Torstaiksi varasin omalle ryhmälleni poikkeuksellisesti kaksi tuntia navetalta. Tallille ei päässyt toko-kokeen takia ja saatiin samalla vähän pidemmät treenit osakorvaukseksi monista talvipakkasten takia perutuista vuoroista. Kun aikaa oli, treenasin myös Nipsun kanssa.

Tehtiin kaksi rataa, joissa teemana lähinnä putki-kontaktiansat. Sekä aa että puomi oli ansoitettu putkensuilla. Vaikein näistä taisi olla ensimmäisen radan alku, jossa piti tökätä koira puomin ylösnousun takana olevaan putkeen. Nipsua nuo putket vetävät ehkä kontakteja enemmän, joten se meni putkeen kerrasta. Muutenkin ensimmäinen pätkä sujui muuten ihan hyvin, mutta keppien umpikulma tökki. Otettiin koko rata toistamiseen, jolloin saatiin yhtä ensin valunutta kierrätystä tiukemmaksi ja pujottelukin sujumaan heti. Keppien jälkeen mentiin hypyn kautta suoraan aalle, jonka molemmin puolin putken suut. Tässä Nipsu meni hienosti täysiä aalle. Aan kontakti tosi hyvin. Puomilla valui pari kertaa liian pitkälle. Ajatus oli kyllä oikea ja kerran oikein venytti toista takajalkaa kontaktille kuin osoittaakseen, että kyllä tässä nyt ihan oikein tehtiin... ;)

Toisella pätkällä oli enemmän vaikeuksia. Alussa yritin tehdä takaakiertohypylle jotain twistin tapaista, mutta en kääntänyt tarpeeksi ja Nipsu kiersi koko esteen. Kun sain hypyn onnistumaan, se punkesi sinne puomin alla olevaan putkeen, kun tällä kertaa olisi pitänyt mennä puomille. En jaksanut vääntää ikuisuuksiin, joten vaihdoin ohjauksen toiselle puolelle, pakkovalssiksi ja takaaleikkaukseksi puomille. Yhteen kohtaan tein niistopersjätön (kai?). Sekin ihan hyvin parin harjoitusversion jälkeen. Loppuun olin suunnitellun ihan tyhmän ja vähän vaarallisenkin putki-putki -kuvion. Ehkä sen olisi saanut onnistumaan, jos pystyisi kertomaan koiralle, että pitää stopata heti putken ulostulolle.

Lopuksi tehtiin muutama toisto pelkkää puomia ja keppejä palkan kanssa.