Valkkuryhmän tokotreeneissä olikin tänään koko porukka koossa. Liekö osuutensa sillä, että olin luvannut leipoa? :D Jakaannuttiin kahteen porukkaan, niin saatiin treenit sujumaan sutjakammin. Me oltiin evl-porukassa Katin, Lotan ja Heidin kanssa.

Luu teki kahdessa setissä. Ensin luoksetulon stoppeja kierrolla, Kati heitti palloa. Ihan hyvin toimi taas, mutta Luu ei kyllä lähtenyt stoppaamaan kunnolla ilman vartaloapua. Väliin läpijuoksuja, ei ennakoinut.

Ohjattua. Ensimmäistä kertaa merkille menoa niin, että katseltiin ensin, kun liikkuri vei kapulat. Ja tadaa! Ensimmäistä kertaa Luu pyrki merkin sijaan kapuloille! Kyllähän tätä jo odotettiinkin ;) Merkkiä sitten hinkattiin tovi. Toisesta yrityksestä lähtien meni kyllä merkille, mutta ei pystynyt menemään kunnolla, kun haikaili kapuloille, vaan jäi kauas ja vinoon. Muistutuskäsky juuri ennen merkkiä auttoi selvästi. Saatiin hinkattua se paremmaksi ja sitten Luu pääsi noutamaan kerran molemmat puolet. Ensin oikea, jonka nosti periaattessa väärin, mutta siististi. Sen jälkeen merkille lähetys, joka nyt aika hyvä. Siitä namipalkka ja vasemman haku, hyvin. Reunimmaiset kapulat olivat pari metriä merkin linjasta taakse. Taidan siirtää ne nyt aika nopeasti kisamatkaan, ja palata sitten taas takaisin päin.

Ekan setin loppuun tunnari, ihan normaali kisamainen. Paitsi että luovutin kapulan ennen täyskäännöstä ;) Luu oli hilkulla nostaa yhtä väärää. Ja sen näköisenä, että luulin sitä oikeaksi. Ei kuitenkaan nostanut, vaan päätti tuoda oikean. Palautuksessa piti hyvin! Tää on kyllä niin veitsenterällä tää liike. Luu tekee etsinnän todella hyvin, mutta pelkään koko ajan, että se hajoaa.

Välissä tehtiin paikallaolot. Heidi liikkuroi ja teki meille kehääntulotarkistuksen. Näitä pitäisi oikeasti treenata edes joskus, koska se kehään meno on vähän semmoista hallitsematonta. Istuminen hyvin, siellä kökötti taas hakatun näköisenä. Makuussa tippui aavistuksen vinoon ja laski pään tassun päälle. Korjasin sen tassujen väliin. Nousussa en antanut jalka-apua ja jäi vähän vajaaksi. Hyvin kuunteli omat käskyt alussa ja lopussa.

Toinen setti tehtiin itseksemme, paitsi Kati katsoi vähän seuraamista. Se olikin huonoa. Luu ei oikein skarpannut ja kontaktikin tippuili. Eipä ollut ainakaan ylivirittynyt tällä kertaa. Ehkä se kultainen keskitie joskus löytyy. Tein pitkää pätkää kaikella sälällä.

Sitten ruutua, jossa oli hämynauhat. Ruudussa oli punainen nauha ja takana ja toisella sivulla leveä valkoinen kehänauha sekä merkkejä. Sivussa nauha oli n. metrin päässä ruudusta, takana kolmen metrin. Kehänauhan ulkopuolella oli vielä muuta sälää, kapuloita ja semmoista. Tosi vaikea siis. Kävin suosiolla näyttämässä ensin.

Alkuun kuitenkin pelkkää merkkiä. Merkinkin takana oli tosi lähellä kehänauha ja toinen samanlainen merkki nauhan painona. Luu kuitenkin osui oikealle merkille :) Ekalla oli jotain pientä epätarkkuutta, mutta toisella meni ihan superhyvin. Jopa lujaa! Tästä lelukin. Jätin merkille ja kävin näyttämässä ruudun. Jäin lähettämään n. puoleen matkaan. Hienosti meni oikeaan paikkaan. Toisen lähetyksen otin evl-tyyliin, mutta palkkasin merkin erikseen. Ihan järkyttävän hyvä ruutuun meno! Näytti siltä, että juoksee täpöt läpi, mutta stoppasi ihan takareunan sisäpuolelle. Luu ylitti itsensä :)

Hyppynoutoa metallilla. Luulin, että metalli olisi piece of cake hypyn kanssa, mutta eipä se ongelmia mihinkään poistanut. Otin koko liikkeenä eteentuloon asti. Nosti ja piti huonosti ja tiputti kapulan mun jalkoihin :( Oli sitten kovin nolon näköinen kun moitin ihan nätisti. Tehtiin väliin pelkkää pitoa ja pystyi hyppelemään ja liikkumaan ihan ongelmitta ja rennosti. Sitten uudestaan liikkeenä. Ja oli sentään parempi. Kolmas vielä niin, että yritin heittää vinompaan, mutta aika helppoon linjaan se kapula jäi. Taas teki ihan hyvin. Täytyy muistaa koittaa sitä ota-käskyä nostossa, se on unohtunut testata kokonaan.

Pitkien treenien loppuun vielä jääviä. Näissä Luu oli tänään ihan super! Ihanaa vaihtelua :) Tein hillumisesta ja sivulla kävelystä, kaikki oikein! No, yhden maahanmenon jäi istumaan, mutta siinä oli käskytyskin jotenkin epämääräinen. Tein myös "idaria" niin, että ekalla sivulla maahanmeno ilman palkkaa ja ylimääräisillä kiertelyillä ja toisella sivulla seisominen, josta palkka. Istumisessa katson edelleen, ja tekee ne musta vähän jähmeästi. Seisomissa ei tarvinnut katsoa oikealle, riitti että katsoi suoraan eteen.