Tänään mulla oli valkkuryhmän kouluttaman agilityryhmän (voisko joku keksiä tälle järkevän nimen? :D) koulutusvuoro. Päätin näppäränä käydä sitä ennen Tallilla treenaamassa tokoa ja jotain pientä aksaa. Tunnin treenivuoro kahdelle koiralle ja tunti aikaa loppujäähkiin ja siirtymään. Ruhtinaallisesti aikaa. No, olin tietty jo lähtökohtaisesti myöhässä semmoisen vartin verran. Tai siis lähdin lämppälenkille viittä minuuttia ennen vuoron alkua. Hallin pihassa lisäksi huomasin, että mulla ei ole avainta. Hieno homma.

Lenkkeilin siinä sitten ja elättelin toiveita, että joku treenaaja saapuu ennen mun vuoron loppumista. Luun tokot treenasin pihassa, siinä oli itse asiassa ihan hyvä pohja tehdä.

Idarijuttuja ilman merkkejä. Ensin I-läpi-S, sitten M-S-I ja lopuksi pelkkää seuruuta käskyjä huudellen. Saan sen keulimaan omillakin käskyillä. Sinänsä kiva, että pystyy itsekseenkin treenaamaan... ;) Nyt seuruulle ei kuitenkaan enää ihmeitä tehdä, joten pitää vahvistaa asentoja ja kokonaisuuttakin. Tehtiin myös vähän asentoleikkiä, jossa sai jotkut ihme separit istumisesta. Ei muka yhtään tajunnut, haukkui, peruutti sata kilsaa ja meni ympäri ja toiseen suuntaan.

Sitten kaukoja. Ensin I-S-M vähän lähempää ja täydestä matkasta. Näin vähän huonosti takatassuja, mutta näytti ihan hyvältä. Yhdessä pompsahti. Ja ihan ekan istumisen teki taas ihan törkeästi pompsahtaen...! Mitä hittoo näille on tapahtunut?! S-M oli hyvä Cuz etujalkojen välissä. Muut ei, koska ei kykene siirtämään etutassuja, kun pitää varoa Cuzia.

Tunnari. Reilu kymmenen kapulaa harvassa rivissä. Nyt ei namia. Aloitti vasemmalta, mutta huolettomasti. Oma oli joku neljäs, meni siitä ensin yli (ei tainnut edes merkata), mutta ei jatkanut rivin loppuun, vaan palasi haistelemaan ekoja ja nosti oman.

Pari luoksetulon stoppiakin tehtiin, kun oli niin huippu liirailualusta :) Lyhyempi matka, mutta ei apuja. Ihan jees!

Eikö me muka muuta tehty...? Treenivihko on repussa, liian kaukana.

N. varttia vaille päästiin sitten seuraavien treenaajien siivellä halliin. Otin sinne vaan Nipsun tekemään pikatreenit. Periaatteessa kyllä saatiin tehtyä kaikkea, mitä pitikin. Puomi jäi kokoamatta ja treenaamatta, mutta tehtiin muutama aa sen sijaan. Normisetti, sivusta ja kokonaan etupalkalla.

Suoralla putkella ja hypyllä irtoamisen ja putkijarrun erottelua. Jarrun kanssa säädettiin ensin, kun Nipsun vaihtoehdot olivat joko kääntyä putkessa ympäri tai sitten ampua jarrusta huolimatta hypylle ja etupalkalle (joka oli siellä koko ajan valmiina, jarrut palkkasin kädestä). Mutta kyllä ne sitten sujuivat, vaikka eteen ei varsinaisesti tykittänytkään.

Pakkovalssia tehtiin vielä muutama kerta. Tai lähinnä pakkovalssijaakotusta. Laitoin palkkaa siivekkeen taakse, että pääsin lähtemään hypyltä kunnolla.