Reenipäiväksi se meni tämäkin vapaa. Puolenpäivän aikaan tokoiltiin Tesomalla Katin ja Annen kanssa. Kenttä oli ihan sula ja tosi hyvässä kunnossa - olipa keväistä, vaikka ilma tihkusateineen ei niin herkkua ollutkaan.

Luusteri aloitti merkillä. Koitin lähettää "tyhjälle", mutta Luu oli ihan pihalla. Kävin kerran näyttämässä sille merkkiä, mutta aika hakuammuntaa oli senkin jälkeen. Jotenkin se kuitenkin löysi tiensä perille, mutta oikea paikka oli taas aikas hakusessa. Tehtiinkin sitten ihan paikanhakua tarjoamisen kautta, eli heitin palloa, kun Luu löysi merkille. Ihan kivasti se alkoi tarjota, mutta sääti merkillä niin paljon ja niin nopsaan, että oli lieviä vaikeuksia saada palkattua hyvistä. Se ryysi merkin päälle, kiersi merkkiä, meni maahan yms. Voisi ehkä ottaa naksun tähän avuksi...? (Ja kohta ollaan taas siinä, miksi viimeksi lopetin paikantarjoamistreenit...)

Sitten otettiin yksi luoksetulo, jossa ei mitään ihmeellistä edelleenkään. Riekkumisen jälkeen siirryttiin namihommiin ja sen ällöttävän seuraamisen pariin. Muutaman kerran Luu taas herpaantui, mutta kun huomautin sille pelleilystä, se skarppasi vähän. Seuraaminen oli nyt huomattavasti parempaa kuin muutamana viime kertana. Liikkuminenkin muistutti kävelyä :) Pitää vaan muistaa tehdä tarpeeksi lyhyitä pätkiä, että keskittyminen pysyy hyvänä. Seuraamisen lomassa treenattiin myös pelkkää kontaktia sivulla ja muutaman namin verran sain Luun jopa pitämään kontaktia putkeen, jee. Se kun yleensä vähintään vilkaisee muualle heti palkan saatuaan ja ottaa sitten uudestaan kontaktin.

Kaukoista tehtiin vähän seiso-istu- ja seiso-maahan -vaihtoja. Aika paljon vaativat vielä treeniä, mutta onhan tässä hetki aikaa ;) Seiso-istu on edelleen vaikein, vaikka olen sitä tehnyt nyt kotitreeninäkin jonkun verran. Täytyy myös muistaa vahvistaa edelleen sitä rauhallista suhtautumista namikäteen :D Homma menee helposti vempuloinniksi, jos alan lipsuilla ja annan Luun ryysiä.

Illalla käytiin sitten Katin kanssa vielä höntsäilemässä Tallilla. Pari tuntia kului taas joutuisaan, mutta ehdittiin hyvin tekemään kaikkea pientä kaikkien kanssa.

Luu aloitti eilispäivästä tutulla kahden hypyn sarjalla. Nyt sujui taas vähän paremmin, ja viimeisen toiston Luu näytti tulevan jo ilman väliaskeleita. Pitäisi kyllä melkein kuvata, koska en ehdi tuossa nopeudessa oikein havainnoimaan... Myös Into ja Nipsu kokeilivat samaa vauvatreeniä ;) Into oli ihan pro, ja Nipsukin meni hyvin kolmannella yrityksellä. Ensimmäisillä otti johonkin väliin väliaskelia, mutta hienosti korjasi.

Sitten Nipsu teki muutaman hetsauspuomin. Kati heilutteli lelua koko ajan, eli Nipsun tullessa kontaktillekin. Pari kertaa pääsinkin nuhtelemaan, kun se tuli läpi. Joko huomauttaminen tai lelun heiluttelu sai Nipsun sitten myös hidastelemaan alastulolla (kuin kunnon bortsu konsanaan...). Kerran tehtiin niin, että Kati heitti lelun Nipsun tullessa alastuloa. Se oli oikein hyvä.

