Eilinen koko pitkä päivä kului nopeasti Keravan suunnalla Luun sisaruksien kanssa treenaillen. Ensin oltiin BAT-hallilla klo 13-16, sitten käväistiin mäkkärissä ja mentiin vielä Prisman treeneihin. Prisman jälkeen tietty vielä uudestaan mäkkäriin ;) Vähän työntekijöitäkin nauratti.

BATilla mukana olivat Luun sisarukset Lalli, Puuma ja Riski, sekä aikuiset Rimma, Tuuri, Fani, Toivo ja Viljo. Oli kyllä kiva nähdä siskoa ja veikkoja. Kaikki ovat ihan hurjan ihkuja ja taitavia. Luu on pennuista paitsi selkeästi pienin ja siroin, myös olemukseltaan pentumaisin ja luonteeltaan sähäkämpi. Voisi sanoa myös, että sählempi, mutta sähäkkä kuulostaa hienommalta :) Muut ovat jotenkin kypsemmän oloisia ja niiden tekemisessä on enemminkin semmoista voimaa. Pitkin päivää tuli puhuttua ja vertailtua pentuja. Vaikka niissä onkin eroja, niin aina vaan löytyi uusia yhteisiä piirteitä :)

BATilla tehtiin kaksi kierrosta. Ekassa setissä Luu teki merkkiä, luoksetulon, seuraamista ja eteen-/sivulletuloja. Merkille vietiin lelu ensin yhdessä ja sitten otettiin ilman lelua. Epäröintiä oli taas ja Luu yritti jäädä merkin etupuolelle. Korjasi kuitenkin joka kerta itse, kun en reagoinut. Tässä on selkeästi tapahtunut jonkinasteinen oppiminen ;) Viimeinen toisto tehtiin vielä lelulle.

Pentujen kummitäti Heidi Kuusisto valokuvasi ahkerasti. Kaikki seuraavat kuvat siis Heidiltä. Iso kiitos! Paaaljon lisää fanikuvia löytyy täältä.

- Missä se merkki on...?
- Tuolla, tuolla!!!

Mä nään sen!

Jee!!!

Luoksetuloja yksi kappale Annen pitämänä. Ilmeisesti Luu odotteli ihan rauhassa, koska pitely onnistui ilman valjaita :) Luoksetulossa ei mitään ihmeellistä.

Se meni ja vei mun lelut.

Mä tuun! Anna ne mulle!

Namihommat aloitettin kontaktilla. Se on ihan hyvä niin kauan kuin se pysyy ;)

Ja seuraamista... joka on parempaa! Luu ihan oikeasti käveli! Katsokaa vaikka:

Hupsista... tais lipsahtaa väärä linkki ;) Tämä piti laittaa:

Sivusilmällä vilkuillen näen itsekin jotenkuten tuon takapään ja alan edes vähän hoksata, milloin seuraaminen on parempaa. Jatketaan siis toistaiseksi tällä linjalla, että namit taskussa ja suoraa pätkää.

Sitten yritettiin eteentulo-sivu-siirtymisiä, mutta koska ollaan tehty parina viime päivänä aika paljon sivulletuloja, eteentulot olivat vähän unohduksissa. Avuilla sitten paremmin.

Toinen setti aloitettiin kierroilla, kierrettävänä hyppysiiveke. Samoin kuin merkillä, ensin vein lelun ja sitten tehtiin ilman lelua. Ja sama kuin merkillä, pientä epäröintiä, mutta korjasi aina itse. Ei lähde kiertoon ihan tykin suusta, mutta tulee aika lujaa :)

Sitten pari ruutua, ensin jätettiin lelu yhdessä ja sitten Sirke vei puolisalaa. Molemmissa pieni kaarros vasemmalle, mutta meni sitten kuitenkin lelulle eikä merkeille. Ruutu erottui aika huonosti kuviollisesta matosta, mutta luulen, että Luu hakee edelleen lähinnä lelua eikä itse ruutua.

Namien kanssa taas seuraamista. Edelleen välillä melkein siistiä, välillä sitten ihan jotain muuta.

Prismalla perustettiin Tainan, Marin, Sirken ja Heidin kanssa oma "väsyryhmä", jossa sai ottaa maks. kaksi liikettä. Luu kiersi tolppaa ja seurasi.

Kierroissa sama kaava kuin aikaisemmin hallilla. Paitsi että nyt Luu teki sen, ettei kiertänytkään lelun kanssa vaan kääntyi takaisin. Kun lähetin tyhjälle kierrolle, se kuitenkin kiersi joka kerta. Eli eipä kai tuo niin vakavaa...

Seuraaminenkin sitä samaa, ei ollut muutamassa tunnissa muuttunut :) Sirke huomautti Luun päästä, joka vääntäytyy edelleen vinoon. Sitä voisi yrittää kääntää ihan palkan avulla. Välillä kuulemma pääkin on paremmin. Kontakti- ja seuraamistreenien yhteydessä Luu meinasi lähteä pari kertaa viereiseen treenikehään. Sain sen onneksi kutsuttua pois, vaikka sinkosi aika määrätietoisen näköisenä. Hyvin huomaa, että koira on vilkas ja pinna vielä kovin lyhyt. Se ehtii huomata niin kovin paljon ja siirtää ajatuksensa asiasta toiseen niin kovin nopeasti.

Kiitos kaikille treeniseurasta ja Tainalle matkaseurasta! Päivä oli ajomatkoineen pitkä ja raskas, mutta huisin kiva. Uusiksi täytyy ottaa taas!

Pakko vielä laittaa ryhmäkuva, jossa Luu näyttää ihan superkääpiöltä. Ei se oikeasti ihan noin paljon pienempi ole!