Torstaina käytiin hallilla, mutta Luu sai olla mukana vaan kannustamassa mun viivajuoksuja. Syy treenasi tokojuttujaan, en vaan muista mitä. Mattotreenissä kokeilin juosta mukana ja selkeästi joku ajatus osumisesta on :)

Perjantaina päästiin sitten treenaamaan Christan valveutuneiden silmien alle. Koulutus oli järkätty valkulle, mutta jaettiin yksi ylimääräinen paikka myös meidän tuuraajapennuille, joten Syykin pääsi näyttämään "taitojaan".

Aikuiset koirat tekivät ensin Christan määräämään kisamaisen. En muista tätäkään järjestystä enää.

Aloitettiin zetalla, jossa mokasin itse. Luu oli alussa huono ja jatkoin korjaamatta. Se teki oikeat asennot, mutta huonosti, ja huono mielentila kantoi vielä eteenpäinkin.

Ohjattu oli aika perus. Ei mennyt merkkihämyihin, vaan katsoi huolella :)

Tunnarin alussa Luu oli näyttänyt niin välinpitämättömältä, että Christa laitatti oman kapularingin keskellä olevan merkin jalustalle. Saatiinkin Luu mokaamaan, kun se nappasi hajun saatuaan vaan ringistä jonkun! Uusinnan teki sitten varsin skarppina ja hyvin.

Kaukot taisi tehdä jotenkin, mutta tahmeasti.

Ruudussa ennakoi eteenmenon stoppia ja annoin uuden käskyn. Sillä korjasi eteenpäin. Muuten ihan ok!

Kiertonoudon alussa tajusin vihdoin korjata, kun meni huonoksi. Ja sen jälkeen tekikin liikkeen hyvin.

Tämä oli taas oikein malliesimerkki noiden alkujen merkityksestä. En tiedä, miksi päästinkin sen siinä alussa läpi, koska aika tarkka olen näiden kanssa nyt ollut. Positiivista on, että se tekee melko virheettä (pl. nyt ylivaikea tunnari) vasurillakin. Ja se, että sitä pystyy jo aika hyvin korjaamaan.

Katsottiin sitten niitä alkuja ja säädettiin vähän kriteerejä. Sivulletuloon ja kontaktin pitämiseen tulikin pari uutta juttua.

Toisella kierroksella tehtiin lisäksi kaukoja. Jähmeyden syyksi Christa ehdotti palkanodotusta. Ja kun asiaa mietin, se käy ihan järkeen! Nyt tehdään kuurina pelkällä sosiaalisella palkalla ja toivotaan, että löydettäisiin vihdoin se oikea tie näiden kanssa.

Ylipäätään Luun kanssa pitää vaan jaksaa treenata alkuja ja asennetta enemmän kuin liikkeitä, jotka se kyllä osaa. Aina vaan!

Syy näytti juttujaan, aiheutti yleisössä hilpeyttä ja sai lempinimen Hessu Hopo. Se kertonee treenistä tarpeeksi :D Ihan perusjuttuja saatiin läksyksi. Sivulletuloja tekniikkana ihan läheltä, kapulanpitoa paikallaan (huoh...) ja semmoista. Kakarahan se vielä on, mutta ehkä joissain asioissa voisi alkaa jo kiristää ruuvia... :)