Eilen ajeltiin Katin kanssa vähän niinkuin Messarin tokoon. Kaupunki oli sama, mutta paikka Messukeskuksen sijasta Sirkuskenttä. Eikä tilaisuus ollut ihan oikea koe, mutta koemainen treeni kuitenkin. Kehäjärjestys oli sama kuin ensi lauantaina. Oltiin Luun kanssa viimeisenä kolmannessa ryhmässä, eli lähtöpaikkakin oli melkein sama. Koiria ei kyllä ollut ihan viittäkymmentä ;) Tehtiin ihan kisamaisesti.

Kehä 1:

Ohjattu. Vasen (päätin itse.) Merkki hidas, mutta ok. Lähti vähän liikaa vasemmalle, eikä osunut suoraan kapulalle. Löysi kuitenkin ihan suht sujuvasti. Tuonti ok.

Ruutu. Tehtiin samasta paikasta samalle merkille kuin ohjattu. Ruutu oli oikealla ja merkin takana oli kehänauhaa, toisen kehän merkkejä sekä ruudun sivussa ja takana tavaroita. Ruutu oli tosi vaikea, koko porukasta vain pari koiraa osasi mennä suoraan ruutuun...! Joten jos niin taitavillakin koirilla oli vaikeuksia, en ole kovin huolissani, ettei Luukaan ruutuun löytänyt. En saanut sitä kyllä edes pelastettua, vaan se kaahotti hetken merkin ja kehänauhan väliä, ennen kuin löysi oikean paikan. Kohti ruutua kävellessäni se nousi seisomaan (!). Käskin vaan uudestaan maahan. Ja seuraamaan ei tullut ekasta käskystä, mutta ei välttämättä edes kuullut.

Kaukot. Alku hyvällä asenteella ja ensimmäinen istumaan nousu todella hyvä! I-S sitten kaksi käskyä. (Tätä pitää palkkailla, ei ollut eka kerta, kun jumitti!) Muut vaihdot osaamisen mukaan, eli liikkui normaalin verran.

Kehä 2:

Paikkamakuu. Tosi hyvin. Hieno sivulle nousu!

Istuminen. Tuijotti pitkään ja intensiivisesti viereiseen kehään, jossa Into teki merkkiä ja ruutua. Muuten hyvä.

Hyppynouto. Vähän varovainen, mutta ei kalisuttanut ainakaan pahasti. Tuonnissa annoin toisen käskyn, kun jäi vähän huonosti.

Luoksetulo. Normitasoa. On pysähtynyt huonomminkin, mutta pystyisi pysähtymään paljon paremmin.

Kehä 3:

Idari. Kati antoi järjestyksen, I-M-S. Kaikki asennot oikein :)

Seuraaminen. Pätkittäin tuntui paremmalta kuin yleensä kokeessa, mutta olihan se semmoista haahuilua.

Tunnari. Etsiminen tosi hyvä, palautusvauhti hidas.

Ruutu oli siis ainoa, joka meni ihan läskiksi, mutta se oli tosiaan harvinaisen vaikea. Kaukoissa yksi tuplakäsky, mutta muuten lähinnä kauneusvirheitä, eli ihan hyvin pysyi paketti kasassa. Kehäjärjestys tuntuu kyllä kivalta ja meille sopivalta. Ohjatun ja ruudun yhdistelmä on toki haaste, mutta luultavasti kehä on järjestetty Messarissa vähän helpommin. Tasapuolisuuden vuoksi ruutu ei voi olla samassa suunnassa kuin jompi kumpi ohjatun kapula.

Jäätiin vielä hetkeksi Katin, Marin ja Sirken kanssa treenaamaan. Katsottiin Luun seuraamista ja luoksetulon stoppeja. Seuraamisesta saatiinkin pohdintaa aikaiseksi, ja testailtiin häiriöitä. Mari ja Sirkekin olivat sitä mieltä, että Luu pitää saada työskentelemään paremmin. Siihen kokeillaan nyt häiriöseuraamista, koska sillä Luun saa skarppaamaan. Mun pitää itse selkeyttää palautetta, koska Luu pitää myös saada reagoimaan siihen. Mitä se ei siis kovin helpolla tee, tuhmaa sukua kun on...

Stoppeja tehtiin kierrosta muutama, Mari heitti palloa. Nyt teki ihan hyviä, joten ei niistä sen enempää.

Luulla oli muuten taas side tassun suojana, varmuuden vuoksi. Hauskasti Rimmakin oli satuttanut oman anturansa, ja sillä oli paketissa toinen etutassu. Äiti ja tytär <3

Kiitos kaikille treeneistä ja seurasta! Ensi viikonloppuna sitten samaa rataa :)