Lahopää ohjaaja ehti unohtaa, että käytiinhän me tänään vati- ja reikäpään (Nipsu ja Luu, voitte miettiä kumpi on kumpi) kanssa aksailemassakin SDP:llä. Tehtiin kaikkia pieniä esteteknisiä juttuja.

Nipsun kanssa kontakti-putki-erotteluja sekä aalla että puomilla. Kaikenlaista säätöä tuli, kun aina eivät aivot ehtineet mukaan, mutta pääsääntöisesti haki kontakteja ihan hyvin. Aa vähän nopeutuikin, puomi on tuskaisen hidas. Tein muutaman kerran puomilla pelkkää alastuloa sivusta, siinä oli vähän asennetta.

Luun kanssa puomin ylösnousua muutama kerta. Ensin läheltä hetsaten, sitten keppien kautta. Pari kertaa roiskaisi ihan törkeästi yli. Alas meni ihan kohtuuhyvin. Jäin laiskana taakse seisoskelemaan ja heittelin Cuzia sinne johonkin eteen.

Nipsun kanssa muutamat kepit. Eri kulmia ja loppuun asti pujottelua. Kerran meni avokulmasta ties mihin väliin, kun putki syötti keskelle keppejä, enkä linjannut yhtään vetämällä. Muuten hoiti kyllä kaiken ja kesti jyrkät takaaleikkaukset.

Molempien kanssa pöytää. Tässäkin huomaa, että Luu on kaikesta reikäpäisyydestään huolimatta vaan varustettu hiukan terävämmällä aivotoiminnolla kuin tuo toinen... Sen kanssa ei ole koskaan treenattu pöytää kunnolla, muutamia toistoja vaan jossain sivussa silloin tällöin (eli lähinnä radan yhteydessä, jos siellä on sattunut pöytä olemaan :D), mutta sillä on jo imu pöydälle ja se osaa hakea sen käskyllä. Jos se menee vedätyksellä pitkäksi, se osaa säädellä vauhtinsa seuraavalla yrityksellä. Nipsu taas... Sen kanssa on ihan oikeastikin treenattu muutama kerta, mutta se ei vaan tajuu :D

Luun kanssa pituudella kääntymistä. Kääntyili vääriin suuntiin, sekoitti leikkaukset/normikäännökset/valssit, mutta kääntyi tiukasti. Pari kertaa räjäytti palikoita (kun oli ohjauksessa epäselvyyttä), mutta pääsääntöisesti hyppäsi hyvin ja tarkasti ja kääntyi tosi tiukasti. Sain ennakoida ihan huoletta, eikä oikonut. Nää on varmaan niitä asioita, missä hyppytekniikan treenamisen hyödyn huomaa ihan oikeasti. Ei me pituuttakaan olla hirveästi erikseen tehty, mutta hyppelyiden ansiosta Luu osaa aika hyvin arvioida korkeuksia ja tässä tapauksessa pituuksia :)

Nipsun kanssa kääntymisiä okserilla ja muurilla. Okserilla takaakiertoa, ihmisnuolta, päällejuoksua, twistiä, niistoa ja niistopersjättöä. Niistossa sain taas yhden kiellon aikaiseksi, näissä pitää nyt muistaa olla tosi huolellinen! Rimat pysyi, hypyissä ei ongelmaa. Muurilla ennakoivaa valssia, takaakiertoa ja twistiä. Twistissä lähti huonosti takaakiertoon, mutta oli ehkä väsynytkin.

Jäähkälenkille lähti kaksi aika onnellisen näköistä koiraa :)