Helatorstaina kisattiin Sastamalassa. Sellainen kevyt kolme starttia kummallekin. Kisoissa oli vain ykköset ja kolmoset, mutta kolmoset oli jaettu pieniin ja isoihin, ja isot tietty viimeisenä. Koko reissuun meni 14 tuntia :D Yllättävän hyvin jaksoi, kun kävi pitsalla välissä ja söi ja joi muutenkin riittävästi. Mutta kyllä kotiinlähdön aikaan yhdeksältä vähän jo väsytti...

Ykköset tuomaroi Petteri Kerminen. Oli ihan 1-luokan radat, hyppäri astetta haastavampi. Ja jotain inasen ahtaan tuntuisia välejä, mutta kyllä niistä selvisi. Ekalle radalle osui ne Syyn päivän yhdet onnistuneet kisakepit. Tää meni muutenkin ihan kivasti, paitsi ennen puomia rima alas ja puomin jälkeen kielto loppusuoralta. Loppusuorairtoamiset on nyt vähän unohduksissa, pitäisi päästä johonkin treenaamaan. Tuo oli kyllä vähän haastava, kun kentän nurkka jäi vielä vähän varjoon.

Syy A

Toisella radalla taas alku hyvin kepeille asti. Ja puomin osuma aika hilkulla,.ehkä ei edes osunut. Venytti laukkaa aika tavalla, mutta ei ihan riittävästi kontaktille asti. Näitäkin pitäisi vaan päästä treenaamaan isolle kentälle, että saisi rutiinia. Keppejä ennen tein persjätön turhan ahtaaseen paikkaan ja olin koiran edessä. Rima alas ja säätö kepeillä. Lopultakin pujotteli väärin, mutta en edes huomannut.

Syy B

Hyppäri oli sitten ihan katastrofi. Syy ei jäänyt lähtöön millään, nousi aina ihan seisomaan asti. Haluan pitää kiinni siitä, että se pääsee radalle vain makuulta, joten tuomarin hermostumista peläten korjailin aina vaan... Lopulta jäi huonoon kulmaan ja tuli vielä ekan esteen ohi. Jatkettiin kepeille asti, jossa Syy ei pystynyt pujottelemaan senkään jälkeen, kun olin laittanut sen hetkeksi makoilemaan, joten poistuttiin radalta.

61331961_1076934022514504_35796055275224
(Tanja Nummelin)

61692574_1076934192514487_67632245235767
(Tanja Nummelin)

Illansuussa sitten Reetta Pirttikosken radoille Luun kanssa. Aksaradoilla oli teemana vedätykset kontakteilla, ja sehän sopi meille! Tosin heti ekalla radalla tuli lipsuttua kriteereistä :p Keinulla Luu pysyi niin kauan, että ehdin hyvin persjättöön. Saattoi kyllä tulla ilman lupaa. Puomilla myös hyvin omatoiminen suoritus, mutta ei sentään mitään loikkaa ja edelle pääsin tässäkin. Oli vaan jotenkin niin hyvä rytmi päällä, että en saanut aikaiseksi keskeyttää. Aalta lähti ehkä vasta luvalla :D Siinäkin pääsin juoksemaan edelle persjättöön. Hyvä fiilis muuten radasta, uskalsin tehdä kaikki vähän epävarmalta tuntuvat jutut. Ilmeisesti ihan hyvin kulkikin, kun aika ei jäänyt paljon maksien juoksarikoirista. (Pikkumaksien nollat olivat melkein 10 s. hitaampia, joten niistä ei tällä kertaa saanut oikein vertailupohjaa...) Yksi rima tippui, eli tulokseksi vitonen, mutta kolmas sija ja päivän ainoat palkinnot.

Toisella radalla tuli pari pientä töksähdystä ja sitten hylly paikkaan, jota en osannut yhtään varoa. Luu vaan lähti putkeen :D Sen jälkeen sitten maltoin jo korjata puomin alastulonkin, kun tuli vielä edellistä reippaammin. Keinulla pysyi taas, vaikka rynnin edelle.

Ja hyppäri menikin jo ihan säädöksi. Vaikeahko kepeillemeno onnistui, mutta sen jälkeen en ohjannut kunnolla hypylle ja myöhemmin hylly takaakierrosta, kun ei todellakaan lähtenyt pelkällä linjaamisella ja käskyllä... Ihan hyviä kontia tässäkin silti.

Nyt on kyllä hauska kisata Luun kanssa, kun ei ole mitään nollapakkoa. Uskallan kokeilla ja ottaa riskejä paljon rohkeammin. Toivottavasti löydetään vaan vielä se keino tehdä nolliakin näin! :)