Keskiviikkona mulla oli valkkuryhmässä koulutusvuoro, joten ei treeniä silloinkaan. Sisällä ollaan jotain pientä touhuttu, Luu on tehnyt kaukoja ja platzista istumista (johon keksin ehkä toimivan jutun!) ja Tuittu takaperin pyörimistä myötäpäivään, joka on ihan tosi vaikeaa. Tuitulle ei ole koskaan opetettu perusasentoa tai seuraamista oikealla, joten se on tosi "vasentassuinen". Nipsulle olen naksutellut ja yrittänyt saada sitä astumaan mapin päälle... Kun 3,5-vuotiaalta koiralta yrittää yhtäkkiä nyhtää jonkun asian tarjoamista, ei se ihan niin vaan suju. Olen sortunut lievään houkutteluun, mutta pientä edistymistäkin on havaittavissa.

Tänään päästiin Luun kanssa agitreeneihin. Jätettiin pikkukoirat keskenään kotiin, joten oltiin ihan kaksin liikenteessä :) Marke järjesti meille pääsiäiskisan, jossa sijoitukset ratkottiin kahden radan yhteistuloksella. Hyllystä sai vitosen ja jotenkin muutenkin sääntöjä oli vähän muokattu. Esteitä taisi olla 17, eli ihan normimittainen kisarata, varmaan kolmosten tasoa.

Meillä on yleensä tämmöiset kisailut menneet ihan katastrofiksi, mutta nyt tehtiin eka kierros jopa ilman ohjauksellisia virheitä! Kaksi rimaa tippui ja pituuden palikka kaatui. Kakkosesteen ennakoiva valssi vähän valui. Puomille Luu tuli huonossa kulmassa, ei suoristanut ihan kunnolla, mutta osui. Alastulolle meni vähän vinoon (otin sivuetäisyyttä), mutta yritin olla katsomatta :D

Toisella yrityksellä se ennakoiva valssi valui niin paljon, että Luu hyppäsi ylimääräisen hypyn. Ts. veti ihan läpi ohjauksesta. Keskeytin tähän ja otin alusta uudestaan, vaikka oltiinkin kisoissa. Sanoin kyllä, että olisin saattanut keskeyttää virallisenkin kisaradan, jos tekee tuommoista... Uusinnalla jarrutin ihan huolella ja suostui kääntymään. Tämän jälkeen otettiin yksi ylimääräinen hyppy, kun vähän levisi. Loppurata taas ok, nyt hyppäsi pituuden, mutta sama takaakierto-päällejuoksu-rima tuli taas alas. Puomin ylösnousu oli nyt super.

Monimutkaisen pisteiden laskennan jälkeen todettiin, että kaikkien kolmen kesken tuli tasapeli ja saatiin kaikki munat :D Kinderit siis. Mun munasta paljastui muuten koottava kiihdytysauto, miten sopivaa.

Ehdittiin vielä treenata rataa pätkissä. Tein pari kertaa sitä alun ennakoivaa valssia ja sain Luun hyppäämään kohtuullisen nätisti. Tykkäisin kyllä, että se kokoaisi vielä selvemmin, nyt oli lievästi semmoista lentämisen makua.

Kokeilin samaa kohtaa myös jaakotuksella toisen siivekkeen kautta, jolloin seuraavalle hypylle tuli parempi linja. Tää saatiin onnistumaan, mutta sitten jatko meni ihan mahdottomaksi. Luu tuli hypylle nyt niin suoraa ja kovaa, että hyppäsi niin pitkälle, että ajautui aina yhden ansahypyn taakse. Yritin rytmittää, vekata ja jarruttaa, mutta oli pakko luovuttaa, kun ei vaan saatu sitä onnistumaan. Jälkikäteen tuli mieleen, että ehkä siinä olisikin pitänyt ryysiä pidemmälle (eikä jäädä taakse himmaamaan) ja tehdä joku puolivalssi tai jotain. No, samapa tuo enää.

Sitten tehtiin pari kertaa okseria, josta mentiin putkeen. Siinä tippui tokalla radalla rima ja niin tippui nytkin. Mutta saatiin sitten sekin pysymään.

Ja vielä ennen puomia ollutta hyppysykeröä, jossa tippui rima takaakierto-päällejuoksussa. Juuri semmoinen kohta, jossa Luu helposti tiputtaa, kun ei nosta takajalkoja kunnolla. Muutama kerta saatiin sitäkin hinkata. Ja jos se pysyi, tippui seuraavan hypyn rima. Siinä oli semmoinen ahdas takaakierto-valssi, eli ei toki helppo paikka sekään. Saatiin sentään yksi onnistunut toisto tehtyä.

Mutta kiltin puolelle Luun touhut tänäänkin kallistuivat, huikeaa! Rimoja tippui ja siinä yhdessä ennakoinnissa vähän tuhmaili, mutta kokonaisuudessaan tuntui kivalta. Odotin kyllä pahempaa, sillä siinä rataa rakentaessamme se juoksenteli ympäriinsä takin helma suussa ja murisi.

Ennen jäähkälenkkiä tehtiin vielä vartin tokoilut hallin parkkiksella. Semmoista mitä siinä vain osittain sulalla isorakeisella hiekalla nyt pystyy.

Muutama seuraamispätkä heti alkuun, kun oli vielä agihuuma päällä. Keskittyi ja malttoi siihen nähden oikein kivasti.

Jääviä yksittäin ja pareina. Tein ensin kaksi seisomista, minkä jälkeen seisoi istumisen, pöh. Sen jälkeen istuminen ok myös maahanmenon jälkeen.

Vinoja palautuksia lelulla ja ohjatun kapulalla. Lelulla teki tosi hyvin, vaikka tuli ihan mun takaakin. Kapulallakin teki nyt aika hyviä. Vaikeuksia oli semmoisissa, kun Luu odotti sivulla ja heitin kapulan vasemmalle. Niissä tahtoi jäädä vajaaksi vinoon, joten piti vähän hinkuttaa.

Muutama kauko. M-S-M-alku hyvin. M-S-I piti tehdä pariin kertaa, mutta teki senkin sitten uusinnalla tosi hyvin. Maahanmenossa etäisyyttä melkein kymmenen metriä, istumisessa vähemmän.