Viime viikko oli melkoinen aksaviikko. Syyllekin tuli peräti kolme peräkkäistä agipäivää, mitä yleensä kyllä vältän. Mutta maanantaina siihen kuului vain kaksi starttia epiksissä, joten myönnyttiin poikkeukseen.

Maanantaina käytiin siis Nokialla Wohveliepiksissä. Vohvelit jäivät tienaamatta, mutta hyvää treeniä saatiin. Rata oli turhan sumppu ja ahdas omaan makuuni, ei päässyt oikein kunnon vauhtiin. Keinua ei ollut. Luu teki puomit ihan kiltisti. Aalta sain sen toisella radalla varastamaan. Luu yritti varastaa myös lähdöstä (mutta ehdin siis puuttua). Lisäksi se teki yhden tosi erikoisen putkikiellon, eli kääntyi jo putken sisällä ympäri. Se meni mutkaputkeen aika raivolla ja hirveää kyytiä, oisko sitten jopa hämmentynyt aika paljon periksi antavaa kevyesti painotettua putkea...? Sain sen myös leviämään yhdeltä hypyltä puomin ohi ja oikomaan maaliin ennen loppuhyppyä. Mutta kovin osaavalta Luu silti tuntui, kun menin samaa rataa Syyn kanssa :D

Syy teki ekan radan puomin ihan kivasti, jopa vähän himmasi laskevalla, kun jäin taakse, mutta ei loikannut sivuun. Tokakin näytti järkevältä, mutta ei vissiin osunut. Aa oli myös ok. Ekan radan kepit piti korjata kerran, mutta sillä onnistui putkenkin kautta. Tokalla jäin helpommalle puolelle ja teki kepit kerrasta oikein :) Lopun ahdasvälinen serpentiini oli Syylle liian vaikea, ei onnistunut millään.

Tiistaina sitten treenit. Jenni oli tehnyt kivan vauhdikkaan radan, jossa oli jotain Suomalaisen kisakuvioita.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Muutamaan pätkään taas keskityttiin. Seiskalle sain Syyn irtoamaan yllättävän hyvin, kun ensin palkkasin paristi. Jopa niin hyvin, että ois vaatinut vähän jarrua, meni melkein seinää päin... Eka kepeillemeno onnistui heti. Puomikin sujui tänään, tehtiin jatkokin kerran. Haastetta muunkin edestä oli sitten pätkässä 15-19. Takaakierroissa lensi rimat ja oikeaan putkeenpäähän en saanut Syytä kertaakaan, kun keskittyminen meni edellisiin kohtiin. Näitä lisää!

Kepit 20 oli liian vaikea, kun Syy meni hypylle, tai jos keskityin kääntämään, en saanut fokusta kepeille. Treenattiin sitä sitten lähemmästä putkenpäästä, sieltä onnistui kivastikin. 21-23 oli myös vaikea. Jouduin yllättävän paljon varmistamaan putkea (ettei mennyt puomille tai muurille), enkä sitten ehtinyt ohjaamaan in-iniä niin hyvin, kuin Syy vielä vaatisi. Helpotettuna sekin ok.

Keskiviikkona oli sitten Luun vuoro. Käytiin Ylökkin iltakisoissa.

Ekalla radalla sai juosta. Hyvä fiilis mennä, mutta lopputulos vähän plääh, kun tuli pari ärsyttävää töksähdystä, pituuden palikka ja yksi rima.

Luu A

Tokalla ei tuloksilla juhlittu. Räpellettiin vitonen ja voitettiin. Kielto tuli vielä helpossa kohdassa, jäi vaan silmänräpäykseksi koira selän taakse. Mutta muuten kaikkea muuta kuin sujuvaa menoa. Aalla ja puomilla Luu oli kilttinä, mutta keinu oli molemmilla aksaradaoilla tosi huono.

Luu B

Vikalla radalla tippui heti kakkosen rima ja uusin huonon puomin, kun oli lupa treenata. Sen jälkeisessä kohdassa söhlättiin, mutta loppurata sitten ok.

Luu C

Torstaina koirilla oli treenivapaa, mutta itse jatkoin agiputkea kouluttamalla. Perjantaina käytiin treenailemassa vähän muutakin. Syy teki tokojuttujaan ja oli ihan pätevä. Tehtiin alustaa ruudussa ja sain jo lähetettyä kunnon matkan päästä. Halusin ikuistaa ihan videollekin, miten hyväksi asenne on muuttunut, mutta heti, kun kamera kävi, tuli vähän erilainen toisto :p

Luu höntsäili rallyjuttuja. Pitäisi jaksaa lueskella niitä ylempien luokkien kylttejä, niin tulisi opetettua sille uusiakin juttuja.

Syy teki aksajutuista puomia ja keppejä. Puomilla otettiin vauhtia putkesta ja pitkästä aikaa sain aikaiseksi kuvatakin toistoja. Pitäisi jaksaa useamminkin, niin voisi olla joku käsitys siitä, mitä siellä puomilla tapahtuu. Koska siellä näyttää tapahtuvan kaikenlaista :D Kepeillä työstettiin verkkoapua aloitukseen. Ei se vielä pelkästään riittänyt vedätyksiin, mutta kun otin lisäavuksi oman liikkeen vähentämistä, Syy teki putkesta jopa jarrutuksia kepeille.

Syyn puomi

Lauantaina koirille tuli supertylsä päivä pääasiassa autossa kökkimistä, kun olin tuuraamassa Maijua ja kouluttelin aksaa holskujen leirillä Hauhovissa. Ruokatauolla tehtiin Syyn kanssa ihan muutaman minuutin tokotreenit. Se oli semmoinen vähän vetelä versio, mutta pysyi hyvin nahoissaan ja teki kyllä kaiken.

Sunnuntaina täydennettiin aksaviikko ja treenattiin molempien kanssa ihan ratatreeniä. Ulkokentällä oli niin kiva ja Syyn tarpeisiin sopiva rata. Oli tosi lämmin keli, joten Syy teki pari lyhyttä settiä ja Luu välissä vielä lyhyemmän.

Löysin vaan matalia verkkoja, mutta virittelin yhden semmoisen keppien aloitukseen. Tiedä sitten, oliko siitä mitään iloa. Eka kepeillemeno tehtiin lujaa putkesta niin, että itse oli vähän pakko olla edellä. Tässä oli pakko himmata oma liike, kun Syy tuli kepeille, mutta onnistui sentään tuolla sijainnilla. Ja pääsin kepeiltä tarpeeksi eteen ohjaamaan jatkoa. Toisessa pätkässä tultiin putkesta loivaan umpikulmaan ja sen Syy teki hyvin. Lopussa oli putki-hyppy-putki -rallatus, jossa sain riman alas vedättämällä ja käskyttämällä putkeen. Tätä sitten treenattiin ja alkoi rima pysyä! :) Muuten Syy oli oikein kiva <3

Luun kanssa tehtiin rata kerran nollana läpi :) Yksi pätkä uusittiin vähän sujuvammaksi, mutta siinä se treeni.

Ja siinä se viikko, huh! Mutta on se agility vaan aika kivaa!