Vähiin käy ennen kuin loppuu, treenit meidän Tallilla nimittäin. Tällä viikolla aktivoiduttiin ja käytiin sekä torstaina että perjantaina.

Torstaina tehtiin vähän tokoa ja vähän hyppytekniikkaa.

Tokossa pääasiassa kehäänmeno- ja siirtymäjuttuja. Palkkailin edessä hengailusta ja kontaktista, kun viime aikoina Luu on alkanut ärsyttävästi ennakoida sivulletuloa. Kun pyydän sen "tähän", niin alkaa vaan punkea (peruutellen ja kuplassa) sivulle. Hyvin alkoi sujua, kun olin tiukkana ja palkkailin.

Treeni ajautui sitten puolivahingossa siihen, että hinkutettiin kaukoja merkillä. Lopulta luovutin, kun ei vaan kyennyt tekemään suoraan merkillelähetyksen jälkeen oikeassa mielentilassa ja oikealla tekniikalla. Helpotettuna / korjattuna kyllä.

Tunnarin palautuksia tehtiin lelulle vapautuksella. Ensin pelkkää omaa, sitten etsinnän kanssa. Haistelu taisi olla ok.

Jääviä erikseen. Edelleen istui seisomisia, argh! Asennot pysyikin pitkään paketissa. Maahanmenoja teki aika hyvin.

Sitten hypeltiin korkeutta. Agihypyllä, eli vaan 65 senttiä. Välit 7-7-10 jalkaa. Pari toistoa lelulle menona ilman kapulaa ja sitten paluuna kapulan (varmaan n. 650 g.) kanssa. Ihan siistiltä näytti.

Taito sai opetella odottamista ( :D ) ja sitten tehdä muutaman toiston pelkkää perussarjaa.

Perjantaina mentiin sitten aksaamaan. Kehittelin radalla olevista esteistä helpohkon radan, 17 estettä. Jotain treenilistan juttuja koitin sinne ympätä. Esim. yhden sylkkärin, josta sitten luovuin, kun ei se vaan toiminut :p

Luu teki ensin kaksi kertaa kahta ensimmäistä estettä, mutta koska roiskaisi molemmilla pakkovalssin riman, pääsi tauolle katselemaan, kun menin Taiton kanssa. Tehtiin ensin pari lyhyttä pätkää (alku ongelmitta ja sylkkärikohta, joka ei onnistunut sylkkärillä) ja sitten koko rata.Yksi rima tippui ja keinusta ajautui ohi, muuten meni kivasti.

Sitten Luu sai yrittää uudestaan. Päästiin jopa pakkovalssista eteenpäin :) Sylkkäristä ei tullut yhtään mitään senkään kanssa (Taito tuli ohjaukseen, mutta ei osannut (?) kääntyä hypylle, Luu ei tullut ohjaukseen, vaan meni itte hypylle ja raivosi hulluna), joten vaihdoin siihen ohjauksen. Mentiin ensin pätkissä ja takuttiin lähinnä muutamiin rimoihin. Sitten koko rataa. Muutaman kerran kosahti, mutta lopulta päästiin nollana.

Koska aikaa oli vielä, koitettiin Taitonkin kanssa uudestaan. Nyt heti nollana :) Taitokin kyllä vähän nosti kierroksia ja alkoi huutaa jossain radan puolivälissä ;) Voi olla, että sekin syttyy tähän vielä silleen "eri tavalla", mutta nyt oli kyllä ihanan kiltti ja kevyt ohjattava. Ei toki lue rataa vielä niin hyvin, mutta yllättävän hyvin irtosi esim. suorasta putkesta eteenpäin. Jännä tunne, kun tekee valssia ja oikein tuntee, miten koira reagoi siihen ja kokoaa hypylle! :D Olipa kivaa! Taitollakin taisi olla, kun sai tehdä edes jotain.

Aamulla oltiin käyty Niihamassa lenkillä, kun mun piti käväistä Kangasalla. Seikkailtiin meille oudoilla reiteillä, löydettiin tosi kivoja maastoja ja suunnistettiin osa lenkistä umpimetsässä. Koska Tuittukin oli mukana, kilsoja ei tullut kuin joku neljä, mutta aikaa saatiin kulumaan reilu tunti. Bortsut vetivät koko ajan tietenkin sinne ja tänne uusissa maastoissa. Aktivoivan metsälenkin ja agitreenien jälkeen ne olivat kotona suorastaan väsyneen oloisia. Nukkuivat vaan.