Perjantaina taas välipäivä, kun halusin nähdä, oireileeko Luu treenistä. Ei onneksi mitään ongelmia :) Viikonloppuna treenailtiinkin sitten vähän kaikenlaista.

Lauantaina olin itsekseni hallilla. Tehtiin molempien kanssa tokoa ja Luun kanssa pienesti aksaa.

Luu aloitti tokoilla. Testailtiin ensin sivulletulo- ja kapulanpalautusjuttuja. Kapulan kanssa käsikosketus vaatiikin vielä vahvistusta!

Sitten ystäväämme ruutu-kierto-erottelua... Ja ihan yhtä hienosti meni kuin viimeksi! :D Tai ruudut löytyi pääsääntöisesti hyvin, mutta niin löytyi myös kiertokäskyllä... Mulla oli ruudussa nyt verkot. Toimivat myös hyvin, kunhan jätti kujan tarpeeksi kapeaksi.

Koiran ollessa läkähdyksissä tehtiin sitten kaukoja. Aika kivalla asenteella jaksoi yrittää.

Vähän seuraamistakin, jossa olin mahdollisimman tarkkana paikasta.

Heti perään aksaa, kun sattui olemaan kenttä vapaana. Siellä oli vielä mun tekemä valkun rata (jossa oli Hannan toive kepeillemenosta jostain kisoista). Tehtiin se pätkissä juurikaan hinkkaamatta ja kontakteja palkkaillen.

2016_10_05_valkku.jpg

Kolmosputken Luu löysi hyvin, se oli monelle vaikea. Kepeillä (6) meni ekan kerran kakkoseen, sitten hyvin. Leijeröin tuossa puomin. Hypylle 12 ehdin jotenkuten pakkovalssiin, vaikka Luu tuli leveäksi putkesta ja piti varmistaa rengas. Keinunkin sai leijeröityä. Hypyille 20 ja 21 halusin tunkea valssit. Ei ollut nättiä, mutta tunginpas! Putkesta 26 Luu tuli tosi pitkäksi (putkijarrulla) ja oli vaikea saada hypylle. Tätä tehtiin erikseen, mutta ei oikein parantunut. Lopetettiin puomiin. Kivaa oli!

Sitten Syy sai vielä tulla tokoilemaan. Ensin tehtiin käy siihen -juttua, johon oli tarkoitus lisätä Luu-häiriötä. Mutta se oli kyllä vielä liikaa...

Seuraamista taas käskyn kanssa, molemmin puolin. Samoin kontaktia perusasennossa.

Myös sivulletuloon (alustan kanssa) lisättiin käskyt. Oikealle piti keksiä uusi, koska tätähän Luu ei osaa. Siitä tuli nyt "luokse". Kirjoitin sen tähän, jos unohdan :D

Sitten vielä vähän peruutusta, jonka treenaaminen on jotenkin ihan unohtunut. Hiukan oli ko. taitokin unohduksissa, mutta alkoi löytyä.

Sunnuntaina mentiin aamusta Katin kanssa Ruutanaan jäljestämään.

Luun jälki oli joku 700-800 metriä ja sisälsi muutamia suunnittelemattomia haasteita. Yhdessä polunylityskohdassa polkua oli kävellyt koiranulkoiluttaja juuri Katin kanssa samaan aikaan, joten tuli kiva samanikäinen harha ;) Myöhemmin tavattiin vielä Marke laumansa kanssa lenkkeilemässä hakkuuaukealla, jossa loppujälki meni. Maastoon sisältyi myös mm. leveän ojan ylitys, yksi lähes nelinkontin kiivettävä nousu (jossa mulla oli onneksi vetoapu :D ) ja maaston vaihtuminen metsästä hakkuuaukeaksi. Luu selvitti nämä kyllä mainiosti!

Eka keppi oli heti muutama metri janan jälkeen. Jana oli ihan hyvä ja suora. Nosti pienellä tarkistelulla jäljen oikeaan suuntaan ja haistoi kepin, mutta jostain syystä ei sinnikkäästä tarkennuksesta huolimatta löytänyt sitä, vaikka oli ihan päällä. Olisiko kuitenkin ollut inasen liikaa kierroksia? Lähti tästä kuitenkin jäljestämään poikkeuksellisen maltillisesti! Myös toinen keppi jäi metsään jossain kohti, luultavasti paikassa, jossa Luu ehti pyöriä vähän ympyrää. Loput neljä nousivat varmasti. On siitä vaan - uskomatonta kyllä - kehittynyt melkoinen luottojäljestäjä!

Syyn jälki oli ehkä 150 m. Alussa nameja ja sitten yhteensä neljä purkkia. Namien jälkeen alkoi melkoinen kaahotus ja ihan kuin Luu-tädin niskaa olisi tuijotellut... Pientä haparointia oli siellä ja täällä, mutta maaliin selvittiin. Tuuli oli suht voimakas ja välillä Syy kulki useamman metrin jäljestä sivussa. Välillä tosin jäljen päälläkin, koska kompastui ekaan purkkiin :D Yhden purkin kanssa autoin vähän jarruttamalla, kun meni vähän ohi, kaksi muuta se bongasikin ihan itse. Melkoinen veto alkaa pennulla olla tähän jälkihommaan :)

Metsästä ajeltiin vielä hallille. Treenasin vain Syyn kanssa. Oli vähän väsynyt pentu. Tehtii samoja seuraamis- ja sivujuttuja kuin eilen. Lisäksi vauhtinoutoa, jossa ei nyt halunnut ottaa metallia suuhun...? Annoin olla, pitää katsoa toisella kertaa.

Tarmon treenin ajan treenattiin käy siihen -juttua. Huoh, mikä projekti! En muista, että tämä olisi Luun kanssa ollut näin vaikeaa :D Tää ei pysy, ja kun pysyy, niin vinkuu... Luopumisella pystyy olemaan, mutta ihan vaan oleminen on liian vaikeaa.

Käytiin vielä Katin ja poikien kanssa lenkillä. Sen jälkeen oli vähän aikaa rauhallista pentua :)