Torstaina hurautettiin taas Lahteen treenaamaan. Nyt saatiin Kati ja pojat matkaseuraksi. Oltiin samoilla Oilin järkkäämillä nurtseilla kuin viimeksikin. Hieno paikka kyllä. Suunniteltiin jo nurtsialueiden jakamista neljään osaan ja siirtämistä lähemmäksi kunkin omaa kotia. Yksi osa luvattiin jättää Lahteen, ei nyt sentään ahnehdita.

Tehtiin alkuun paikallaolot. Ensin makuu ja sitten siirtymä toiseen kehään istumiseen. Makuussa meni nyt suoraan alas, jes. Nousuun annoin ihan pienen jalka-avun. Istumisessa Oili päätti alkaa häiriköidä kaikkien ylläriksi - hyvä treeni, kun tuli ohjaajillekin yllättäen! Huuteli koirien takana paikkamakuun käskytyksiä. Luu vilkaisi kerran taakse, huomautin ja sen jälkeen kehuin pari kertaa. Loppuajan oli hyvin.

Oltiin vuorossa ekana. Tehtiin taas karsintapäivän järkällä, palkkailin siellä täällä. Ekan kehän aikana oli todella hiostava, semmoinen ukkosta enteilevä keli. Muutama pisara tuli sitten vettäkin.

Ruudusta ensin alkua ja merkkiä. Ekan kehäänmenon uusin, kun meni aloitusmerkille ihan kyylänä, paransi sitten. Sitten ruutuun, joka meinasi aiheuttaa hieman tuskanhikeä... Luu nimittäin kiisi sitkeästi takarajasta yli, monta kertaa. Koska ongelma on pääsääntöisesti päinvastainen, ja päinvastaista on hinkattu, tuon korjaaminenkaan ei onnistu. Kun paikka ei kelpaa, Luu vaan peruuttaa ja menee taaemmas... Jossain vaiheessa pitäisi tämäkin opettaa koiralle paremmin (pysäytyskäskyn tottelemisen lisäksi...), mutta nyt ei enää ihmeitä tehdä. Luotan vaan naiivisti siihen, että kokeessa Luu on aina jähmeämpi, eikä mene noin pitkäksi... Joo, ja sain sen nytkin lopulta pysymään ruudun sisällä, kun kävin pari kertaa siirtämässä.

Ruudun loppu erikseen palkatta ja sitten luoksetuloon. Luoksetulosta palkka ekasta stopista, joka oli kyllä huono... Sitten luoksetulo kokonaan. Ei kovin hyvät stopit tässäkään. Teinköhän tämänkin palkatta...?

Seuraamisessa Luu oli todella läkähdyksissä. Se ei ole vielä yhtään tottunut lämpimiin keleihin, nyt oli tosi hikinen keli ja se oli juossut ruudussa paljon. Seuraamisen lopussa ei oikein enää jaksanut keskittyä ja teki askelsiirtymiä huonosti. Palkkasin peruutuksesta, kun sai vähän tsempattua.

Vielä kuitenkin idari samaan settiin. Järkkä S-M-I, palkkasin istumisesta. Tää ihan hyvin.

Kaaoksen, Piun ja Zenin treenattua sitten kakkoskehään.

Kaukoissa palkkasin ensin ekan istumisen, se ok. Sitten tein muita vaihtoja lähempää. Jäi katselemaan viereisen kehän ruutuun juoksevaa koiraa. Tää voi olla kyllä Luulle paha, täytyy koittaa vielä treenata. Kaukoja häiriössä on toki treenattu, mutta meitä kohti lujaa juokseva koira ja ruutuun käskytys olivat kovin houkuttelevia. Lähempää teki nyt seiso-istunkin hyvin! Tein vielä pelkän jätön ja siitä leluun vapautuksen.

Ohjatusta palkkaa myös alusta ja merkistä. Sitten haettiin molemmat puolet. Ruoho oli jo aika vihreää ja kapulat erottuivat hyvin. Ei siis ongelmia suuntien kanssa. Ensin oikea loppuun asti, merkki ohjurina. Vasemman noston mokasi ensin, kostea nurtsi varmaan luisti sen verran, eli ei saanut kerrasta suuhun. Uusinnalla ok ja vauhtipalkka siitä.

Tunnari taas rinkinä. Tää oli ihan hyvä, nosti nähdäkseni heti oman kohdalla. Paluussakin taas löysää laukkaa, vaikka oli vaan normimatka.

Hyppynoudossa kerran vapautus ja kehut alusta. Menee heitossa kyllä vähän "sivukyylään", mutta näillä mennään. Nosto ok (ei ylikiertämistä, vaikka kapula oli just vaikeimmasti mahdollisesti), eteen silleen normaalin reppanana. Ensin palkka edestä, sitten luovutus ja sivulle. Tässä jäi perusasento vajaaksi, uusinnalla parempi. Näitä pitää tehdä vielä.

Myöhemmin tein vielä muutamia kaukoja, kun vieressä tehtiin ruutua. Lisäksi oli pakko tehdä sitä ruutua... Kovasti olisi yrittänyt pakitella, mutta pysyi jo paremmin ruudun sisällä. Pakitteluongelmaa ei toki ole pysäytyskäskyn kanssa, pysyy sillä sentään paikallaan, vaikka ei sillä pysähdykään ;)

Olipas hyvä päästä treenaamaan lämpimämpään ja muutenkin vaihteleviin sääolosuhteisiin. Välillä paistoi, välillä satoi ja välillä oli painostavan hiostavaa. Kiitos treeniseuralle ja Oilille järkkäilyistä ja liikkuroinnista!