Tiistaina oli meidän rallyteho-vuoro. Treenasin sitä ennen reilun puoli tuntia, että sain vähän höyryjä pois. Yksin treenatessa monet jutut onnistuikin, saatiin tehtyä hyviä liikkeellelähtöjä ja kaikkea. Mutta kun yhtälöön lisättiin rata ja ryhmätreenien tunnelma, niin kaikki muuttui aivan järkyttäväksi. Mietin vaan, pitäisikö perua se koeosallistuminen. Teema oli just meille osuva, pysäyttävät tehtävät ja niistä lähdöt. Tehtiin rataa pätkissä ja Syy kiehui ja huusi. Kaikki saatiin aina treenaamalla onnistumaan, mutta ei kerrasta ja yleinen mielentila oli hirveä. Bonuksena Syy tajusi, että ei oikeastaan osaa hypätä :D Ihan täysi tiltti hypyillä. On niitä joskus treenattu, mutta pitää näköjään lisää.

Keskiviikkona aksattiin ulkokentällä. Tosi kiva Jonnan rata ja paljon nollaherkkujakin, mutta treeni ei taas oikein sujunut. Ihan pientä säätöä ohjauksissakin (omassakin osuudessa), mutta turhauttavinta oli, että meno tyssäsi aina muutaman esteen jälkeen rimaan... Yhtä takaakiertoa ei pystynyt tekemään alkuunkaan, mutta tuli niitä lähes kaikissa kohdissa. Tehtiin erikseen myös puomi - keppien umpikulma -yhdistelmää. Kepeille oli pakko laittaa verkko, mutta muuten tämä sentään saatiin sujumaan, teki nyt taas ihan ok puomeja! Osumat jäi ylös edelleen, mutta ei tehnyt törkyloikkia, vaikka piti ajatella keppejä.

Torstaina taas vähän tokoa ja rallya. Stoppeihin ollaan liitetty takapalkka ja saatu treenikonsepti toimimaan. Vain satunnaisesti huutoa, kun palkka jätetään ja ihan aina ei tietty pysty odottamaan istualteen :D Kapulahommissa on tehty vaihteeksi taas palautuksia ja jokunen noutokin, vaikka eihän Syy sitä kapulaa kykene pitämään. Aika pitkälti kaikki junnaa suht paikallaan. Rallyssa otettiin tehotreeniin kehäänmenot ja lähdöt. Yritän luoda näihin selkeät rutiinit, josko se auttaisi pikkukoiraa selviämään tästä niin haastavasta asiasta.

Lauantaina rallya ja aksaa. Rallyssa hinkutettiin niitä kehäänmenoja edelleen. Tulipa testattua sekin, että pelkkä uudelleen yrittäminen ei toimi, vaan jonkunlainen nollaus on vaan saatava tehtyä ääntelyn jälkeen. Pientä edistystä näissä kuitenkin.

Aksassa tekniikkahinkutusta, keppialoituksia ja vähän takaakiertojumppaa. Kepeillä testattiin uutena juttuna lelua ekaan väliin. Tää lähtikin yllättäen toimimaan helposti. Tai ensin Syy meinasi ignoorata koko lelun, mutta ei siis tullut mitään vääntöä siitä, että ryntäisi suoraan lelulle, vaan ajatus pysyi kepeillä. Saatiin ensin umpikulma toimimaan putkenkin kautta, mutta siihen kun lisäsin yhden esteen, niin pakka hajosi, eikä sen jälkeen onnistunut enää ilman vauhtiakaan. Pidettiin lopulta hengähdystauko ja tehtiin uusi setti toisella kentällä. Siellä saatiin taas onnistumisia pienestä vauhdista lähtien yhden esteen vauhtiin asti. Tehtiin muutama avokulmakin (lelu kakkosvälissä) ihan hyvin.

20210607_162528.jpg