Vietin viisi päivää Berliinissä harvinaisen koirattomissa merkeissä. Vaikka reissulla keskityttiinkin enemmän arkkitehtuuriin ja bratwurstiin, tuli siellä toki myös nähtyä koiria (suurin osa vapaana ihan keskustassakin, tottuneen näköisenä metrolla kulkien ja baarissa poiketen), puhuttua koirista ja kuultua kivoja koiriin liittyviä uutisia ;)

Keskiviikkoiltana ennen torsaiaamun lähtöä ehdittiin käydä vielä treenailemassa Katin kanssa. Tuittu sai tehdä muutaman puomin ja Nipsu sitten vähän enemmän. Alkuun puomia ja aata, jotka molemmat ihan hyvin. Sitten keppejä, tällä kertaa kuuden suoraa hihnan kanssa. Tämäkin sujui ihan pätevästi.

Sitten yritin tehdä semmoisen helpon pitemmän radan. Esteitä taisi olla kaikkiaan jopa 18, mutta uusi ennätys jäi tekemättä. Ei se sitten meinaan ollutkaan ihan niin helppo. Vaikein juttu oli tiukka takaaleikkaus, joka oli Nipsulle ehkä vähän vaikea. Lelulla kerran auttaen saatiin sekin kuitenkin sujumaan. Lisäksi sählättiin kolmella rinnakkaisella hypyllä. Yritettiin muutama kerta koko rataa, mutta päästiin parhaimmillaan vain 14 ensimmäistä estettä. Sitten oli pakko luovuttaa ja tyytyä osasuorituksiin.

Mutta putkesta sain Nipsun kääntymään hienosti, jee!