Eilen taas Nipsun viikon kohokohta, agilitytreenit. Seltti olisi varmaan ihan tyytyväinen elämäänsä "pelkkänä" kotikoiranakin, mutta kyllä se vaan ihan pähkinöiksi menee, kun pääsee hallille. Nipsulla on kyllä asiat varsin hyvin. Saa elää elämäänsä hemmoteltuna silmäteränä ja pääsee välillä siskon kanssa harrastamaan :)

Lea oli koulutusvuorossa ja teemana tekniikka. Rataa tehtiin, mutta ensin siitä vaan paria pätkää. Alkuun saksalaista ja jaakotusta ja sitten takaakierto-päällejuoksuja. Molemmat meni Nipsun kanssa hyvin, vähän vielä säädettiin ajoitusta aikaisemmaksi. Nipsu lukee kyllä takaakierrot tosi hyvin, kun vaan rohkeasti linjaan ajoissa ja lähden jo menemään. Sama päti niin saksalaisessa kuin päällejuoksusuorallakin. En saanut tehtyä ohjausta liian ajoissa, vaikka yritinkin.

Kun aikaa jäi, tehtiin ekalla kierroksella vielä kontakteja. Koitan törkeästi hyödyntää ryhmätreenejäkin näihin, koska toistoja tarvitaan mahdollisimman paljon. Puomin juoksi kohtuuhyvin, JOS pallon sai heitettyä oikeaan aikaan ja tarpeeksi matalalla. Leakin heitti välillä. Mutta ei pysähtynyt, vaan tuli läpi joka kerta. Välillä vaan ihan hirmuisilla loikilla :D Aalla himmaili enemmän ja pysähtyikin kerran.

Toisella kierroksella mentiin koko rataa. Tässä sain Nipsun kääntymään (sylivekki-)jaakotuksessa väärinpäin. Nää on kyllä treenilistalla, täytyisi vahvistella ja opetella itsekin selkeämmät erot leikkaukseen. Virheitä tulee helposti, jos olen myöhässä ja tässä tapauksessa, kun lähdin ohjauksesta liian aikaisin pois.

Kontaktit vedettiin siis nyt radalla läpi, oli vaan aika hankalat kohdat. Oikeasti olisin tehnyt ainakin puomin pysäytyksellä, koska siitä käännyttiin sen verran jyrkästi. Nyt sitten vaan pelastellaan ja ronkitaan ;) Puomin meni taas läpi, mutta aalla ei onnistunut. Siinä käännyttiin takaisinpäin ja pienikin ennakointi sai Nipsun heti tekemään 2on 2offin. Sitten en saanut sitä läpi enää hullulla vedättämiselläkään. Huomaa, että aalla on vasta niin vähän toistoja alla. Eiköhän sekin siitä, pitäisi vaan ehtiä treenaamaan.

Luulle tuli melkein viikon toinen vapaapäivä, hui ;) Illalla tehtiin vaan vähän sisäjuttuja. Yksittäisiä sisätreenejä en yleensä edes kirjaa ja niitä saatetaan tehdä "virallisina" lepopäivinäkin (joita siis pyrin pitämään väh. kerran viikossa), mutta nyt tehtiin ihan kolmea juttua.

Kosketusalustalla päästiin vihdoin eteenpäin, kun jätin naksun kokonaan pois. Vielä tuli yliyritystä, jos palkkausväli venyi, mutta malttia alkoi löytyä ja Luulla selvästi raksutti ihan ajatuksen kanssa.

Sitten treenattiin niskalihaksia ;) Ollaan aloitettu varovasti projekti "pk-kapula", nyt kiloisen pitotreenillä. Ihan vaan edessä istumista ja pitämistä. Tämän kanssa kun ei ole kiire, niin koitetaan malttaa tehdä kunnolla ja antaa niiden niskalihasten kehittyä. Luu iskee kapulaan kuin sika limppuun ja ote on hyvä, mutta pää tippuu heti ilman apuja.

Vielä jumpattiin sivulletuloja. Palkkailin paljon namilla taakse ja vaadin namikäteen tuloa. Koitettiin siis karsia sitä ennakointia ja päällä vempulointia.