Olipa taas mieltä nostattavat agilitytreenit. Alkoi hyvin jo menomatkalla, kun meinasin ajaa rekan kylkeen... Kiinnitin huomiota ihmeen kovaa vauhtia risteystä lähestyvään rekkaan, mutta vasta seuraavassa hetkessä tajusin, että se ei aiokaan hidastaa, vaan kiilaa eteen. Sitten ei voinutkaan muuta kuin lyödä jarrut pohjaan ja toivoa, että oma auto ehtii pysähtyä liukkaalla tiellä. Asbit vaan rutisi, mutta onneksi stopattiin muutama metri ennen rekan perävaunua. Jotain rekan "hyvin tähän väliin ehtii" -ajoituksesta kertoo se, että siinä vaiheessa kun olin saanut Corollan pysähdyksiin kuudenkympin tuntivauhdista, rekka oli vielä poikittain keskellä risteystä.

Treeneissä päästiin Luun kanssa esteelle kolme. Sekin oli sinänsä ihan hyvin, koska kakkoseste oli aa, mutta se onnistui kerrasta. Kolmonen oli sitten hyppy, johon tuli takaakierto-päällejuoksu tai twisti (tein molempia), ja jonka rimaa Luu ei vaan kyennyt pitämään ylhäällä. Roiskaisi aina takajaloillaan mukaansa. Hinkattiin ja hermostuttiin ja lopulta vein Luun jäähylle.

Parin koiran jälkeen yritettiin uudestaan, mutta aika sama meno jatkui. Muutaman kerran pysyi, mutta sitten taas tiputti. Lopulta saatiin kaksi onnistunutta hyppyä putkeen, minkä jälkeen saatoin jättää asian sikseen ja siirtyä radalla eteenpäin. En tajua, mikä siinä oli niin mahdotonta. Paikka oli toki ahdas ja putki ihan hypyn vieressä, mutta rimakin oli vain 55 cm, ja kyllä Luun kanssa on vastaavia hyppyjä tehty. Vinot ovat sille vaikeampia, mutta kyllä se nekin pystyy nykyään selvittämään.

Loppurata ei kyllä mennyt paljon paremmin, vaikka rimoja ei samalla tahdoilla lennellytkään. Saksalainen vähän hankalaan kohtaan oli tökkivä, mutta onnistui. Välistäveto sujui yllättävän hyvin ja sain Luun joka kerta sille jälkimmäiselle hypylle. Vaikein oli kahden hypyn suora, josta jälkimmäiseltä käännyttiin tiukkaan takaisinpäin. Esteväli oli aluksi joku neljä metriä ja Luu laskeutui ekalta hypyltä melkein toisen kohdalle. Siitä ei paljon enää ponnistettu. Pidennettiin väliä, mutta ei se juuri auttanut. En vaan osannut rytmittää sitä kohtaa ja jarruttaa oikeassa kohdassa. Joko Luu lensi tai kielsi. Tai hyppäsi ja kääntyi väärään suuntaan.

Puomista meni ekan kerran yli, sen jälkeen ok. Tein puomia loppuun vielä pelkästäänkin. Heitin lelun eteen. Ei ainakaan vielä merkittävästi jähmettänyt, vaan itse asiassa Luu karkasi pari kertaa lelun perään... No, parempi niin päin.