Parin viikon tauon jälkeen ihan normaalit valkkutokot. Ihanaa, kun vieläkin on sen verran lämmin, että ei tarvitse palella! Pimeys ja märkyys on syvältä, mutta sisällä hallissa on ihan huippua.

Tehtiin ensin kierros jokainen yksittäin, sitten pareittain liikkuroiden, eli kolme yhtäaikaa.

Ensin kehääntuloa. Ekalla lähti ihan vähän keulimaan, toka yritys muuten hyvä, mutta palkatessa nappasi sormeen. Kolmannen jälkeen päästiin treenaamaan.

Idarissa teemana suorat maahanmenot ja niistä mukaanotot. Ei nyt mennyt kertaakaan vinoon, enkä saanut ongelmaa esiin. Seuraamista piti vähän korjailla, oli aika lennokasta. Kerran koko setti I-S-M, ok.

Ohjattua. Ajattelin kokeilla nostoihin kapulalle pysäytystä. Tein nyt molempien puolien tuonnit ensin niin, että jätin Luun kapulalle. Tuli sivulle aika hyvin. Sitten lähetin merkiltä ja pysäytin kapulan taakse. Hyvin oli kuulolla, pysähtyi, vaikka oli jo nappaamassa kiinni! Pysäytyksestä kehuin ja annoin sitten tuoda, näistä vauhtipalkka selän takaa.

Vielä ehdittiin tehdä hyppynouto puukapulalla. Ekalla sohlasi noston, keskeytin. Tokallakin nosti rumasti, mutta ei niin väärin, että ois voinut puuttua... Sivulle muistaakseni aika hyvin.

Sillä tokalla kierroksella tunnaria. Minna käpälöi kaikki kapulat ensin. Rivi, oma toinen vasemmalta. Nyt onnistui ekalla toistolla, jes. Aloitti ekasta, meinasi ohittaa oman, mutta palasi nostamaan. Sivulletulo aika hyvä!

Luoksetulon alkuja. Näissä (lt ja kaukot) on kokeissa tullut vinoja maahanmenoja, kun ei ota kontaktia, vaan katselee sivuun. Nyt siis vaan palkkailin kontaktista käskyn jälkeen, kerran laitoin maahankin. En vaadi Luulta jatkuvaa kontaktin pitämistä siirtymissä ja aluissa, koska se ei ole sille yhtään luontaista, sen on niin vaikea olla tsekkaamatta asioita ympärillä. (Suomeksi sanottuna siis se kontaktin vaatiminen olisi jatkuvaa tappelua...) Mutta haluaisin sen ottavan näissä kontaktin viimeistään liikkurin käskystä.

Luoksetulosta myös loppuosaa maasta sivulle. Nyt jätti asentoja vähän vajaaksi, yli ei tullut kertaakaan. Lopulta hyvin. Vauhtipalkalla tuli taas jalkaa päin, auts.

Ja vielä kaukoista samaa alkuhinkutusta. Pientä lisähäiriötäkin oli, jatkossa voisi tehdä vaikeampiakin.

Itsekseni tein vielä kaukojakin. Vähän oli tassuissa vipinää tänään.

Paikallaoloista ensin makuu. Bertta oli meidän vieressä ja teki rivissä kaukoja. Luuta ei olisi voinut vähempää häiritä. Pitäisi keksiä, millaisella häiriöllä sen voisi saada treeneissä nostamaan pään...

Istumisesta vapautin Luun kesken kaiken, oli istunut siihen asti hyvin.

Ehdin vielä lopuksi tehdä nopsaan ruutua. Hanna & Tosi ja Miinu & Bertta olivat vielä paikallaolojen jäljiltä merkin ja ruudun välissä. Niitä kiertäessään Luu jotenkin "ihan vahingossa" ajautui ruudun sijasta sen vieressä olleelle merkille. Kaksi kertaa. Vaikka ekalla korjasi uudella käskyllä ruutuun. Kolmannella onnistui sitten "suoraan" ruutuun meno. Ruudun paikka oli hyvä! Ihan pienesti levottomat tassut, mutta ei peruutellut.

Niin, ja kerran lähti merkiltä ihan pokalla Katin ruutuun-käskyllä... Oli siinä muutenkin taas aika tulisilla hiilillä.

1383454_592869080750895_1552232974_n-nor
Luovutusasennon viilausta Maria Brandelin koulutuksessa. (Kuva Katja Kontu.)