Sitten viime torstain ei ollakaan kuin lenkkeilty ja viritelty sisätokoja. Hyvin sitä pystyy olohuoneen matollakin tekemään mm. paikallamakuuta, seuraamista, luoksetuloa, noutoa ja kaukoja, mutta onhan se vähän semmoista... Luu on kyllä ollut ihan kiltti, mutta kun se tulee viereen ja painaa päänsä raskaasti mun reidelle, niin kyllä siitä jotenkin huokuu lievä tekemisen puute :) Tänään sitten raahauduttiin kylmyyttä uhmaten tuonne koulun pihalle. Kyllä pienen bordercollien silmät syttyivät, kun kaivelin kamppeita esiin ja kysyin siltä, että "mentäiskö tekeen jotain juttuja?"

Seuraamisesta liikkeellelähtöjä, jotka oikein hyviä, sekä vasemmalle käännöksiä. Oon tehnyt käännöksiä nyt sen verran loivana, ettei Luu istu, ja jyrkentänyt siitä pikku hiljaa.

Maahanmenoa. Jep, pari viime kertaa on tosiaan siedätetty "käskyihin", joten nyt Luu ei tietenkään mennyt ollenkaan maahan. Asia saatiin korjattua parilla muistutuksella. Pientä säätöä myös pysymisessä, kun nousi mun kaivaessa lelua taskusta.

Luoksetulon stoppeja kierrolla ja karkuun juoksemalla. Eka onnistui tosi hyvin. Sitten tuli huonompi stoppi ja ennakointia, mutta loppuun taas yksi kunnollinen. Toi karkuunjuoksutekniikka on mulle itsellenikin vähän vaikeaa, ei mikään ihme jos koira sekoilee. Loppuun vauhtipalkka.

Sitten alon luoksetuloa kokonaisena, mutta ensin yksi vauhtipalkka. Pysyi hyvin istumassa, vaikka huutelin käskyä ja hytkyin. Eka eteentulo meni pitkäksi, kun Luu ei oikein osannut arvioida jarrutusmatkaa lumella. Liukui päin ja vinoon... Toinen olikin huomattavasti parempi, mutta törmäsi edelleen kuonolla.

Liikkeestä seisomista. Ensin sama vika kuin maahanmenossa, tietty. Sitten meni top-käskystä kaksi kertaa maahan... Huoh. Tajusin jälkikäteen, etten tehnyt katseapua, vaan katsoin itse asiassa sivusilmällä Luuta. Kun sitten katsoin oikein korostetusti oikealle, jäi seisomaan.

Ruutua. Jätin merkille ja menin ruudun lähelle oikealle puolelle lähettämään. Taas tämä sama homma, eli kaarsi vasemmalle sivulle, eikä hahmottanut paikkaa. Ohjasin siitä oikeaan paikkaan ja otin uudestaan niin, että olin vasemmalle puolella kutsumassa. Nyt meni hyvin. Seuraavaksi taas oikealta, ja sama homma kuin ekalla. Jotenkin se mun sijainti sotkee sen. Koitin sitten niin, että jäinkin merkille lähettämään. Meni superisti suoraan ja tarpeeksi syvälle :)

Noutoa piiitkästä aikaa puisella. Ensin kierto ja vauhtipalkka, joka onnistui kerrankin jalkojen välistä. Sitten otin Luun sivulle odottamaan ja heitin kapulan. Malttoi. Kun nosti kapulaa, lähdin juoksemaan lelun kanssa karkuun. Nyt oli ihan jees vauhti molemmissa :) Toinen päättyi siihen, että Luulla oli suussaan sekä kapula että narupallo. Hmmm. No, ainakin sillä oli kivaa.

Näpit jäätyi, mutta olipahan taas kivaa.

Tuittukin on tehnyt sisätokoja, mikä on sen mielestäkin kyllä ihan kivaa. Mutta aika tyytyväisenä se näitä pakkaspäiviä viettää myös kerällä lampaantaljan päällä :) Metsälenkillä se tarkenee ihan hyvin, kun pysyy liikkeessä. Hihnalenkillä varpaat palelevat helposti, joten niitä ei olla hirveästi nyt harrastettu. Luukin "ontuu" aina välillä. Muuten en ole senkään huomannut palelevan.

Mutta ei me näistä pakkasista tykätä :( Haluttais päästä Luun kanssa agiliitämäänkin.