Huh, olipa taas menoa ja meininkiä. Markella oli 20 esteen rata, joka Luun kanssa pätkäistään puoliväliin puomille. Rengas jätettiin kans välistä.

Aloitushypyn jälkeen oli kaksi rinnakkaista hyppyä välistävedolla ja aika pitkällä etäisyydeltä. Toiselle tein valssin, josta jatkettiin seuraavalle hypylle takaakiertoon. Tätä ei saatu oikein sujumaan, kun ei noi välistävedotkaan ole kovin hyvällä mallilla. Paras oli niin, että menin lähelle kolmosta vastaanottamaan, tökkäisin kakkoselle ja vedin pakkovalssilla kolmoselle. Vähän kiireiseksi meni sekin, mutta Luu lähti yllättävän hyvin sille kakkoshypylle.

Muuten eka pätkä meni ihan hyvin, paitsi lopun päällejuoksu-takaakierto. Miten ne voikin olla meille niin vaikeita? Pitäis treenata joskus taas erikseen. Pätkän keskiosan pyöritykset tein ennakoivilla ja takaakiertovalsseilla, ne toimii ihan ok.

Myös toisen pätkän alussa oli tosi hankala kohta. Piti saada Luu takaakiertoon kaukaa, että sai linjat kohdilleen. Vaan kiirettä piti taas. Tämän kohdan jälkeen tein kaksi niistopersjättöä putkeen. Toisella Luu kääntyi kaksi kertaa niin tiukasti ympäri, että hyppäsi hypyn takaisin. Piti vähän varmistaa ja rauhoittaa omaa ohjausta.

Rimoja roiskui aika huolella. Ne olivat 15-30 sentissä, useimmat varmaan 25 tai 30 cm. Olen huomannut, että usein ne menevät ns. minunkin piikkiini. Ajattelen kyllä, että koiran homma on katsoa sitä rimaa, vaikka ohjaaja säätääkin, mutta yleensä pudotukset tulevat tilanteissa, joissa hosun ja huiskin ja Luulla tulee vaan niin kiire perääni. Kun ohjaan maltilla ja katson koiraa, Luukin keskittyy paremmin. Ehkä me vielä opitaan, molemmat.

Toisella kentällä käytiin tekemässä omia juttuja. Puomikehikko oli ekaa kertaa mukana, ja sitä tehtiin ihan maassa. Naksuttelin ja heittelin namia. Tätä täytyy kyllä aika pian päästä tekemään targetin kanssa, että saa kunnolla juoksuaskelia ja etenemistä. Se on yksin vähän haastavaa.

Tehtiin myös keppejä. Ensin vinoja. Luu jätti pari kertaa vikan välin välistä, mutta korjasi sitten ja pujotteli loppuun (päin seinää!), vaikka jäin alkuun. Suoria tehtiin kuudella. Onnistui jo parin sähläyksen jälkeen ;) Kerran myös putken kautta!

Testattiin myös uutta hienoa harjoituskontaktia. Luu huomasi, että sen yli pääsee helposti hyppäämään yhdellä loikalla :D Muisti se sitten, että mitä tämännäköisillä esteillä kannattaa tehdä, että saa kiitosta ja palkkaa :)