Maanantaina ja tiistaina ei päästy treenaamaan. Maanantaina oli sentään jo yritystä, mutta ei sitten ehdittykään, kun lähtiessä piti jäädä tappelemaan auton takaluukun kanssa. Pakkaset :p

Tänään otettiin vahinko takaisin ja tehtiin aamupäivätreeneissä sekä tokoa että aksaa.

Syy aloitti. Tehtiin koko alokas läpi kisamaisesti ja palkatta. Seuraamisen aloituksessa pientä levottomuutta ja pari piipahdusta. Täytyy miettiä, onko tämä vain palkanodotusta, kun kehäänmenoja on palkattu paljon, vai jotain muuta epävarmuutta. Seurasi kuitenkin kivalla asenteella. (Juoksua pitää treenata paljon lisää...) Maahanmenon teki teputtamalla, liike muuten hyvä. Luoksetulossa lähti lujaa ja varmasti, kutsuna nyt pelkkä "Syy". Sivulle vähän rumasti ja taakse. Pito oli muuten hyvä, mutta ei irrottanut :D Kaukot ihan hyvä kokonaisuus. Hyppy ok, sivulletulo ei vaan tässäkään niin hyvä kuin erikseen tehtynä. Väleissä napsi ärsyttävän paljon, mutta muuten oli hyvä.

Maahanmenoja tehtiin vielä enemmän ja vähemmän liikkeenomaisesti. Kun muistuttelin vapaamuotoisesti, saatiin jokunen onnistumaan myös liikkeenä. Ehkä se sinne vielä joskus siirtyy!

Kapulan kanssa pitoa ja nostoa sivulle, sekä jo tuontia vähän kauempaa. Toi ja piti pääsääntöisesti :) Näitä on hinkutettu kotona, ja vaikka välillä tulee ihmeellisiä taantumia, niin välillä kapula pysyy jo asennon korjailuissakin. Se on ollut vaikeaa!

Ohjatun suuntia leluilla. Kerran molemmat puolet tosi hyvin, sitten tuli oikeaan haukku ja vasempaan kertaalleen epävarmuus.

Luu teki kuuntelutreeniä sekoitetuilla liikkeillä. Kierron stopin jälkeen kaukoja ja lähetys uuteen kiertoon. Jälkimmäinen oli vaikea. Sitten kierrosta tunnari, kapulat kapulan paikalla. Siisti haistelu, toi hypyn kautta, mikä oli ehkä ihan sallittavaa. Zetasta ohjattuun ja uudestaan zetaa. Luu kuumuu näistä jonkun verran, enkä ole ihan varma hyödyistä sen takia. Ihan hauskaa oli kuitenkin :)

Sitten aksaa. Ensin Syyn kanssa puomia ja vinokeppejä. Olen miettinyt puomin suhteen, että onko Syyllä oikeasti joku puute oppimiskyvyssä, kun se korjaa toimintaansa niin huonosti palkan saadakseen. Vai onko se vain vireongelma? Tänään kallistuin jälkimmäisen puoleen ja yritin rajoittaa aivottomuutta. Loikasta joutui aina makoilemaan ja laskemaan virettään - ja kas, ei enää toistanut virheitä! Ei tosin toistanut onnistumisiakaan kovin suurella prosentilla, mutta ihan kuin hommaan olisi tullut jotain harkintaa. Kerran jopa pysyi hiljaa mokan jälkeen, kun normaalisti vaan juoksee huutaen namikoneelle... Eli ehkä pelkkä palkatta jääminen ei nyt riitä, vaan täytyy vähän auttaa Syytä enemmän :)

Kepeillä näkyi samaa. Tehtiin ensin pari hihnassa ja sitten vapaana namikoneen kanssa. Kun meni säädöksi, käskin hetkeksi käymään siihen ja seuraavalla yrityksellä löytyi paremmin keskittymistä. Rauhoittuminen on edistynyt sen verran, että nykyään siihen käyminen jopa laskee sitä virettä, eikä aiheuta vaan kahta kauheampaa turhaumaa :)

Henkilön Anu Rantanen kuva.

Sitten tehtiin molempien kanssa rataa, jota olin tiistaina koutsannut. Mun ryhmäläisillä meni taas aika paljon paremmin :D Luun kanssa tehtiin alku vain kerran, koska se veti putkeen niin järkyttävää vauhtia, että pelästyin... 4-7 oli haastavin pätkä. Selvittiin jotenkin pakkovalssilla nelosella, persjätöllä vitosella ja pakkovalssijaakotuksella kutosella. Kokeilin myös japsia 4-5 -väliin ja se oli yllättävän helppo! Siitä oli vaan vaikea ehtiä kutoselle, kun Luun kanssa en voi runnoa saksalaiseen yhtään kiireellä. Loppurata oli sitten iisimpi. Kepit Luu haki hyvin. 17 tein back-lapilla, siinä kääntyi ensin väärin. Muuten loppurata taisi mennä kerrasta purkkiin.

Syyn kanssa myös lähinnä tuota 4-7-väliä. Treenattiin siihen "kii"-käskyä, ja pätkittynä tuli jo jotain aika hyviä toistoja! Ilman putkesta otettua vauhtia saatiin tehtyä koko kuviokin niin, että 4 ja 5 ulkopuolelta ja kutoselle saksalainen. Vaikka vahvistusta se vaatii vielä. Kovasti Syy myös kuumui hinkkaamisesta ja alkoi sen myötä tulla helpommin ohi esteistä. 7-13 oli helppo, kun se kääntyy niin kevyesti :) Ja kivasti irtosi putkesta hypylle ilman etupalkkaakin.

Lenkillä Syy sai vielä vähän spurttailla jäällä ja onkin ollut sen jälkeen aika väsynyt koira <3 Luukin toki lepää, mutta se on aina valmis uuteen nousuun. Syy taas väsyy ihan aidosti ja totaalisesti. Kaikki on sille ehkä vähän henkisesti raskaampaa :)