...tai sitten ei. Tulkinnanvaraista? Kisojen jälkeen olin todella väsynyt, mutta lähdin kuudeksi Lean kanssa treenaamaan, kun oli kerran sovittu. Melkein kyllä käännyin vielä matkaltakin takaisin... Lea taas oli aika poikki työpäivästä ja puhuttiinkin, että ei varmaan käytetä koko kahta tuntia. Oltaisko me sitten lopulta käytetty melkein 2,5 :D

Aluksi rakensin Luulle speed bumpeista kolmen hypyn kaarreharjoituksen. Luu oli siinä ihan pro. Onkohan se katsellut sitä videota salaa tai jotain? Tehtiin kolme kertaa kumpaankin suuntaan ja Luu meni joka kerta hirveellä draivilla ihan sisäpuolen siivekkeitä hipoen. Ensi kerralla tätä voinee vaikeuttaa reilusti joko lähetysetäisyyttä tai hyppyjä lisäämällä. Toisena hyppytekniikkana tehtiin jo tuttua kahden hypyn suoraa. Sekin sujui odotteluineen kaikkineen huomattavasti paremmin. Luu pysyi aika nätisti odottamassa, kun otin sen lähdössä sivulle (johon se nyt pystyi tulemaan koomailematta) ja Lea piti vain kevyesti vatsan ympäri kiinni. Valjaista kiskomisestahan Luu vain vääntää takaisin. Tätä neljä kertaa, minun puoltani vaihdellen.

Agilityradan puolella tarkoitukseni oli tehdä Luun kanssa ihan jotain parin aidan suoraa, jossa saisin sen irtoamaan eteenpäin, vaikka otan sivuetäisyyttä. Tehtiinkin pari toistoa lelupalkalle, mutta sitten yhdistin tähän vielä 90 asteessa olevan suoran putken, johon yritin koiran lähettää hypyiltä. Kuvio oli siis ihan semmoinen simppeli L-kirjain, jossa minä sijaitsin sisäkurvissa. Mun pitäisi nyt ihan oikeasti opettaa sille se esteen takana odottaminen, koska ko. taidon puuttuessa tämäkin meni aika säätämiseksi. Piti itse asiassa treenata sitä jo tällä kertaa, mutta jotenkin se taas jäi...

No, näppäränä ajattelin, että tämähän sujuu helposti, kun kierrätän ensimmäisen hypyn takaa. Silloin olen jo asemissa tökkäämässä kakkoselle. Luu ei oikein ymmärtänyt ohjausyritystäni ja sillä paloi käämit aika totaalisesti. Sitten huudettiin, sinkoiltiin ja purtiin... Tehtiin pari kertaa pelkkää takaakiertoa palkan avulla ja saatiin se muistumaan vähän paremmin mieleen. Mutta sitten tultiin ohi kakkosesta ja viimeistään ulkokautta putkesta. Ne pätkät, jotka Luu suoritti onnistuneesti, se meni aivan hirvittävällä raivolla. Ei se ole koskaan ennen mennyt niin. Katsottiin vaan Lean kanssa toisiamme: "Se meni aika lujaa." "Joo." Raivokkuus tuossa takaakiertohässäkässä tasaantui toistojen myötä ja lopuksi Luu keskittyi paremmin ja teki paremmin. Mutta lujaa se meni silti. Tai ei vaan lujaa, vaan hirveellä voimalla. Semmoisella, että sen kun joskus onnistuisi valjastamaan agilityradalle, niin VAU. Siinä sitä tavoitetta. Tie tullee olemaan pitkä, kivinen ja täynnä umpikujia.

Tämä riittikin meille agiliidoista tällä kertaa :D Seuraavaksi Tuittu pääsi tokoilemaan. Taas yhtenä kuurina ajattelin alkaa tehdä sille mielikuvaa ruudusta palkkana, parantaaksi motivaatiota ruutuun ja treenatakseni muissa liikkeissä palkattomuutta. Vietiin siis aluksi kissanruokaa purkissa ruutuun odottamaan ja tehtiin sitten seuraamista, istuminen ja luoksetulo. Seuraamisessa kippo häiritsi, seuraaminen oli teknisesti todella rumaa, mutta kontakti ja tsemppi olivat kohdallaan. Seuraamisen vapautuksesta Tuittu yritii kipolle, mutta sain kutsuttua pois. (Ja kyllä, kipossa todellakin oli kansi...) Istumisen ja luoksetulon Tuittu teki ihan hyvin eikä kytännyt ruutua. Näistä sitten palkaksi ruutuun.

Sitten hinkattiin vielä kaukoja. Ensin kaukaa M-S, joka tosi hyvä. Sitten M-I-M-S, jossa nyt liikutti seisomisessa etujalkoja. Juuri kun kehuin, että se vaihto on ollut hyvä ;) Sitä sitten korjailtiin ja saatiin onnistumaan uudelleen kauempaakin. Läheltä tehtiin sitten niitä istu-seisoja. Nyt pakitti myös mun uudella hienolla nouse-käskyllä. Huoh. Ihan läheltä saatiin onnistuneitakin. Läheltä tehtiin myös S-M, jota ei tee hissinä, mutta läheltä kyllä taaksepäin "nykäisten". Tuitun kanssa kelpais mulle.

Sitten alettiin olla jo yliajalla, joten Luu teki aika lyhyet tokot. Ensin merkkiä tarjoamisella ja narupallolla. Ekalla ryysi merkin kumoon, mutta seuraavat teki oikein hienosti. Tää näyttää musta olevan aika hyvällä mallilla :) Sitten tehtiin pitkästä aikaa ruutua, minkä tajusin ääliömäiseksi vedoksi vasta parin yrityksen jälkeen. Ruutua, pitkästä aikaa, heti merkkitreenin jälkeen...! Voi typeryys. Luu tarjosi kulmamerkkiä, kyttäsi jostain syystä Leaakin ja oli aika pihalla. Saatiin lyhyeltä matkalta yksi hyvä lelulle meno, joten arvatenkin lopetettiin siihen.

Sitten seuraamista. Kävely taas ihan jees, mutta pää vaan vääntyy. Parilla pätkällä se oli musta kyllä vähän paremmin. Ehkä se siitä.

Sitten kotiin, kuumaan suihkuun ja nukkumaan...