Meillä piti olla tänään valkkuryhmän päättäjäiskisailut ja -mässäilyt, mutta flunssien ja muiden takia porukka kutistui niin pieneksi, että ne peruttiin. Tylsää. Lähdettiin sitten Luun kanssa jälkimetsään.

Tallasin 640-metrisen jäljen viidellä kepillä. Jälki loppui vähän suunnittelemaani aikaisemmin, kun ajauduin niin hirveään umpikujaryteikköön, että oli pakko jättää vika keppi ja poistua tielle. Jouduin kävelemään takaisin autolle tietä ihan hullun pitkään, laiskan jäljestäjän painajainen :D

Jälki vanheni tunnin. Jana oli ehkä maks. kymmenen metriä ja jälki lähti hieman viistosti vasempaan. Luu eteni janalla hyvin, tarkasti takajälkeä muutaman metrin, mutta korjasi itse oikeaan suuntaan! Sillä meni heti alussa liina toisen takajalan ympäri. En halunnut heti pysäyttää, joten annoin mennä aika löysällä liinalla. Vauhtia oli, mutta pysyi jäljellä. Hetken päästä vauhti tuntui alkavan viedä, joten oli pakko pyssätä korjaamaan liina, jotta pääsi vähän jarruttamaan menoa. Lujaa mentiin silti, sain välillä hölkätä perässä ja kiskoa vastaan sen minkä jaksoin. Näin jatkettiin ja kolme keppiä nousi. Yhdestä luulin Luun paahtaneen jo yli, kun veti semmoisella höökillä ylös rinnettä, johon muistin jättäneeni kepin. Meni vielä kymmenisen metriä, kunnes keppi nousi. Välillä ihmettelen, miten se ne malttaakin nostaa!

Jäljen alkupuoliskolla kuulin koiran haukuntaa suht läheltä ja näinkin vilaukselta koiran ja pari ihmistä metsässä. Luuta nämä eivät häirinneet ja olivat siinä vaiheessa eri suunnalla kuin jälki. Yhdessä kohtaa Luu meinasi harhautua ja pyöriä vähän aikaa ympyrää. Ehkä olivat kävelleet siitä, en tiedä? Jälki löytyi kuitenkin uudestaan ja päästiin maaliin. Yksi keppi jäi johonkin matkalle, neljä nousi.

SportsTrackerin lukemat olivat kerrankin lähellä toisiaan! :D Tallatessa mittaa tuli 640 m ja aikaa kului 13 min. Ajaessa vain vähän enemmän, 710 m ja 16 min. Neljää keppiä palkkailtiin ihan rauhassa ja harhailuunkin meni hetkensä, joten itse jäljestys sujui aika haipakkaa...

Tajusin onneksi jättää takin autolle ennen ajamaan lähtemistä. Silti tuli hiki! Koiralle ei kuitenkaan yhtään liian kuuma. Hirvikärpäsiäkin bongasin vain yhden (!), joten nyt on kyllä jälkiolosuhteet aika kohdillaan.