Sunnuntaina 23.9. oltiin varattu tokoringin kanssa TamSKilta kaksi kenttää omatoimitreeneihin. Paikalle tuli lopulta vain viisi koirakkoa, joten hyvin ehdittiin tehdä ison kentän treeniä. Syyn kanssa tilaisuus meni vähän mönkään, sillä juuri sen vuorolla huomattiin, että sitä oli pistänyt ampiainen. Pistos jossain takapäässä häiritsi sen verran, että se ei malttanut edes leikkiä. Piti siis jättää homma sikseen. Suihkuttelin koiraa vähän aikaa pihalla viileällä vedellä ja hetken lepäiltyään autossa se oli jo parempi. Yritettiin siis uudestaan toisella kierroksella. Nyt pystyi tekemään vauhtijuttuja ihan kivasti, mutta vielä enemmän keskittymistä vaativissa jutuissa tai tyhjissä hetkissä vähän katseli peräpäätään. Saatiin kuitenkin treenailtua ainakin ruutua ja alokasluokan juttuja. Jonkunlainen kokonaisuussettikin ehkä tehtiin.

Treenien jälkeen jäätiin tekemään vielä vähän aksajuttujakin. Niissä ei yllättäen ampparinpistokset muistuneet mieleen :D

Alkuviikosta podin itse migreeniä ja hallille mentiin vasta torstaina. Jäätiin aksakoulutusten jälkeen tokoilemaan. Syy teki luoksetuloa, seuraamista sekä kokonaisuutena että paikkaa palkkaillen, noutoa, ruutua ja erikseen seisomisesta maahanmenoa.

Luu sai höntsäillä rallytokojuttuja. Niistä löytyy kivasti aivojumppaa vanhalle tokokoiralle! Ensimmäisenä työn alle otettiin eteenistumisesta seuraamaan siirtyminen niin, että pylly ei laahaa maata. Tuskaisen vaikeaa! Muut alokkaan jutut Luulla olisikin aika hyvin hanskassa. Myös oikean puolen seuruuta on alettu treenata edes inasen paremmaksi.

Lauantaina treenattiin taas tokoringin kanssa, nyt Marin silmien alla. Oltiin SDP:llä. Tarkoitus oli tehdä Syyn kanssa tokoringin näyttökokeen setti kokonaisuutena. Alku meni vaan mönkään, kun tulikin lenkiltä vähän kiire omalle vuorolle, enkä ehtinyt purkaa Syytä yhtään. Se oli ihan liian kierroksilla, eikä ekasta yrityksestä tullut mitään. Palkkasin sitten jostain ja annoin rallata lelun kanssa vähän aikaa. Uusintayrityksellä saatiin sitten tehtyä melkein ehjä setti. Luoksetulo ok, nouto ihan taitotason mukainen ja ruutuun meni hyvin, palkkasin sinne. Seuraaminen oli isoin ongelma, siinä keuli ja tiputteli kontaktiakin.

Treeniaiheena keskityttiin seuraamisen alkuihin, joissa tulee kisamaisissa todella helposti ääni. Tähän löytyi ihan toimivan tuntuinen palkkaustapa, jota täytyy tehdä nyt vähän aikaa.