Tänään meillä olikin melkein koko tokon valkkuryhmä koolla, vain Helga puuttui. Treenaamassa oli siis seitsemän mustaa, valkoista ja mustavalkoista :) (Yhtenä olennaisena valintakriteerinä ryhmään on toki ollut koirien väritys.) Keskustelupalstoilla valitetaan, kun toko on nykyään niin mustavalkoista (viitaten bortsujen yleisimpään väritykseen). Onhan se... Meilläkin on ryhmässä musta flätti, valkoinen westie ja musta kääpiösnautseri ;)

Tehtiin alkuun paikallaolot, joiden yhteydessä herkulteltiin Miinun tuomilla valtavilla suklaamuffinsseilla Bertan AVO-ykkösen kunniaksi. Istuminen ihan jees. Makuussa meni maahan jonkun toisen käskystä. Korjattuna sitten ihan hyvin ja ihan suoraan. Takapääkin oli nyt suorassa. Istumiseen edelleen jalka-apu.

Yksilövuorollaan Luu teki ohjatun suuntia, tunnaria ja kaukoja. Unohdin ottaa ohjattuun lelut, joten tehtiin omalla ja Inton narupallolla. Ne näkyivät nurmikosta vähän huonosti, mutta saatiin tehtyä. Maiju vei lelut. Ekalla lähetin sinne, minne Maiju oli vienyt ekana. Sen jälkeen Maiju palautti haetun lelun, mutta lähetinkin sinne toiseen suuntaan. Ekan kerran Luu meinasi mennä sinne viimeksi viedylle lelulle, mutta seuraavilla lähti oikeaan suuntaan.

Tunnarissa halusin kokeilla, miten Luu pystyy tekemään vähän korkeammilla kierroksilla. Kapuloiden viennin jälkeen palkkasin lelulla katsekontaktin, riehutin, laitoin kiertämään tolppaa ja siitä suoraan kapuloille. Kapuloita oli paljon, ehkä parikymmentä. Ei meinannut malttaa ja käytti yhtä väärää suussa. Toi kuitenkin oikean. Otettiin vielä toinen perään ihan normaalisti kisamaisesti. Nyt nousikin sitten väärä :( Ei vaan riittänyt maltti, kun ei heti löytänyt omaa. Uusinnalla menin kapuloiden viereen vahtimaan, jolloin teki ihan hyvin. Ehkä treenataan joskus vielä jotain vastaavaa. Haluaisin, että Luu pystyisi tekemään myös vähän korkeammassa vireessä, koska kokeessa se tämänhetkisten kokemusten perusteella kuitenkin nousee. Ja musta liikkeen opettaminen vireestä huolimatta on niin paljon helpompaa kuin viretilan väkisin säätely...

Kaukoissa treenattiin häiriöitä. Ei mitään hulabaloota, vaan semmoista kisamaista tilannetta, jossa on rauhallista, mutta välillä kuuluu yksittäisiä ääniä. Tämä on Luulle vaikeata. Se pitää näennäistä katsekontaktia, mutta ei keskity, kun pitää kuunnella joka puolelle. Palkkailin namilla, kun oli skarppi, tein muutamia yksittäisiä vaihtoja ja vapautin leluun. Ekan setin jälkeen piti tehdä vaan yksi jättö, josta olisin vapauttanut heti. Mutta Luu alkoikin reagoida liikkurin käskyyn ja meni ihan väärään moodiin. Yritin ihan fyysisestikin nostaa sen päätä ylös, mutta se oli ihan makaroonia :D Tätä jouduttiin hinkuttamaan, mikä ei auttanut asiaa, mutta pääsin lopulta palkkaamaan.

Lopuksi tehtiin yhtä aikaa muiden kanssa. Luun kanssa naksuteltiin merkin paikkaa. Tätä tehtiin muuten keskiviikkonakin, en vaan muistanut kirjata blogiin. Silloin meni hermot, kun Luu vaan räkytti, pakitteli ja kaatoi merkkiä. Nyt meni huomattavasti paremmin. Tarjoaa edelleen paikkaa liian kaukana ja korjaa peruuttamalla lisää... Mutta saatiin monta oikein hyvääkin.

Sitten evl-ruutua merkiltä. Ruutu oli vasten aurinkoa ja varsinkaan nauhoja ei juuri näkynyt. Koitin kuitenkin suorilta ilman näyttöä. Luu lähti hirveällä kaarroksella ja meni vasemmasta sivusta sisään (ruutu siis oikealla), mutta hyvään paikkaan. Toisellakin kaarsi vähän, mutta meni kuitenkin edestä sisään.

Sitten muutamia luoksetulon hetsauksia. Kai ne siitä paranee, kun vaan tehdään. Lujaa se jo tulee, mutta ei musta lähde vielä tarpeeksi räjähtävästi. Matka on edelleen muutaman metrin luokkaa.

Lopuksi vielä kaukojen tekniikkaa. M-S-M- ja I-S-I-vaihtoja läheltä.

Tuittukin teki jossain välissä jotain pientä. Vähän seuraamista, noutoa tunnarilla ja kaukojen vaihtoja. On se vaan erikoinen eläin, ei voi muuta sanoa. Ensin se huitelee noudossa pusikkoon ja menee kaikessa rauhassa pissalle. Sitten seuraavalla yrityksellä se karkaa perusasennosta ja juoksee ihan miljoonaa noutamaan kapulan.