Maanantaina käytiin tekemässä meidän kolmen lajin vakiosettiä. Ensin Syy vähän tokoili (sillä vitoskentällä) ja Luu teki rallya. Aksasta Syylle puomia, joka oli sitten tänään paljon huonompi kuin lauantaina. Kepit sen sijaan sujui hienosti.

Keskiviikkona mulla olikin koulutusvuoro, joten koirille tuli koti-ilta. Torstaina Syy sai taas aloittaa aksatehtävillä. Keinulla palattiin taaksepäin ja keskityttiin oikeaan paikkaan menemiseen putkenpainolla korotetulla alastulolla. Alkoi se sieltä taas muistui mieleen. Radalla oli sopivasti valmiina umpikulmaputki keppien jälkeen, joten sitä treenattiin myös muutaman esteen pätkänä. Vaikeimmaksi tässä osoittautui tällä kertaa keppien 90 asteen umpikulma, jossa veti kerran verkostakin läpi...

Luu sai taas rally-tokohetkensä tokovuoron alkuun. Sen kanssa on nyt työstetty asioiden tekemistä ilman istumista :D Ja etsitty takajalkoja oikealla pyörimiseen. Itsellä on miettimistä käskysanojen kanssa. Tuntuu, että niitä on nytkin jo liikaa, mutta oikeastaan muutamaan juttuun tarvitsisi uusia...

Syy treenasi Inkan kanssa yhtäaikaa ja tehtiin aika paljon kaikkea. Seuraamista, luoksaria, jääviä, pitoa ja kiertoa/kosketusalustaa.

Perjantaina taas omat treenit vitosella ja nelosella. Syyn kanssa jatkettiin seuruutreenejä ja testailin taas vähän erilaista tapaa liikkeellelähtöjen treenaamiseen. Nopeammalla temmolla ja palkkailemalla saa ääntä pois (ja äänettömiä toistoja nyt tarvittaisiin keinolla millä hyvänsä), mutta sitten Syy taas nousee vähän liikaa... :p Lisäksi luoksaria, pitoa ja pitkästä aikaa suuntien muistelua leluilla. Niissä oli taas haukku herkässä. Pidossa olen testaillut nyt välillä myös vanhaa otetta, koska niin Syy tosi helposti ottaa edelleen, jos sitä ei yhtään auta. On sekin ehkä vähän paremmalla mallilla, mutta paremmin se pitää uudella vino-otteella. Hmmm. Pito ei oikein vielä toimi, mutta ottaminen on Syystä niin siistiä, että ollaan nyt treenattu ahkerasti myös odottamista kapula nenän edessä.

Luu jatkoi istumattomuusharjoituksiaan ja myös istumisharjoituksia. Koska jos pyydän edessä seisovaan koiraa istumaan, niin ihan loogistahan on, että se lähtee vaan peruuttamaan vimmatusti... Vähän raskasta välillä :D Aksakentällä tehtiin taas hyppyä ja nyt se sujui oikeallakin jo vähän paremmin. Ja tällä kertaa jopa ilman ääniä.

Syyn kanssa tehtiin maassa olevaa putkenpainon verran korotettua puomin alastuloa. Ensin kaikkea mahdollista säätöä, kun Syy vaan loikki ja namikonekin jumitti, mutta alkoi sieltä tulla järkeviäkin toistoja. Varsinkin loivat käännökset oli hyviä. Lopputreenistä tehtiin yksi kokonainen puomi ja se oli nyt kerrasta tosi hyvä, joten jätettiin siihen :D

Keinua tehtiin ilman vauhtia, ensin korotuksen kanssa, sitten ilman. Syy kuumui aika tavalla, mutta pystyi lopulta tarjoamaan oikeansuuntaista tekemistä. Lopuksi pari aata (hyvin!) ja yksi kepeillemeno (hyvin!).