Oli bordercollien onnenviikonloppu.

Lauantaina ensin aksakisat Ojangossa. Anders Virtasen mutkikkaahkot radat.

Aloitettiin hyppärillä. Aika valssi-vastakäännös-pyöritystä, mutta ei sinänsä mitään superhankalaa. Alussa ajattelin (kerrankin...), että saan kyllä Luun kääntymään kakkoselta ilman vastakäännöstä. Pientä vekkiä ja vähän jarrua vaan... Joo. Sen lisäksi, että Luu ampui muurille, se myös jatkoi päinvastaiseen suuntaan hypylle. Katikaan ei pysynyt kameran kanssa ihan perässä, mutta perinteinen "tuolta se tuli ja tuonne se meni" -tilanne. Sen jälkeen oli vähän vaikea saada rytmistä kiinni, vaikka jatkettiinkin. Olin koko ajan vähän myöhässä ja virheet sen mukaisia.

Luu C

Eka agirata meni aika kivasti. Alun pakkovalssi levisi (oli vaikea ajoittaa), mutta päästiin kuitenkin hyvin liikenteeseen. Kontaktit muuten ihan jees, paitsi keinua ei tietty pystynyt tekemään kunnolla, kun leikkasin ja jäin sivuun... Muuten kuitenkin virheetön rata, joten tulokseksi vitonen :/ Muurin palikka....

Luu A

Vikalla radalla taas enemmän säätöä, mutta kympillä maaliin. Alussa pyörähdys putken edessä, siitä ei kuitenkaan tullut virhettä. Keppejä ennen oli vähän hankalan tuntuinen hyppykuvio, jossa jouduin tekemään twistin... Yllättäen jopa selvittiin, mutta edellisellä tippui rima. Aalta Luu lipesi ilman lupaa. Pysäytin maahan, siitä toinen vitonen. Lopun takaaleikkaus onnasi, se oli kiva.

Luu B

Suoraan kisojen jälkeen alkoi flyball-kisa. Mukana oli peräti seitsemän joukkuetta. Me oltiin saatu Luun ja Inton kanssa mukaan Ihme ja Bertta, jotka tulivat Vantaalle ihan pelkän flyballin takia :) Ihan niin paljon ei oltu panostettu, että oltaisiin muistettu tarvitsevamme myös pallojen lataaja :D Onneksi semmoinen onnistuttiin lainaamaan paikan päällä.

Ei mennyt lentopalloilukaan ihan putkeen. Harjoitus- ja aikakierroksella tuli aina joku virhe. Ekassa välierässä sentään kaikki meni niinkuin piti ja voitettiin 2-0. Sen jälkeen ei taas onnistunutkaan mikään. Pallot tippuivat, koirat kiersivät esteitä jne. Oltiin vissiin neljänsiä lopulta. Se huono kenraali ennen messaria? Käytiin sitten kunnon jäähkälenkki loppuun ja ajettiin Hesen kautta kotiin.

Sunnuntai jatkui samalla teemalla, mutta treenien merkeissä. Ensin treenattiin Maijun kanssa tunnin verran, ja treenattiin aksaa! Kaikkia tekniikkajuttuja.

Luu teki ensin keppien avokulmaa, jossa on tullut aika paljon virheitä viime aikoina. Näin esteen-parin kautta ei ongelmia, upposi oikeaan väliin, vaikka provosoin liikkeellä. Ainoa virhe saatiin, kun tein muutaman esteen lähdön kautta ja lähdössä tuli vielä vähän vääntöäkin. Vissiin nosti sen verran kierroksia?

Lisäksi kontakteja puomilla ja keinulla. Maiju palkkasi heittämällä namia. Puomi onnistui miten vaan, kun jäin tarpeeksi kauas. Kun juoksin ihan vierellä ja valssasin tosi voimakkaasti 180 astetta, jämäsi, eikä mennyt kerrasta alas asti. Ei silti mitään tämäkään verrattuna kisoissa sattuneiseen... Mutta saatiinpahan palkattua hyviä.

Välissä tunti odottelua, eli lenkkeilyä, ennen viimeisiä flyball-treenejä. Yritettiin pitää toistojen määrä kohtuullisena, kun koirilla oli edellispäivänä aika rankka setti. (Varsinkin Ihmeelle tuli hulluna toistoja, kun se joutui aina ekana lähtijänä paikkaamaan virheet...) Luu oli kisassa keksinyt pudottaa pallon ennen aikojaan, joten pääsin muistuttamaan siitä. Ehkä meni jakeluun, kun sain ensin lelulla hetsaamalla tiputtamaan ennen aikojaan ja sen jälkeen vaadin palautuksen käteen asti. Kokeiltiin myös tuplakierrosta, eli uutta lähetystä virheen jälkeen.

Luukin alkoi olla jo sen näköinen, että "TAAS tätä pallojuttua, tää on jo niin nähty!", eikä seonnut yhtään niin paljon sukkiinsa. Oli se kyllä jo poikkikin viikonlopusta, nukkui aika tiiviisti loppuillan.