Viime lauantaina oli kesän arvokisaputken toiseksi viimeiset kisat. Agilityn piirinmestaruudet. Näköjään vielä liian iso kirous rikottavaksi!

Päivä oli taas pitkä, kun kisasin molemmilla myös joukkueissa. Nipsu oli Piipun, Sinnin ja Tinkan kanssa hakemassa SM-revanssia ja Luu perusti Ilon, Ihmeen ja Inton kanssa oman Tending-joukkueen.

Minien joukkuekisalla aloitettiin. Revanssi menikin hyvin, Nipsun ankkurointivuorolla pohjilla oli kaksi nopsaa nollaa ja yksi kymppi. Sujuvalla nollalla nostettiin tiimi ykköseksi! :) Oltiin lopulta ainoat puhtaan nollan tehneet, vaikka nollia helpolla radalla tulikin aika paljon. Aikaeroakin seuraaviin oli kyllä sekuntikaupalla.

Minijoukkue

Makseilla oli siis sama rata. Luun kanssa se aiheutti pari jännittävämpää kohtaa kuin Nipsulla. Ihan selvitettävissä se kuitenkin oli - ja selvittiinkin. Kaksi rimaa tuli matkan varrella alas, joten tulokseksi jäi kymppi, joka jäi myös joukkueen tulokseksi Inton ja Ilon tehdessä nollat ja Ihmeen hyllyttäessä. Tällä päästiin vielä kolmospallille, joten suklaalevyä ja lelua rikkaampina päästiin kotiin. Luun aika oli muuten melkein kolme sekuntia hitaampi kuin Nipsulla. Keinu oli hidas, kun vaadin paremmin kontaktille ja aa mentiin kaksi kertaa, joten Nipsu hyötyi juoksukontaktistaan. Niin sitä eroa vaan tehdään! Maksien voittajajoukkue teki ainoana virheettömät radat (pienellä yliajalla), mutta heidän aikansa oli n. 45 s. hitaampi kuin kakkosjoukkueella :D Ei olisi tarvinnut paljon kiristää tosi löysää ihanneaikaa, niin TamSKin joukkueet olisivat ottaneet kaksoivoiton ;)

Tending-joukkue

Heti joukkueiden jälkeen alkoivat minien yksilökisat. Nämä, kuten joukkueetkin, tuomaroi Sisko Pulkkinen. Agilityrata oli poikkeuksellisesti ensin. Aika helpolla linjalla jatkettiin, mutta toki vähän enemmän tekemistä. Nipsun kanssa meni muuten ihan hyvin, mutta hyppykaarteessa ennen keppejä se oli tosi sitkeästi menossa putkeen! Jouduin kahdessa hyppyvälissä kalastelemaan sen mukaan! Tähän meni aikaa, mutta nollalla kuitenkin maaliin. Kerrankin edes mahkut johonkin tokalla radalla! Sijoitus oli toinen Sinnin jälkeen.

Nipsu A

Hyppärillä olikin sitten haastetta kerrakseen. Muuten selvittiin enemmän ja vähemmän kökösti, mutta sitten himmasin takaaleikkauksessa vähän liikaa ja Nipsu kääntyi mun edestä putken lähempään päähän. Tuntui, että se oli jo menossa sinne kauempaan, eikä mun ois tarvinnut kuin ottaa muutama reippaampi askel. Kyllä vähän korpesi tämä. Ei siis piirinmestaruusmenestystä tänäkään vuonna.

Nipsu B

Maksit kisasivat medien kanssa Salme Mujusen radoilla. Agiradalla oli mm. neljä välistävetoa peräkkäin :p En huomannut ketään, joka olisi pitänyt tästä radasta. Välistävetokohta oli jännitysnäytelmä, jossa useimmat hävisivät. Hauskaa toisaalta joo, mutta en pitänyt minäkään siitä, että piirinmestaruudet ratkaistaan tämmöisellä. Eipähän jäänyt montaa nopeaa koiraa taistelemaan voitosta. Luun kanssa sössittiin jo kakkoselle, kun ei malttanut mennä kepeillä ykköseen. Äh! Saan sen tosi harvoin mokaamaan treeneissä tämmöisissä, mutta kisoissa aloitusvirheitä tuntuu tulevan yhtenään. Yksi kielto ja rima tuli keinun jälkeen ja välistävedoissa ei luonnollisesti ollut mitään jakoa. Muuten ihan kiva, jos sinne nyt vielä jotain jäi :D

Luu A

Hyppäri oli sitten sujuvampi. Luu lensi taas kakkosella tyylilleen uskollisesti ties mihin (videolla näkee hauskasti, miten hiekkaan on kulunut muiden koirien ura - ja se, mistä Luu menee...) ja jouduin ihan odottamalla odottamaan sitä. Muuten meni aikas sujuvasti, keppienkin päällejuoksun kesti kivasti. Vikasta putkesta kääntyi tosi tiukkaan! Päätykuviossa olin vähän myöhässä ja sieltä yksi rima alas. Yksi rima siis taas eli vitonen. No, ihan ei olisi aikakaan riittänyt hyppysertiin (sekunnin verran kärkeen ja vähän vajaa sertiin), kiitos tuon alun kunniakierroksen.

Luu B