Lauantaina kisattiin Nipen kanssa Orivedellä. Tulokset vastasivat taas paremmin omaa tasoamme, joten ei tarvitse leijailla enää viimeviikkoisella tuplanollalla ;)

Iso kiitos Maijulle avusta, että päästiin ylipäätään kisaamaan. Pääsin töistä kolmelta ja ensimmäisen rataantutustumisen piti alkaa puoli neljältä. Matka työpaikalta suoraan kisapaikalle kestää reilun puoli tuntia. Maiju otti ystävällisesti Nipsun kyytiin ja ilmoitti sekä lämmitteli sen valmiiksi. Mun ei tarvinnut kuin hurauttaa paikalle ja luottaa siihen, että aikataulut ovat edes vähän myöhässä. Ja olivathan ne :) Ehdin käydä jopa vessassa ennen rataantutustumista. Henkisesti valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen, mutta eipä sen piikkiin voi ainakaan kaikkia virheitä laittaa.

Ekan radan alussa oli hyppypyöritys, jossa vähän pelkäsin väärää hyppyä. Ja se ehkä kertookin kaiken oleellisen radan sujumisesta... En saanut semmoista itsevarmaa ja rohkeaa asennetta, vaan ohjaaminen meni räpeltämiseksi. Olin koko ajan myöhässä, eikä päästy Nipsun kanssa samaan rytmiin. Alusta selvittiin, mutta keppejä edeltävä jaakotus meni ihan sähläykseksi ja jäätiin jumittamaan. Siitäkin sain vielä Nipsun sohittua eteenpäin. Kepeillä en irronnut tarpeeksi, ja olin taas myöhässä seuraavalla hypyllä ja jouduin pelastelemaan. Hypyn jälkeen Nipsu ei löytänyt puomia, vaan kiersi sen kerran molemmilta puolilta... Kohta tultiinkin keinulle, jossa en käskyttänyt tarpeeksi ja Nipsu teki lentokeinun. Huittisen Anne oli kieltänyt kontaktien treenamisen, mutta sain luvan ottaa keinun uudestaan. Siitä sitten suorinta reittiä pois radalta. Tai mä menin suorinta, Nipsu kävi vielä vähän hyppimässä... Aika kaamea suoritus. Mutta aalla ja puomilla pysyi hyvin! Varmat kontaktit meillä oikeastaan olikin teemana, joten siinä mielessä meni just niinkuin piti :D (Keinu menee työtapaturman piikkiin, Nipsu ei vaan tajunnut olevansa keinulla.)

Toinen rata oli vähän parempi, mutta ei sekään erityisen hyvältä tuntunut. Alussa oli kolmen hypyn suora, joka osoitti suoraan puomille. Puomin sijasta mentiin tietty puomin alla olevaan putkeen. Tein tämän vekillä / haltuunotolla ennen kolmatta hyppyä, josta vedin putkeen ja leikkasin takana. Toimi hyvin, mutta sitten olin taas tuhottoman myöhässä jatkossa... Nipsu ehti kytätä mua ja kääntyä jo kohtikin, mutta sain sen kangettua oikeaan suuntaan. Tästä eteenpäin selvittiin ihan hyvin, joskin sen vähintään puoli askelta olin vähän koko ajan jäljessä. Aalle olin suunnitellut jyrkän takaaleikkauksen, joka kyllä epäilytti, mutta jolle en keksinyt järkevää vaihtoehtoakaan. Nipsu lähti aalle hyvin, mutta hyppäsi pois ylösmenon puolivälistä. Äh, mikä virhe. Muuten puhdas rata ja tosi kiltit kontaktit. Tuloksista ihmeteltiin kaikki, että miten Nipsulla voi olla vajaa sekunti yliaikaa...?! Kieltoa lukuunottamatta rata oli ihan hyvä, ja esim. Liina oli vetänyt jonkun 9 s. alle ihanneajan. Johanna oli ottanut meidän radan videolle, joten oli pakko mennä ihan tarkistamaan :D Ja kyllä se vaan piti paikkansa. Karkeasti arvioiden aan korjaamiseen meni viitisen sekuntia. Ja kun seisottaa rauhassa kaikilla kontakteilla, niin jokusen sekunnin siihenkin saa palamaan.

Maiju ja Elli tekivät toisella radalla hienon nollan ja olivat kolmansia. Jee!

Luu sai viihdyttää itseään lenkeillä aussie Maisan kanssa. Yllättävän hillitysti ne riekkuivat, vaikka näyttivätkin löytävän heti yhteisen sävelen. Ehdittiin myös pienesti tokoilla kentän laidalla. Tehtiin seuraamispätkiä lelupalkalla, eteentuloja kiertämällä ja jäävistä seisomista ja maahanmenoa. Ihan kivasti sujui. Eteentuloissa jää melkein aina aavistuksen vinoon. Mulla on palkka aina oikeassa kädessä (joskin selän takana), joten voisi ehkä kokeilla ihan senkin vaihtelua. Seisomiset ja maahanmenotkin sujuivat jopa liikkeeseen yhdistettynä.

Tuittu sai viettää lomapäivää mummulan sängyssä :)