"Vanhoina hyvinä aikoina" tuli käytyä aika usein Turussa (no, Liedossa) kisaamassa. Se oli semmoinen ihan kohtuullinen kisamatka. Viime aikoina ei ole viitsinyt, kun lähiseudullakin on niin paljon kisoja ihan hyvissä olosuhteissa. Nipsun kanssa on taidettu spurttailla ATT-areenalla viimeksi karsinnoissa 2012, Luu ei ole kisannut siellä ikinä. Nyt oli hyvä hetki korjata tilanne, kun oli vapaa viikonloppu ja Sallakin kyseli matkaseuraa kisoihin. Sinne siis!

Kisat olivat aika pienet, makseja vain reilu 30. Ihmeteltiin molemmat Sallan kanssa hallin haurasta tunnelmaa. Siellä tuntui olevan hiljaista kuin hautajaisissa. Hyville suorituksille vähän taputettiin, mutta oli oudon hiljaista. Ei siis ainakaan ylimääräistä häiriötä, ihan kaikessa rauhassa sai menoonsa keskittyä :D

Tuomarina oli Sami Topra. Radat oli ihan hauskoja ja vauhdikkaita, mutta jälkimmäisestä syystä aika haastavia. Ekan agiradan järkytys oli pöytä! Siis pöytä...! Ollaan onneksi joskus treenattu sitä, mutta korvat tarkkana piti kuunnella tuomarin antamaa briiffausta pöytäesteen säännöistä ;) Pöydälle asti ei kuitenkaan tarvinnut jännittää, kun hyllytettiin ihan alkumetreille. Neljä estettä ja keppien sijasta vastakkaiseen suuntaan puomille. Videoita ei ole (mentiin Sallan kanssa peräkkäin...), joten en ole varma, lukiko poispäinkäännökseksi vai bongasiko vaan tunnelmissaan puomin. Tää tekis mieli koklata joskus, en meinannut millään keksiä, miten kepeillemenoa yrittäisin. Tää ei ainakaan toiminut... Kepeiltä eteenpäin päästiin ihan numerojärjestyksessä eteenpäin. Yksi rima ainakin tippui, mutta pöytä onnistui :) Loppusuoralla Luu teki vielä ihan kunnon lentokeinun. Pistin sen maihin ja olin poistumassa radalta, kun tuomari kehotti ottamaan keinun uudestaan...! Siis ollaan kisoissa, kisaajalla on hylly alla ja tuomari ei pelkästään hyväksy, vaan suorastaan kannustaa uusimaan mokatun kohdan...! Mitä tää on?! No, uusittiin keinu ja päästiin ihan hyvin mielin maaliin :) Muutama sekunti siihen kului ylimääräistä aikaa, mutta arvostus tuomarin asennetta kohtaan -> priceless.

Toisen radan alku oli meille paljon helpompi. Hyppy ja loiva avokulma kepeille. Vaan Luu se paukuttaa ykköseen ja kakkosvälistä ohi. En varmaan sitä paljon odotellut, mutta kun ei yleensä tarvitse. Hitto. Mutta eipä jäänyt ainoaksi virheeksi. Keppien jälkeen vaikea kolmen hypyn epäsuora putkeen. En tehnyt suunnittelemaani valssi+japsia kunnolla (vaan lähinnä vastakäännöksen) ja Luu meni keskihypyn takaa. Siitä kun korjasin, niin jännäämäni takaaleikkaus sen sijaan onnistui. Loppurata meni muuten puhtaasti ja ekaa rennommalla otteella, mutta joku rima sielläkin muistaakseni tippui. Puomilta tuli ehkä aika läpi, mutta lujaa ;) Sitä ei onneksi ole videolla.

Hyppärin alku oli taas sarjaa "tätä pitää kokeilla kotona". Siihen se tutustuminen taisi pääosin mennä, mutta en vaan osannut päättää, eikä mikään tuntunut parhaalta. Tai siis edes kelvolliselta. Päätin vasta tutustumisen jälkeen. Ei kosahtanut siihen, mitä pelkäsin, vaan aikaisemmin. Tein kakkoselle pakkovalssi-jaakotuksen ja Luu lensi mun selän takana olevalle hypylle. Se oikea hyppy oli aika tiukassa kulmassa, mutta vähän yllätyin silti. Varmuuden vuoksi Luu kävi sitten vielä siellä putkessa, jota oikeasti vähän varoinkin. Esteeltä viisi eteenpäin taas aika hyvin eteenpäin. Olin itse tuhannen myöhässä, kuvittelin vähän liikoja. Yhteen poispäinkäännökseen Luu ei oikein lähtenyt ja vissiin yksi rima, muuten selvittiin. Kepeillä onnistui hyvin putken leijeröinti aika isolla sivuirtoamisella.

Kaikka radat hajosivat siis alkuihin, ekan viiden esteen aikana. Olen erittäin tietoinen, että alut ovat Luun kanssa tosi vaikeita, mutta kun keksis, miten ne saisi toimimaan... Lähdötkin oli taas ihan perseestä, hilasi ja nousi seisomaan. Menee kyllä takaisin ja rauhoittuu paikalleen ennen lähtölupaa, mutta ärsyttää.

Ihan kiva kisapäivä kuitenkin :) Muutama hyvä pätkä ja onnistuminen. Uskalsin mennäkin muutamassa kohdassa. Eikä Luu tiputtanut kovin montaa rimaa, tuommoisilla radoilla saldo olisi voinut olla paljon isompi. Jos oikein muistan, niin yksi per rata.