Keinuakin tehtiin, niin että lelu oli vasta keinun jälkeisen putken päässä. Keinulla ei saatu virheitä aikaiseksi, vaan Nipsu oli kiltti joka kerta. Kerran se lipesi ihan vahingossa maahan asti, kun keinu ponnahti takaisin. Katsotaan, mikä vaikutus keinun tehotreenauksella on maanantain kisoissa!

Keppejä tehtiin umpi- ja avokulmista. Umpikulmasta mun jäädessä vasemmalle puolen Nipsu oikoi viimeistä väliä useammankin kerran. Lopulta meni loppuun asti, mutta viimeisen välin hiiitaaasti. Otettiin väliin pieni hyppykuvio ja sen jälkeen vielä kerran eri suuntaan. Nyt ei mitään epäröintiä.

Hypyillä tehtiin vastaavaa alkua kuin TamSKin kisojen kolmosten agiradalla, mutta puomin tilalla oli putki. Kokeilin vaan kaksi kertaa, takaakierron sekä twistillä että backlapilla. Molemmat ihan hyvin. Hienosti lähti putkeen backlapillakin, vaikka vähän epäröin.

Luu teki kuuden esteen ratatreeniä ;) Kaksi hyppyä melkein suoraan, melkein 90 asteen kurvi hypylle, siitä suoraan u-putkeen ja putkesta suoraan hypylle ja vähän viistossa olevalle viimeiselle hypylle. Luu ohitteli hyppyjä, loikki putken päälle ja puri mua käteen. Mutta viimeinen yritys meni aika hienosti :) Luu suhtautuu tuohon agilitytouhuun jo nyt aika maanisesti. Ensimmäisen kerran tuli tilanne, ettei se meinannut huolia namia, kun yritin ohjata sitä lähtökuoppiin. Ja aika lujaa se juoksee, varsinkin kun rimat ovat vielä maassa. Luvassa lienee vielä mielenkiintoisia hetkiä :D

Lopuksi koko treenien ajan kentän laidalla istuskelleet Svante ja Tuittukin pääsivät vähän touhuilemaan :) (Olisitte nähneet niiden vähättelevät ilmeet, kun kehuskelin, miten Luu teki _kuuden_ esteen radan...) Svante sai valkkailla mieleisiään agiesteitä, mutta Tuittu teki vain tokoa. Istuskelu oli aika toimiva konsepti, sillä Tuittu tekikin ihan kivalla asenteella. Tein alkuun pitkähkön seuraamispätkän, eikä kontakti tippunut kertaakaan :) Tehtiin myös kaukoja, jotka ovat kyllä tällä hetkellä ihan hirveät. Kisamaisessa sarjassa Tuittu tulee kilometrin eteen. Yksittäisinä saattaa tehdä ok, tai sitten peruuttaa. Olen huomannut, että jos annan istu-seiso-vaihdossa suullisen lisäksi käsimerkin, Tuittu tekee vaihdon eteenpäin astumalla. Jos sanon pelkän suullisen käskyn, se nousee ylös ja lähtee peruuttamaan...

Sitten tehtiin kokonainen luoksetulo, jossa seisominen vähän valui. Pysähtyi silti jälleen :) Vauhti pysyi taas kohtuullisena loppuun asti, mutta sivulletulo oli huono. Tein pari kertaa pelkkää seisomista purkin kanssa, ensin heitin heti käskyn kanssa, sitten vasta palkaksi. Jälkimmäisellä tosi hyvä stoppi :) Pitkästä aikaa heiteltiin vielä metalliakin. Ensin päästin heti heiton perään ja palkkasin jo nostosta. Toinen tehtiin kokonaisena. Ihan kohtuullinen. Tuli hitaasti (ravilla), mutta otti suuremmin mälväämättä.

Kotona oltiin sitten yhdeksän jälkeen. Ja kyllä on pieni bordercolliekin harvinaisen väsynyt! Tuossa se koisii pedillä varsin onnellisen näköisenä :) Tuittu nukkuu tyytyväisenä kuten aina, oli sitten treenattu tai ei. Nipsukin alkaa olla kuin kotonaan. Tietäisi vaan, uneksiiko se putkeen juoksemisesta vai narulelusta?