Päästiin Nipsun kanssa valkkutreeneihin! Ensimmäistä kertaa tänä kesänä! Koulutusvuorossa oli Lea, joka oli koonnut rataan kohtia SM-kisoista.

Alku oli ainakin vähän niinkuin medien finaalista. Keppikulma taisi kyllä olla livenä erilainen kuin kuvassa, linja 2-3-4 oli aika suora ja avokulma jyrkempi. Koitettiin ensin kisamaisesti, mutta kosahdettiin heti kepeille. Jäin liian pitkäksi aikaa kakkoselle, enkä ehtinyt linjaamaan kepeille. Nipsu ei yhtään katsonut, mihin menee ja meni kakkosväliin. Toisella yrityksellä päästiin rata muuten läpi, mutta hypyn 14 rima tippui.

Kellotettiin kahta versiota putkeen 15 viennissä. Joko veto putkien välistä mennen tai lähetys umpikulmaan ja putken leijeröinti. Ei saatu aikaeroa, mutta olihan näissä koiran linjakin ihan sama. Kaksi eri yritystä Lea sai kellotettua jopa sadasosalleen samoiksi. Lopulta umpikulmaan lähetys tuntui ehkä helpommalta, nykyään niissä voi jo luottaakin Nipsuun :)

Tehtiin erikseen myös alkua, jossa palkkasin kakkosen jarrua. Lähelle hyppyä jääden sainkin Nipsun tekemään tosi hienon kootun hypyn, mutta heti jos lähden alta pois, se lentää. Niin oli pakko kuitenkin tehdä, että ehdin kepeille.

Toisella kierroksella mentiin alkuun taas koko rata. Nyt nolla, mutta älytön himmailu joka kontaktilla :( Ekalla kierroksella oli tehnyt paremmin, samoin väliajalla aata erikseen tosi kivasti. Jotain painetta se näistä taitaa ottaa, mutta en vaan käsitä. Eikä mitään ideaa, millä saada ne kuntoon. Haikeana juuri yksi päivä katsoin jotain vanhoja videoita, Nipsulla oli joskus tosi kivat ja nopeat kontaktit...

Tehtiin sitten puomia etupalkalla, mutta ei se siitä miksikään muuttunut. Meni pysähtymättä alas asti, mutta hiiitaaaasti. Ei kestänyt hermo, joten siirryttiin tekemään uudestaan alun keppejä. Koitin saada Nipsun lähtemään pelkällä lähetyksellä, mutta meni ihan aivottomana mihin sattuu. Lea ehdotti lelua tai jotain muuta auttamista, mutta olin jo niin ärsyyntynyt niistä kontakteista (todella tyhmää, ei sais koskaan jäädä ärsytys päälle, tiedän!) ja halusin vaan saada Nipsun katsomaan ja ajattelemaan. Tiedän, että se osaa kyllä. Ja kyllä se sitten osasikin. Haki lopulta vaikean kulman ihan itte monta kertaa ja päästiin bilettämäänkin.