Viime viikolla tulikin poikkeuksellisen monta aksapäivää. Tiistaina käytiin omatoimitreenaamassa aksaa ja Katin kanssa tokoa. Sääkin suosi, joten ulkokentällä molempia :)

Aksassa oli tavoitteena tehdä puomilta keppien avokulmaa (kuudella). Kepit imi tosi hyvin, mutta kontakti ei onnistunut tällä yhdistelmällä. Erikseen teki jonkun hyvän ja pelkältä alastulolta kepeillekin mennessä, mutta tosi paljon tuli huteja. Eipä olla paljon tuolla ulkokentän puomilla treenattukaan. Mutta plussa kepeistä, jonne upposi ihan ilman käskyäkin :) Tehtiin muutamia keppikulmia vielä putkien kautta (hienosti!) ja keinua erikseen. Putken ja vedätyksen kanssa ei onnistunut.

Tokossa Syy oli taas tosi raskas. Ehkä jäi aksasta vähän kierroksia päälle...? Seuraamisessa keuli aika sitkeästi ja liikkeellelähtöjä ei pystynyt tekemään liikkuroituna hiljaa. Luoksarin jätöissä oli ihan ok. Pitokin tehtiin ainakin melkein kisamaisesti. Lopuksi ruutua, johon tuli lähtöhaukkua! Tätä ongelmaa ei juuri ruudussa ole ollutkaan... Mutta ei onnistunut perusasennosta, liikkeestä sentään lähti hiljaa. Ja liikuttavan tunnollisesti iskee tassut alustalle <3

Keskiviikkona tehtiin eskarissa rataa, Aurora oli muokannut valkun radasta kivan soljuvan version.

Ausku151019.jpg

Aloitettiin keppijutuista ja Syy oli tosi pätevä! Alussa oli suosiolla verkko, mutta hakeutui kepeille hyvin ihan itse ja kepitti loppuun asti. Seuraavaa pätkää tehtiinkin sitten useampi kerta. In-in neloselle oli ok, mutta vähän piti tukea. Muuria ja seuraavien hyppyjen rimoja pudotteli ahkerasti, oli tosi turhauttavaa. Seiskan takaakierrosta en uskaltanut itse ensin liikkua yhtään, mutta tää saatiin sentään vähän paremmaksi, kun vaan lähetin Syyn taakse tarpeeksi kaukaa. Ehkä kerran saatiin tuo 4-9 tehtyä ilman yhtään pudotusta... Syyn hyppy vaihteli aika paljon, eli edelleen mennee sen piikkiin, ettei sillä ole rutiinia vauhdikkaalla radalla etenemisestä. Tähän toivon todellakin tämän eskarikauden auttavan, kun päästään tekemään suoraviivaisempia ratoja. Myös molempia rimoja 10 ja 11 tiputteli. Yhdentoista takaakierron haki kyllä tosi kivasti itse kaukaa, mutta silti tuli liian tiiviisti. Kerran saatiin tehtyä sentään myös pätkä 9-13.

Torstain tokovuorolla saatiinkin treenailla ihan keskenämme, kun muut eivät päässeet. Syy oli edelleen aika kamala, mikähän kausi sillä nyt taas on. Yritettiin työstää mm. sitä ruutuun lähtöä, mutta taas tuli ääntä.

Luu sai tauottaa Syytä ja tehdä ihan vähän rallyjuttuja. Se oli ratketa liitoksistaan, mutta koska on Luu <3, ei ratkennut, vaan teki suurella innolla kaiken. Palkinnoksi sai juosta ruutuun.

Perjantaina oltiin Tanjan treeneissä tuuraamassa Katia ja Tarmoa. Osa treenistä vaan juteltiin Syyn keinusta ja päädyttiin siihen, että pitäiskö Syylle opettaa uudestaan taukoalusta :D Sen mielentila odotuksissa pitäisi saada muutettua, mutta keinot ovat vähän rajalliset. Taukoalustan treenaamisesta luovuttiin jo Syyn junnuaikoina, koska se ei edennyt yhtään oikeaan suuntaan. Se on kuitenkin jossain määrin kypsynyt noista ajoista, joten ehkä tämän kortin voisi katsoa uudestaan.

Ehdittiin tehdä radastakin vähän pätkiä ja ne kulki ihan mukavasti. Pari vaikeaa keppikulmaakin saatiin onnistumaan. Syy ei harkinnutkaan vieressä olevaan putkeen sujahtamista, vaan yritys oli kova mennä kepeille, vaikka kerrasta ei osunutkaan ihan oikein :) Sillä on ihan viime aikoina parantunut ihan hirmuisesti imu kepeille ja uskon/toivon, että se auttaa asian edistymisessä huomattavasti!

Lauantaina käytiin Ylökkillä kisaamasssa pari ykkösten agirataa. Tuomarina taas Ritva Herrala, joka oli muuttanut agiratoja helpommiksi aamuisen hylly-voittoisen hyppärin jäljiltä :D Tuloksia ei näilläkään radoilla roppakaupalla tullut, mutta ehkä syytä voi hakea ihan osallistujista. Keinua ei ollut kummallakaan radalla, which was nice!

Eka rata kulki Syyn kanssa oikeastaan tosi kivasti. Kepeiltä otettiin se pakollinen kielto taas, ja vitonen jäi tulokseksi. Loppusuoran aalla tuli alastulon yhdellä laukalla :( Ja maalihyppy suoran putken jälkeen oli vaikea. Puomin teki tosi hyvin ja irtosi siitä takaakiertoon.

Toisella radalla karkasi lähdöstä (pysäytin, mutta en palauttanut), tuli taas aan ehkä huonosti, kiersi yhden esteen ja takkusi kepeillä ihan urakalla. Hyllytettiin tähän, kun yritin ottaa putken kautta uudestaan, mutta lopulta piti pistää koira makoilemaan, että se malttoi.

Sunnuntaina mentiinkin sitten palautumaan jälkimetsään! Oli kyllä niin mukavaa, että vois mennä toistekin! Syylle muistuttelin ensin keppejä ja se etsi ja kehujen avustuksella myös toi niitä aivan intsinä. Sitten tehtiin lyhyt jäljenpätkä, jossa neljä keppiä. Jäljesti aika kivannäköisesti, nosti kaksi keppiä ja vikaankin reagoi, mutta meni vähän sivusta ohi. Tässä vähän autoin kutsumalla takaisin, että saatiin se vielä nostettua ja palkattua. Lelu loppupalkkana ei kiinnostanut, vaan ois vaan jatkanut jäljestämistään... Kepeillä se leikki ja söi herkut.

Luu jäljesti ihan sukkana oman n. 400-metrisen pätkänsä ja nosti viisi ekaa keppiä, joista pari oli ihan minikokoisia. Vikasta sekin meni harmillisesti ohi ja siinä oli pakko vähän avittaa, että sai loppupalkan hienosta työstä.

WhatsApp%20Image%202019-10-15%20at%2015.