Tiistai oli lepopäivä. Tai siis treenivapaa. Käytiin me metsälenkillä. Tuntuu kylmältä, kun ehti tottua plussakeleihin, mutta ah niin kaunista ja puhdasta! Illalla Luu teki vähän tunnaria. Palattiin taas jonoihin/riveihin ja yritettiin muistella, miten sen kanssa pitikään toimia.

Tänään varasin ennen agitreenejä puolen tunnin vuoron Tallilta. Aikaisemmat varaukset olivat tokoa, mutta usein siellä on silti agiesteitä kentällä, joskus jopa radallinen. Mikä ihana yllätys olikaan, kun kenttä oli raivattu ihan tyhjäksi!

Ensin kaukot kisamaisesti, alkoi istumisella. Edestä ja kaukaa katsottuna näytti hyvältä, istumaannousussakin sai pidettyä pepun ja takatassut maassa. Palkatta.

Tunnarijonoa. Ensin olin kapuloiden vieressä. Ekan kerran kaahotti yli, sen jälkeen ihan ok. Vaihtelin oman paikkaa, ensin se oli ekana. Kun sujui, jäin itse kauemmas ja laitoin kapulat isommilla väleillä, että pystyin hallinnoimaan. Tämä aiheutti kaahotuksen taas uudestaan. Ja kun kutsuin pois, palasin riviä takaisin ja nosti oman, äh. Sitten jäin taas vähän lähemmäksi ja onnistui paremmin. Tuleekohan tästä ikinä mitään...

Luoksetuloa kisajätöllä, takapalkalla. Ekalla teki hienon stopin, harmi vaan että ilman käskyä :D Treenikaverit ovat kommentoineet, että se on näyttänyt ennakoivan, mutta koska en ole itse huomannut ennakointia, ollaan ajateltu sen johtuvan vartaloavusta, jonka olen antanut. Taitaa sillä jotain sen suuntaisia ajatuksia kuitenkin olla ;) Tokalla sitten läpi, tuli hyvin. Sitten parit stopit eri kohtiin. Vapautin ensin mulla olevalle lelulle, vikalla taaksekin. Yksi stoppi oli tosi huono, sitä ei hyväksytty.

Sivulletuloja maasta suorasta ja eri kulmista. Alussa tuli vähän vinoon, sitten varsinkin kulmista ihan hyvin. Vauhti on vähän kärsinyt, kun ei saa törmätä ja joutuu olemaan tarkkana asennon kanssa.

Ohjatussa palkkasin ensin merkkiä, sitten molemmat puolet kokonaisena ja palkatta, ja lopuksi vielä palkkaa merkistä. Varsinkin oikean nosto on kyllä ihan törkeä kauhaisu, mutta muuten noudot ok. Näissäkin sivulletulot ovat turhan hitaat, mutta kaikkea ei voi saada kerralla.

Hyppynoutoa. Ensin palkkaus heiton jälkeen. Tän palautti nyt vähän vinoon, vaikka muuten hyvin. Seuraavalla ei palkkaa. Vähän nihkeämpi, mutta tuli suoraan. Sitten "vielä yksi" :D ja alkoi tehdä vajaita palautuksia... Aikamme hinkattiin, että tuli taas suoraan. Mutta otteet ovat nyt siedettäviä. Nosto on huono (ja kaaarrattaaa), mutta korjaa otteen hyvissä ajoin ennen hyppyä. Eipäs ole muuten tehnyt aikoihin niitä "ylikiertämisiä" joiden kanssa yhdessä vaiheessa tuskailtiin...! Jotain edistystä. Olen itse asiassa antanut nostaa tämän myös edestä, jos on niin sattunut tekemään.

Sitten demarille lämppälenkille. Olipa kylmä! Tuntui, että pakkanen kiristyi heti auringon laskiessa. Mietityttää, miten näillä pakkasilla saa koiraakaan lämpimäksi... Onneksi ehtii hallissa sisälläkin hömppäämään.

Tehtiin kivaa 17 esteen hyppistä. Olin suunnitellut etukäteen, että teen ensin pätkissä ja palkkailen jarrukohtia. Ja ajattelin, että voitais vaikka selvitä koko radastakin. Noh, ei ihan sitten ;)

Ekalle muurille saatiinkin ihan nätti hyppy ja käännös. Saatiin kyllä palikat lentämäänkin, ei siinä. Kepeille onnistuin ensin kiilaamaan Luun väärälle puolelle. Tästä Luu ansaitsi mielestään palkan ja yritti napata multa Cuzin. Joka sattui olemaan mun nyrkin sisässä. Auts. Ei tullut niin paljon verta, etteikö oltais pystytty jatkamaan.

Sitten jämähdettiin toiselle muurille. Kahdesta putkesta täpöt vauhdit ja sitten olisi pitänyt kääntyä valssilla putken kauempaan päähän. Sain Luun välillä jopa vähän reagoimaan, mutta koska kaikki energia meni siihen jarruun, en ehtinyt tehdä valssia kunnolla. Ja muurin takana oleva putkenpää veti Luun sisuksiinsa. Aika pian totesin, että putki-muuri väli ei todellakaan riitä jarruun, joten yritin tehdä putkijarrua ennen putkea. Se oli vaikeaa, koska samalla piti juosta aika kiireellä sinne muurille. Lopulta yritin pysäyttää sen muurin eteen. Sillä se kääntyi, mutta ei kyllä pysähtynyt...

Tiedän ainakin, mitä treenataan seuraavissa omatoimitreeneissä!

Tylsä treenivideo