Koska Tuitusta ei ole mihinkään, päätin keskittyä vain tulevaisuuden toivon kanssa treenailuun. No ei vais. Tuittu saa kuitenkin pitää parin viikon liitelytauon ja tänään käytiin treenailemassa vain Nipsun kanssa. Tuittu oli toki mukana katsomossa. Sillä oli aika ankeat treenit, kun ei saanut tassua potevaa Svanteakaan seurakseen, vaan Kati tuli treenaamaan pelkän Inton kanssa.

Nipsun kanssa ensin vinokeppejä, nyt kun sain Katin auttamaan palkkaamisen kanssa. Hipsiäinen oli ensin pihalla koko touhusta, juoksi vaan suoraan palkalle, räkytti ja puri Katia selkään. Otettiin sitten pari toistoa hihnassa, jonka jälkeen sujui tosi hienosti myös ilman hihnaa. Ihan eri koira kuin viimeksi! Apuohjaaja on kyllä iso apu tässä, yksin treenatessa palkan vahtiminen on niin hankalaa.

Sitten mentiin pari kertaa kolmen hypyn suoraa. Nyt nekin hyvin, suoraa ja lujaa lelulle. Seuraavaksi kehiteltiin kolmesta hypystä ja putkesta kolme erilaista ratapätkää, joilla oli valssia, sylkkäriä, takaakiertoa ja takaaleikkausta. Takaakierroissa ei ollut mitään ongelmaa ja sylkkäreihin Nipsu lähti tosi hienosti mukaan. Ongelmia tuotti vain esteille irtoaminen, kun Nipsu oli niin kiinni mussa. Se jäi esteen eteen pyörimään ja tuijottamaan mun käsiä, vaikka Kati heilutteli narupötköä kuonon edessä... Vähän auttoi, kun pidin käteni paremmin hallussa, enkä huitonut niillä taivaalle. Täytyy vaan tehdä paljon vastaavia harjoituksia, joissa palkka on aina maalissa.

Ai niin, nostin rimojakin alimmasta kannakkeesta toiseen ja kolmanteen. Yksi rima tippui takaakierrossa. Nipsu täyttää kohta vuoden, joten eiköhän noita uskalla jo ainakin osittain korotella. Muuten voipi tulla ongelmia hyppäämisen kanssa, kun pikkusheltti viuhtoo aika lujaa menemään.

Lopuksi vielä muutama kerta puomia. Koitettiin ensin ilman ohjureita, mutta koska Nipsulta lipsahti takapää kontaktilta sivuun, laitoin suosiolla siivekkeet avuksi. Se tulee puomia kyllä pelottavan lujaa. Ihan uusi tilanne mulle, että koiraa ei saa puomilla kiinni! Nyt, namialustan kanssa, Nipsu tekee kyllä ihan sikamakeita kontakteja. Tiedän, että ne tulevat vielä hajoilemaan jossain vaiheessa, kun palkkaa häivytetään tai viimeistään, jos/kun päästään kisaamaan. Ajattelin tehdä näitä helppoja mahdollisimman pitkään, niin toivon mukaan ainakin johonkin selkäytimeen jää se oikea suoritustapa :) Puomia voisi ihan hyvin liittää jo ratakuviohinkin viimeiseksi esteeksi. Nyt mentiin kerran yhden hypyn kautta niin, että hypyltä piti kääntyä melkein 90 asteen kulmassa puomille. Hienosti haki.

Kiitos Katille treeniseurasta ja suuresta avusta apuohjailussa!

Tuitun kanssa piti tehdä jotain tokohommia, mutta aika loppui kesken. Ollaan tosiaan menossa sunnuntaina kokeeseen, josta tulikin tänään kisakirje. Aika jännä koe. Ollaan ensinnäkin ainoa voittajaluokan koirakko :D Kisakirjeessä toivottiin evl-koiria avustajiksi paikallamakuuseen. Toivottavasti saadaan semmoiset, eikä jotain randomeita "kyllä se kotona pysyy" -tapauksia... Lisäksi kirjeessä kerrottiin, että kokeessa tehdään doping-testejä! Yhdessäkään agilitykisassa en ole testeihin törmännyt, mutta nyt sitten tuommoisessa pienessä toko-kokeessa. Koiraa ei saa ottaa autostakaan ennen ilmoittautumista, jossa selviää, napsahtaako arpa omalle kohdalle.