Käytiin eilen kenraalikokeessa tsekkaamassa tilanne tokoilujen suhteen. Tuttu halli, tutut talkoilijat, tutut kisakaverit ja leppoisa tuomari, mutta on siinä tilanteessa aina jotain erilaista kuin treeneissä.

Tuomarina Stenin setä. Kehässä en katsonut pisteitä ollenkaan, mutta heti kehän jälkeen sain kommenttia katsomolta, että saatiin sitten arvostelu ihan omalla asteikolla. Eivät ymmärtäneet ihan kaikkia pistevähennyksiä, varsinkin kun vertasi muiden koirien arvosteluun. Olisi kuulemma pitänyt miettiä paitavalintaa kahteen kertaan ;) No, samapa tuo, kokemusta me vaan haettiin. Ja ihan hyviä pisteitähän me saatiin :)

Ensin tehtiin paikallaolot, sitten yksilöliikkeet yhteen putkeen perinteisessä järkässä. Keli oli lämmin ja hallissa aika hikinen ilmasto, joten suht rankka setti koirille.

Istuminen 10

Paikkamakuu 10

Seuraaminen 9 - Tosi lyhyt ja simppeli kaavio, pikkujutuista vaan sivuaskeleet. Luu punki vähän eteen ja vasemmalle käännökset oli huonoja. Asenne kuitenkin ihan kiva, vaikka kehäänmenossa ja alussa oli nihkeä.

Zeta 9 - Pitkästä aikaa oikeat asennot! Seuraaminen olisi voinut olla parempaa ja maahanmeno nopeampi.

Luoksetulo 8 - Vähän vaisu kokonaisuus...?

Ruutu 9 - Kiva vauhti merkille. Ruudussa ehti istua juuri ennen maa-käskyä... Muuten hyvä.

Ohjattu 10 - Kaarsi ja ennakoi merkkiä. Pientä hivutusta palautuksen sivulletulossa.

Hyppynouto 10 - Huono palautus, hivutti sivulle. Mutta ei jättänyt vajaaksi :)

Tunnari 9 - Rinki. Meni about oman kohdalta, mutta nenä ei ollut heti auki. Kiersi siis koko ringin, sitten nosti kyllä heti. Palautti ravilla :(

Kaukot 9 - Ei liikkunut yhtään! :) M-I ei tehnyt pompulla, muuten ihan jees. Varsinkin kun huomioi, että oli vaikeasti viimeisenä liikkeenä ja koira läähätti jo kovasti.

Yhteensä 295 p. ja KP ja 2. sija. Veli Lalli oli samassa kokeessa, sai pari pistettä enemmän ja TK 4 -koularin. Hyvä iKoirat, kaksoisvoitto :)

Olin ihan tyytyväinen, että paketti pysyi kasassa, vaikka tehtiin kaikki liikkeet putkeen. Ainut varsinainen virhe oli ruudun istuminen, ja sekin on vain tilapäishäiriö, jota ei ehditty korjata. Treenit eivät tietenkään ikinä siirry suoraan kokeeseen ja välit & alut ovat edelleen huonompia. Kehuista Luu tuntui kuitenkin palkkaantuvan kivasti ja siirtymissä pysyi hanskassa. Kovasti sitä hommaa vaan riittää... Ja tekniikkajututkin huononee, kun niitä ei pidä aktiivisesti yllä. Ainakin sivulletulo- ja palautuskuuria pitää tehdä.

Luun koe