Torstaina 31.1. tehokkaat tokoilut puolen tunnin vuorolla, esteiden seassa. Luulle seuraamista ja jääviä, kaukoja, ohjatun nostoja esteen kanssa ja muutama eteenmeno (piilo)leluille. Syyn suhteen mulla oli pälkähtänyt päähän sellainen yksinkertainen ajatus, että mitä jos sen vire on vaan nyt noussut liikaa paljosta lelupalkkaamisesta? Tämmöisellekin asialle sokeutuu, kun on koira, jota pitää motivoida, motivoida ja motivoida... Nyt päätin kuitenkin testata tehdä vähän aikaa (melkein) pelkällä namipalkalla. Tänään tehtiin seuraamista, pitoa, kaukoja ja platzia.

Perjantaina 1.2. käytiin vaan aksaamassa Syyn kanssa. Kolmosella oli torstaina niin kiva rata, että oli pakko päästä treenailemaan muutamaa pätkää. Irtoamista ja hallintaa. Syylle iski aivottomuusmoodi yhdellä hypyllä, johon se tarjosi vaan huutaen takaakiertoa. Tuli sitten tehtyä yksinkertaista kuuntelutreeniäkin pidemmän kaavan kautta. Löytyi se parempikin mielentila lopulta :)

Lauantaina 2.2. olin kuuntelemassa Kuusiston Tiinan kouluttajien koulutusta. Harjoituksia en ehtinyt jäädä seuraamaan. Tarkoitus oli treenailla jotain, mutta unohdin eväät kotiin ja verensokeri laski sellaisella kohinalla, että luennon jälkeen piti ajaa suoraan kotiin syömään. Koirilla oli siis varsin ankea päivä pelkkää autoilua hallin pihaan :D Kotona ehdittiin sentään käydä lenkillä ennen kuin ihmisväki lähti synttärijuhliin.

Sunnuntaina 3.2. oltiin nuorten koirien rinkiläisten kanssa treenaamassa Kana-areenalla. Alkuperäinen ajatus oli ottaa lämmin hallivuoro tähän helmikuulle, kun on kumminkin kovat pakkaset. No ei ollut hirmukovat, mutta oli lumimyrksy ja aivan hirveä ajokeli... Kaikki selvisivät onneksi ehjinä sinne ja takaisin.

Ehdittiin tehdä kaksi hyvänmittaista kierrosta. Ekalla tein tarkoituksella kaikkia tuttuja juttuja ja osia palkkaillen (pääosin namilla). Seuraamista, pitoa, noutoa, luoksetuloa, kiertoa ja tunnaria. Syy tuntui aika kivalta. Toisella kokeiltiin kisamaista: hyppy, pito, maahanmeno (ilman alkua) ja kierto. Ja heti tuli ääntä. Testailtiin kehäänmenoa ja alkua, että onko ratkaiseva ero liikkuroinnissa vai jossain mun poikkeavassa käytöksessä (mitä en itse huomaa). Tuli siellä parempiakin.

Loppuun vielä paikkiksia. Olin lähellä ja palkkasin kestoa ja mielentilaa. Alkuja ja loppuja myös erikseen. Ja Syy oli koko päivän hallissa kevythäkissä. Melko kiltisti :)