Luun treeneissä jatkettiin tänään sen eilisen radan parissa. Ja mikäs jatkaessa, jäihän meiltä esteet 10-27 koluamatta ;)

Aloitettiin puomin jälkeisestä elämästä. Jotain oli taas eri tavalla. Oliko toinen treenipäivä putkeen liikaa? Enkö viritellyt tarpeeksi? (Mentiin ekana, joten Luu ei ehtinyt riekkua ennen omaa vuoroa.) Menikö kaikki kiltteys vaan eiliseen? Luu oli todella kuuma, keskittymätön ja ryysivä. Jaettiin meidän treeniaika lopulta kolmeen osaan, koska kaksi kertaa oli pakko jättää treeni kesken, kun meni hermot :( Kaksi ekaa settiä hinkutettiin lähinnä puomin jälkeisiä kolmea hyppyä. Päällejuoksussa tuli taas rimaa alas semmoisella tahdilla, että mun hyvin pitkäksi venynyt pinna katkesi ihan totaalisesti. Annoin lopulta Luulle aika kovasanaista palautetta, vaikka tiedän ihan hyvin, että siihen ei saisi sortua. Sille ei pysty varsinkaan agilityradalla niin kovaa palautetta antamaan, että se tehoaisi, joten karjuminen ja poskivillapuhuttelu vaan kuumentavat lisää, mikä ei luonnollisesti auta homman toimimista.

Niillä kerroilla, kun rima sattui säkällä pysymään, ei sitten vaan onnistunut pakkovalssi eikä japanilainen seuraavalle hypylle, koska Luu tuli niin aivottomana ryysien ja mä en ehtinyt ohjaamaan niin ajoissa, mitä sen mielentila olisi vaatinut. Paremmassa viretilassa se lukee tuommoiset kyllä helpommin. Ehkä yritämme samaa kuviota joku toinen kerta.

En tiedä auttoiko treenin keskeyttäminen Luuhun mitään, mutta itse tarvitsin aikaa rauhoittumiseen. Pää sauhuten ei vaan voi treenata. Sainkin yllättävän hyvin nollattua tauon aikana ja pystyin menemään uudelle kierrokselle mielestäni ihan "puhtaalta pöydältä". Toinen kierros meni silti samaan hinkuttamiseen, kun ei se rima vaan pysynyt. Korjauksellakin saattoi räiskiä tai ainakin koskea. Päällejuoksuissa on ollut kyllä nyt tosi paljon vaikeuksia, niitä on ihan pakko treenata seuraavissa omatoimitreeneissä. Täytyy myös miettiä, pitäisikö rueta tekemään vaan twistejä tuommoisiin kohtiin, joissa linja jatkuu yhtään siivekelinjan yli. (Mun twistaustaidoilla en vaan tuotakaan kohtaa olisi ikinä ehtinyt ohjaamaan...) Erikoista tosin, että tänään taas saksalainen onnistui ihan hyvin, vieläpä kovasta vauhdista...

Kolmannelle kierrokselle oli pakko luovuttaa ja pilkkoa se kolme estettä osiin... Tein siis vaan pari kertaa pelkän päällejuoksun. Nostin riman 60 sentistä 65 senttiin. Molemmilla toistoilla pysyi, niistä palkka. Sitten erikseen pakkovalssi edellisen hypyn laskeutumiskohdasta ja siitä rataa pätkissä eteenpäin. Loppurata sujuikin sitten huomattavasti paremmin. Hieman päänvaivaa tuotti 15-16, kun piti jäädä kiskomaan koiraa mukaan, enkä meinannut ehtiä linjata sitä takaakiertoon. Tääkin onnistui kyllä, kun vaan menin ja vedin Luun päällejuoksukädellä mukaan. Hypyn 16 saksalainen toimi kivasti kovastakin vauhdista. 17 rima tippui kerran, muuten taisi loppuradalla kaikki pysyä. Vai oisko siinä saksalaisessa kerran kans tippunut...? Kerran ryysi puomille hypyn 19 sijaan ja tippui ylösmenolta. Muuten lähti hyvin takaakiertoon. 19-20 Luu tuli paljon paremmin vetämällä kuin Nipsu, joka otti helposti ylimääräisen hypyn matkalta. 21 niisto ja 22 jaakotus hyvin, samoin aa-putki-erottelu. Aan kontakti oli vähän liukas, mutta ennemmin tasapainoilen liukkauden kanssa, kun tuskastun himmailusta... Lopun helpotin niin, että tehtiin ihan oikea loppusuora, ei kaivattu siihen enää lisähaasteita ;)

Tämmöistä tänään. Seuraavat treenit sitten ensi vuonna!