Nipen kanssa valkkutreeneissä. Liisa oli vaihtunut viime tipassa kouluttajaksi flunssaa potevan Outin tilalle, ja meitä treenaavia oli vain kolme. Hyvin kerittiin, jäi jopa hetki aikaa käyttämättä. Tehtiin Mujus-henkistä joulukuusirataa ;) Runkona oli kepit, oksina hyppyjä jne.

Ekalla kierroksella virheestä ulos. Me päästiin yksi este, sitten Nipsu ei mennyt putkeen. Kävi musta jo sisällä pimeässä putkenpäässä, mutta ei sitte väkisin.

Toisella kierroksella sai treenata pätkiä, mutta mä tein nollatreeniä. Ekalla yrityksellä taas kielto siitä putkesta, nyt en varmaan ohjannut loppuun asti ja kääntyi jo ennen suuta. Tokalla putki onnistui, mutta sitten taisi tulla hylly ekassa takaakierrossa. Alussa oli tosi hankala hyppykuvio, johon ei oikein ollut mitään sujuvaa ohjausvaihtoehtoa. Joutui vähän väkisin korjaamaan koiran linjaa epäloogisesti. Saatiin me se sitten onnistumaan siinä mielessä, että koira suoritti esteet oikeassa järjestyksessä. Yksi epäonnistunut yritys taidettiin vielä tehdä. Siinä sain vielä seivattua yhden myöhästymisen ja hetkellisen black-outin ohjaamalla yhden hypyn eri tavalla ja tekemällä kepeille jyrkähkön takaaleikkauksen. Siitä sain kyllä itselleni pisteen! Mutta sitten kosahti muurin ulkokautta ohitukseen. Seuraavalla yrityksellä selvittiin rata läpi, mutta yksi rima tippui. Oli sitten pakko koittaa vielä kerran ja tehtiin lopulta se oikea nollakin.

Seuraavalla kierroksella treenattiin muutamaa kohtaa erikseen. Palkkasin putkesta, sisäänmenosuulta ja ulostulolta. Hyvin meni, vaikka liikuin rohkeammin pois. Sitten tehtiin vastakäännöstä siihen kohtaan, josta oli seurannut muurin ohitus. Kääntyi sillä paremmin, mutta jostain syystä ei saatu käännöstä kovin tiukaksi. Olin kuulemma ihan ajoissa ja lähdin hyvin pois hypyltä, mutta silti Nipsu hyppäsi suht pitkälle eteen.

Kolme takaakiertoa "kuusenoksahypyillä" olin tehnyt ensin pyörittämällä sisäkautta ekan ja ulkokautta ristiin kaksi muuta. Nyt kierrätin kaikki ristiin. Piti tehdä twisteillä, mutta päällejuoksuiksi (tai enintään twistihköiksi) ne meni... Oli jyrkähkö kulma, mutta meni ihan hyvin niilläkin. Nipsu hoiti osuutensa hyvin ja pääsin hyvissä ajoin törkkäämään seuraavaan takaakiertoon.

Kerran vielä lopussa ollut takaaleikkaus. Ei se vissiin ollut ihan tuurilla onnistunut, sillä onnistui edelleen ;) Ei epäröintiä kummallakaan osapuolella.

Koska ratapohja oli symmetrinen, tehtiin sama rata vielä peilikuvana. Tän tein myös nollatreeninä. Ja ekalla tehtiinkin nolla, jes! Koitettiin sitten toista perään, mutta aloin mokailla, äh. Ensin kielto pyörityksessä, sitten lopetin radan kesken, kun kuulin riman rapsahtavan (ei tippunut!). Nää molemmat radan alkupuoliskolla. Oisko ollut sitten kolmas yritys, kun tehtiin toinen nolla.

Treenien alussa ehdittiin tehdä puomia (kerran kokonaan, muuten alastuloa), niin kuin on itse asiassa tehty varmaan joka treeneissä. Lisäksi viskiä yhdellä hypyllä. Onnistui vaikeastakin kulmasta!

Kotimatkalla poikkesin taas Hermialle ja tehtiin Luun kanssa pikaiset treenit. Pakkasta oli kymmenisen astetta, joten ei mitään näpertelyä (eikä namihommia!)... Ensin ohjatun palautuksia. Teki nyt vasentakin huonosti! Saattoi olla, että meidän molempien takeilla oli osuutta asiaan. Saatiin lopulta molemmista puolista kelvolliset suoritukset merkin kautta tehtynä.

Luoksetuloa. Ensin yksi stoppi kierrosta (hyvä), sitten jätettynä muutama suora. Ekalla tuli loivalla banaanilla (musta oikealle, merkistä pois päin). Palkkasin pari kertaa vauhdista vasemmalle, suoreni joka kerta. Sitten stoppia jätettynä. Huono, moitteet, parempi. Väliin yksi läpi, sitten taas huono ja uusinnalla parempi.

Ja seuraamista. Alkuun askelsiirtymiä, aika kivasti keskittyi. Sitten hidasta, normia ja aika paljon juoksua. Vasemmalle käännöksissä on kyllä yritystä, mutta vähän ne yritykset jäävät vajaiksi. Oikealle käännöksissä leviää tosi helposti.