Saatiin Lauralta haaste, joten vastataan. Sen verran nuiva olen, että en haasta ketään! :D

1. Rotu, jonka ulkonäköä ihailet, mutta et voisi sellaista kuitenkaan ottaa?

Niitä on vaikka kuinka. Jämähdin tähän vastaukseen pitkäksi aikaa, koska en vain osaa päättää, mistä aloittaisin luettelemisen. Sanotaan nyt vaikka sitten isot vinttikoirat. Sekään ei ole yksi rotu, pahoittelut! Näin kerran venäjänvinttikoiran pennun, semmoisen lähes täysikasvuisen korkuisen pentumaisen honkkelin. Se oli ihan käsittämättömän valloittava.

2. Saitko valita koirasi pentueesta? Jos kyllä, niin mitkä seikat vaikuttivat päätökseen?

En ole ikinä saanut valita. Ensimmäisen koirani Niiskun sain 11-vuotiaana yllätyslahjaksi. Tuittu oli pentueensa ainut vapaa narttu. Luun valitsi kasvattaja. Luun pentueessa oli kolme narttua ja itse tykästyin eniten niihin kahteen muuhun. Onneksi siis puolestani valittiin se mulle paras <3

3. Minkä niminen koirasi olisi, jossei se olisi se mikä on?

Varsinkin Tuitulla ja Luulla oli paljon nimivaihtoehtoja. Tuittu oli Tuitun nimivaihtoehdoista selkeä ykkönen, en edes muista kakkosvaihtoehtoa. Luu olisi voinut olla myös esimerkiksi Kaista. Varsin sopiva sekin olisi ollut.

3. Tähtihetki koiraharrastuksessa?

Toisaalta onnistumiset tärkeissä kisoissa, ne hetket kun kaikki hiki, veri ja kyyneleet vihdoin palkitsevat. Toisaalta juuri ne hiki, veri ja kyyneleet. Se, kun treenaat yksin vesisateessa ja koiran silmissä loistaa tekemisen palo ja joku juttu vihdoin onnistuu. Minusta on uskomatonta, miten vahva side, ymmärrys ja yhteenkuuluvuuden tunne voi syntyä kahden eri lajin kesken.

4. Milloin viimeksi olet huomannut satsaavasi koiraasi enemmän kuin satsaisit itseesi?

Mahdoton sanoa, sillä jatkuvasti. En käy itse esimerkiksi hierojalla, mutta koirat ramppaavat osteopaatilla ja fyssarilla.

5. Mistä koirasi taidosta tai ominaisuudesta olet erityisen ylpeä?

Ominaisuuksista ei voi ehkä sanoa olevansa ylpeä, koska ne eivät ole mitenkään minun ansiotani. Tuitussa arvostan sen rohkeutta, reippautta ja itsevarmuutta, sitä että se ei vähästä hätkähdä. Luussa arvostan sen asennetta ja sataprosenttista paneutumista kaikkeen, mitä se tekee.

6. Jos saisit muutta jonkin asian koirasi koulutushistoriassa, mikä se olisi ja miksi?

En vääntäisi puoltatoista vuotta Luun ylösnousukontakteista. En silti tiedä, mitä niiden kanssa tekisin. Mutta jos olisin tiennyt, että se ei toimi, vaan kuluttaa vaan aikaa, vaivaa ja hermoja, en olisi ryhtynyt siihen.

7. Jos olisit koira, millainen agi-/tokokoira olisit?

Innostuisin aina treeneistä, vaikka minulle ei olisi ongelma viettää koko päivää laiskotellenkin. Yrittäisin aina parhaani ja haluaisin tehdä asiat oikein. Mutta ohjaajan epäreiluista vaatimuksista tai epäselvistä ohjeista vetäisin herneen nenään!

8. Millainen ihminen koirasi taas olisi? Mikä se olisi ammatiltaan?

Maijun kanssa joskus mietitttiin, millaisia koiramme olisivat koulussa. Luu olisi selkeä takapenkin pahis. Vilkas häirikkö, joka on kuitenkin pohjimmiltaan hyväntahtoinen. Ei malta istua hiljaa ja heittelee edessä istuvia (mm. Intoa ja Ihmettä) kuminpaloilla. Välitunneilla Luu polttaa nurkan takana tupakkaa. Luu saa kokeista hyviä numeroita, jos viitsii vaan yrittää, vaikka ei teekään koskaan läksyjä. Tuittu istuu yksin ja pyörittelee paheksuvasti silmiään muille, varsinkin Luulle. Tuittu ei siedä riehumista tunneilla. Välitunnit Tuittu lukee kirjastossa ja syö eväitä. Sen paras kaveri on kaikkien ihailema Svante, joka on oppilaskunnan entinen puheenjohtaja.

9. Miten päädyit ykköslajinne pariin?

Kai siitä siskoa saa alunperin syyttää ;)

10. Mikä on ärsyttävin asia ykköslajissanne?

Ärsyttävintä, mutta samalla parasta on se, miten pienestä kaikki tai ei mitään on kiinni.

11. Onko olemassa koiraa tai koiraharrastajaa, jota ihailet syystä tai toisesta?

On, useitakin. Ihailen joidenkin ihmisten uskomatonta "magic touhchia" koirien kanssa, sitä kun näkee, miten koirat halkeavat onnesta saadessaan tehdä omistajansa kanssa töitä. Ihailen tavoitteellisia, määrätietoisia, rohkeita, pitkäjänteisiä ja sinnikkäitä harrastajia. Ihailen harrastajia, jotka jaksavat tehdä sen valtavan työn kouluttaakseen koiransa hyvin ja oman selkeän näkemyksensä mukaisesti. Ihailen harrastajia, jotka pystyvät olemaan aina johdonmukaisia ja reiluja koiralleen. Ihailen koiria, joissa on potkua. Voimaa, nopeutta, sähäkkyyttä, taistelutahtoa, rohkeutta, itsevarmuutta ja sopivasti rämäpäisyyttä.