Oli oikein kuningasajatus ilmoittautua aksakisoihin tuommoista pitkää kisapäivää seuraavaksi päiväksi! Lepopäiväthän on ihan yliarvostettuja. (Tai tokihan minä koirille semmoiset järjestän...) Onneksi oli kuitenkin lyhyt matka kotihallille ja eka startti vasta yhdeltä :) Ja hirmuisen kivaa oli taas päästä Nipsun kanssa menemään!

Ekaa kertaa oltiin Jouni Kauton radoilla. Ihan sai koiraa ohjata, mutta ei mitenkään mahdottomia kuvioita. Jonkun verran ansaesteitä tyrkyllä ja molemmilla aksaradoilla meille tuskaisa puomin jatko 90 astetta sivuun niin, että oli vielä eduksi päästä edelle.

Ensin mentiin hyppäri. Tässä olin jotenkin koko ajan pari estettä jäljessä ja meno oli vähän paniikinomaista. Alussa melkein hyllytettiin putkeen, mutta sain kutsuttua Nipsun vielä ihan suulta pois :D Yhdessä hätäisessä kohdassa lensi sitten rima. Päästiin vitosella jopa palkinnoille, kun tuli vaan yksi nolla.

Nipsu C

Keskimmäinen meni muuten kuin Strömsössä, mutta puomilla en vaan päässyt irtoamaan niin, että olisin saanut tehtyä persjätön hyppyjen väliin. Plan b oli leikkaus, jonka rytmitin sitten kiireestä johtuen huonosti ja jäätiin siihen hetkeksi jumittamaan. Hienosti Nipsu lopulta otti hypyn, vaikka itse kökin paikallani ja huidoin vaan esteelle :D Tältä napsahti pienen luokan 0-voitto.

Nipsu B

Viimeinen rata oli aika samaa sarjaa, paitsi että vastaavassa puomin jälkeisessä kohdassa piti soveltaa vielä enemmän :D Nyt Nipsu ei himmaillut, vaan tuli kontaktin läpi. Ennakoi siinä sitten :p Leikkauskaan ei enää onnistunut, joten pyörittiin hetki ympyrää molemmat. Tuomari ei antanut muistakaan vastaavista kovin helpolla kieltoja, joten nollalla ja toisella voitolla selvitettiin tämäkin.

Nipsu A

Nyt ois SM-nollatkin kasassa ja (puomi unohtaen) aika kiva fiilis tästä shelttiaksasta :)

Syynkin kanssa on vähän höntsäilty. Kuopiossa hyödynnettiin koekehiä kokeen päätyttyä ja tehtiin kehäänmenoja, seuraamista, sivulletuloja, jääviä ja kaukoja. Seuraamisessa meinasi herpaantua johonkin hajuun matossa, mutta päästiin siitä yli. Muuten keskittyi suht hyvin, vaikka muutakin porukkaa pyöri ympärillä. Pidän sen kyllä tämmöisissä vielä hihnan päässä, että pystyn olemaan itse rennommin.

Sunnuntaina ehdittiin tokoilla kahden ekan radan välissä. Ensin luoksetuloa, pari vauhtipalkalla ja yksi sivulle asti. Taas vaati ekaan kaksi käskyä, kun nökötti vaan. Seuraaminen oli taas ihan kivaa, juoksussakin pysyi melkein sivulla ;) Maahanmenoja sivulla ja peruuttaen, suurin osa hyviä. Kierron kokeilin suorilta sivulta, ja lähti hiljaa! Niinkuin muutkin toistot. Yhden tein myös lisäkäskyllä sivulle asti. Vähän vielä kaukoja ja paikkamakuu yksistään. Hyvin tasaantui tähän, vaikka tehtiin heti treenin perään.