämä korjaantui, kun laitoin palkan kerran putkensuulle. Yhteen takaakiertoon kellotettiin päällejuoksu ja pakkovalssi. Ensimmäinen oli kymmenyksen nopeampi, joten käytännössä aika sama (en tarkistanut videolta). Pakkovalssikin oli kyllä siihen ihan ok.

Vikalla kierroksella taas kisanomaisesti. Tein taas 0-treeniä ja meinas taas vähän mennä hermot ;) Ensin tippui kakkosen rima, sitten Nipsu kielsi putken. Näitä mun hermo ei vaan kestä! Putkensuu on ihan suoraan edessä, mutta kun hihkaisen jotain (putkikäskyä...) koira kääntyy katsomaan eikä voi mennä. Aaargh. Kolmannella yrityksellä tippui taas yksi rima. Sitten sanoin, että yritetään enää kerran, koska aikakin oli jo loppu. Sitten tehtiin nolla.

Video

Rimoja tippui tänään harvinaisen paljon. Maanantaina on onneksi Piira-aika, niin saadaan taas sheltin palikat paikalleen. Tuntui kyllä, että rimat olivat tänään maltistakin kiinni. Nipsu tuntui lentelevän vähän huolimattomasti.

Treenien jälkeen olin ajatellut mennä Luun kanssa tokoilemaan. Päivän keväinen keli muuttui kuitenkin illaksi hyytävän kylmäksi myrskyksi, joten jätettiin väliin. Nyhrättiin sisällä vähän sivulletuloja, ohjatun palautuksia ja haastetunnaria. Luu oli muuten suorastaan nolona, kun kaatoi tunnaritornin omaa noukkiessaan.