Valkkuryhmän treeneissä teemana oli tekniikka ja koutsina Laura. Tehtiin lyhyitä pätkiä, joissa pääosassa kepeille menot ja pari mm-teemaa.

Alkulämppänä mentiin pari kierrosta pelkkiä keppejä leluhäiriöillä. Ensin lelut olivat paikallaan maassa matkan varrella. Varsinkin lopussa ollut pikku-Cuz oli monille paha ;) Nipsua muiden kuolaamat pallot eivät olisi voineet vähempää kiinnostaa. Toisella kierroksella Laura heitteli leluja keppien läpi. Lentävistäkään toisten kuolaamista palloista Nipsu ei välittänyt. Eikä edes siitä isosta wubasta, joka osui sitä takapuoleen kesken pujottelun :D

Sitten tehtiin veemäistä keppien aloitusta, josta yhdellä sun toisella taisi olla traumoja eräistä kesän treeneistä... Tiesin, että se on Nipsulle tosi vaikea, se kun ei oikein hae keppejä jyrkistä kulmista. Sisäpuolelta vieden sain molemmat suunnat onnistumaan, kun saatoin tarpeeksi pitkälle. Poispäinkäännös taas ei onnistunut ollenkaan. Nipsu vaan pyöri ja räkytti, eikä lähtenyt yhtään hakemaan keppejä. Pienestä kädenheilautuksesta se singahti vain johonkin. Ei pysyneet muumit laaksossa. Näitä pitäis kyllä treenata.

Seuraavaksi tehtiin ratapätkää, jossa kaahotettiin ja käännyttiin. Mulla oli ensin tosi huono asenne, enkä keskittynyt kunnolla. Rima tippui, ja kun Nipsu kielsi putken, meni pasmat ihan sekaisin. Uudella yrityksellä tsemppasin paremmin ja sitten taidettiinkin päästä nollana läpi. Putkesta putkeen oli joka kerralla vähän huono, mutta muuten ei ollut ongelmia.

Seuraavalla pätkällä mentiin kahden hypyn suoran kautta loivaan keppien avokulmaan. Hieman helpompi versio siis maksien mm-finaalista. Luistelua nähtiin nytkin, mutta Nipsu sai jarrutettua hyvin. Otin alun sekä keppien takaa vastaanottaen että lähettäen ja vieressä juosten. Molemmat hyvin. Vaikein tällä radalla oli hyppy u-putken ulkokaaren takana. Siinä oli vähän kiire jatkoon, mutta mun oli pakko varmistaa se hyppy, muuten Nipsu luikahti hypyn ja putken kapeasta välistä.

Viimeiseksi ehdittiin mennä vielä lyhyt pätkä kisamaisella kierroksella. Nipsu teki keppien lopussa virheen, höh.